Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa."— Esityksen transkriptio:

1 Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa.

2 Miljoonat lapset maailmassa eivät pääse kouluun, koska heidän on autettava perheensä elatuksessa tai heidän vanhemmillaan ei ole mahdollisuutta koulukulujen maksamiseen. Köyhyys, aliravitsemus, sairaudet ja sota ovat yhä kehitysmaan lasten todellisuutta. ”Jokaisella lapsella on oikeus koulutukseen ja turvalliseen lapsuuteen.” YK:n Lapsen oikeuksien sopimus

3 AASIA Kambodzha, Kiina, Nepal, Pakistan, Thaimaa ja Venäjä AFRIKKA Angola, Botswana, Etiopia, Mauritania, Namibia, Senegal ja Tansania LATINALAINEN AMERIKKA Bolivia, Kolumbia ja Venezuela LÄHI-ITÄ Israel ja Palestiina Kummityötä 18 maassa

4 Suomen Lähetysseuran kummiohjelmiin valitaan varattomia, huono-osaisia, orpoja ja vammaisia lapsia ja nuoria. Tuki mahdollistaa lasten koulunkäynnin ja hyvinvoinnin ja tukee heidän lähiyhteisöään. Kummiohjelmiin kuuluu päiväkoti-ikäisiä lapsia, koululaisia ja ammattiopiskelijoita. Kummin tuki on 25 e/kk.

5 Koulukustannusten lisäksi muita elinkustannuksia ja ympäröivää yhteisöä tuetaan kunkin maan tarpeiden ja olosuhteiden mukaan. Taloudellisen tuen lisäksi lapset tarvitsevat myös rukoustukea.

6 Kummien apu ohjataan tasapuolisesti kaikille kummiohjelmaan valituille lapsille, vahvistaen ja arvostaen paikallista yhteisöllisyyttä. Lapsiryhmiä tukemalla ennaltaehkäistään eriarvoisuuden syntymistä. Myös lasten perheitä rohkaistaan parantamaan omia elinolosuhteitaan.

7 Lähetysseuran kummityötä toteutetaan eri maissa yhteistyössä paikallisen kirkon, muun yhteistyökumppanin, koulun ja viranomaisten kanssa. Kummityötä ohjaa ja valvoo paikallinen kummikomitea ja kummiyhdyshenkilö, joka on Lähetysseuran tai kumppanin työntekijä.

8 LASTEN PANKKI Lasten Pankki on rahasto, joka täydentää kummiohjelmien antamaa apua. Lasten Pankin avulla: - nuoret ovat voineet jatkaa opintojaan -kouluja ja oppilasasuntoloita on korjattu -lapset ovat saaneet apua terveydenhoitoon ja yllättäviin elämäntilanteisiin -on aloitettu uutta kummityötä Lasten Pankkiin voi lahjoittaa säännöllisesti tai kertaluontoisesti.

9 Kummiksi voi ryhtyä kuka tahansa: yksityishenkilö, perhe, kaveriporukka, koulu tai seurakunta. Kummiksi voi liittyä www.suomenlahetysseura.fi/ kummit Soittamalla 020 7127 201 lähettämällä esitteen liittymislomakkeen postitse

10 Kummi saa tietoa lapsiryhmästä sekä kummiyhdyshenkilön yhteystiedot. Häneen voi olla yhteydessä sähköpostilla. Kummiyhdyshenkilö kirjoittaa kummikirjeen lasten, heidän yhteisönsä ja työn kuulumisista kaksi kertaa vuodessa.

11 Ryhdy kummiksi! www.suomenlahetysseura.fi/ kummit kummit@suomenlahetysseura.fi www.suomenlahetysseura.fi/ kummit


Lataa ppt "Kummina olet korvaamaton Suomen Lähetysseuran kummityö on kanava, jonka kautta voimme parantaa lasten asemaa ympäri maailmaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google