Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Arvojulistus Julkisen elämän normeja. 1. Epäitsekkyys Viranomaisten tulee tehdä ratkaisunsa pelkästään yleistä etua tavoitellen. Viranomaisen ei tule.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Arvojulistus Julkisen elämän normeja. 1. Epäitsekkyys Viranomaisten tulee tehdä ratkaisunsa pelkästään yleistä etua tavoitellen. Viranomaisen ei tule."— Esityksen transkriptio:

1 Arvojulistus Julkisen elämän normeja

2 1. Epäitsekkyys Viranomaisten tulee tehdä ratkaisunsa pelkästään yleistä etua tavoitellen. Viranomaisen ei tule tavoitella taloudellisia tai muita materiaalisia etuja itselleen, perheelleen tai ystävilleen.

3 2. Integriteetti Viranomaisella ei tule olla minkäänlaisia taloudellisia tai muita sidonnaisuuksia ulkopuolisia henkilöitä tai organisaatioita kohtaan, jotka voisivat vaikuttaa heidän virkatehtäviensä hoitoon.

4 3. Puolueettomuus Virkatehtäviä hoidettaessa, mukaan lukien virkanimitykset, sopimukset tai suositukset palkintoja ja etuja varten, viranomaisen tulee perustaa ratkaisunsa ansioihin.

5 4. Tilivelvollisuus Viranomaiset ovat julkisessa vastuussa päätöksistään ja toimistaan, ja heidän täytyy hyväksyä tarkastukset.

6 5. Avoimuus Viranomaisten tulee olla mahdollisimman avoimia päätöksissään ja toiminnassaan. Päätökset tulee perustella, ja tietoa voidaan salata vain jos yleinen etu sitä selvästi vaatii.

7 6. Rehellisyys Viranomaisilla on velvollisuus kertoa virkatehtäviinsä liittyvät henkilökohtaiset intressit.

8 7. Johtajuus Viranomaisten tulee edistää ja tukea näitä periaatteita johtamalla ja omalla esimerkillä.

9 Soveltuu kaikille viranomaisille

10 Hyvä hallinto edistää luottamusta www.etvk.fi


Lataa ppt "Arvojulistus Julkisen elämän normeja. 1. Epäitsekkyys Viranomaisten tulee tehdä ratkaisunsa pelkästään yleistä etua tavoitellen. Viranomaisen ei tule."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google