Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Islantilaista luontoa Aldeyjarfoss Kuva on Aldeyjarfossin alueelta. Islannissa on paljon vesiputouksia sillä jääkausi on muokannut islannin maata rajusti.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Islantilaista luontoa Aldeyjarfoss Kuva on Aldeyjarfossin alueelta. Islannissa on paljon vesiputouksia sillä jääkausi on muokannut islannin maata rajusti."— Esityksen transkriptio:

1

2 Islantilaista luontoa Aldeyjarfoss Kuva on Aldeyjarfossin alueelta. Islannissa on paljon vesiputouksia sillä jääkausi on muokannut islannin maata rajusti. Vesi putouksia syntyy kun talven lumet sulavat ja vesi valuu maan painaumiin. Islannin ilmasto on vuoden ympäri vaihteleva. Islannin ilmasto on myös leuto vuoden ympäri golfvirran takia, mutta hellettä Islannissa ei synny koskaan.

3 Maanjäristykset Maanjäristykset viimeisten 48 tunnin ajalta Islannissa tapahtuu paljon maanjäristyksiä koska se sijaitsee kahden mannerlaatan välissä

4 Vuoret ja tulivuoret Tulivuori Hekla !!! Langjökull jäätynyt vuori !!!! Hekla

5 Surtsey tuliperäinen saari Surtsey on tuliperäinen saari Islannin etelärannikolla.Saari kehittyi noin 130 metriä merenpinnan alapuolella sijainneen tulivuoren purkauksista.

6 Vertailu KesäTalvi

7 kiinnostavia kohteita Nähtävyyksiä

8 Islannin tärkein elinkeino on ehdottomasti kalastus. Kalastusta kuitenkin kontrolloidaan tarkasti, pääkalalajeja ovat mm, turska ja seipi. Islannissa pyydetään myös valaita. Tulivuori Eyjafjallajökull!!! Geysir!!!

9 Pieni jääkausi!!! Samoihin aikoihin kun Islanti joutui Norjan alaisuuteen ilmasto kylmeni ja alkoi vuosisatoja kestänyt jääkausi. Kasvukausi lyheni ja talvet kylmenivät. Koska Islanti oli sitäkin enne juuri ja juuri kelvannut maanviljelykseen, ilmastonmuutos koitui asukkaille kohtalokkaaksi!!! Islannin vaakuna Islannin lippu Breio dalsvik Fjord

10 Langanes North East Ice land Islannin hevonen Flatey Ice land

11 Islannin luontoa Islannissa on hyvin monipuolinen luonto mutta metsiä Islannissa on vähän. Islannin rannoilla ja saarilla pesii lunneja. Tasankoja hallitsevat islanninhevoset. Islannin suurin kaupunki on Reykjavik joka on myös Islannnin pääkaupunki.


Lataa ppt "Islantilaista luontoa Aldeyjarfoss Kuva on Aldeyjarfossin alueelta. Islannissa on paljon vesiputouksia sillä jääkausi on muokannut islannin maata rajusti."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google