Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Suomi 2B 9.3.2016 Sanna Rämö. Leevi and the Leavings MITÄ KUULUU MARJA-LEENA? Etsi imperfektit Mikä on infinitiivi?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Suomi 2B 9.3.2016 Sanna Rämö. Leevi and the Leavings MITÄ KUULUU MARJA-LEENA? Etsi imperfektit Mikä on infinitiivi?"— Esityksen transkriptio:

1 Suomi 2B 9.3.2016 Sanna Rämö

2 Leevi and the Leavings MITÄ KUULUU MARJA-LEENA? Etsi imperfektit Mikä on infinitiivi?

3 Joka Hän on tyttö. Hän lukee kirjaa.  Hän on tyttö, joka lukee kirjaa. Hän on poika. Katson poikaa.  Hän on poika, jota katson. N: joka P: jota V: jo-

4 Joka-pronomini Kotitehtävät: Harjoitus 19 ja 21 Harjoitus

5 Infinitiivi (verbin perusmuoto) Nukkua (1), mennä (3), haluta (4) Hän haluaa nukkua.S/he wants to sleep. Hän menee nukkumaan.S/he goes to sleep. Ma-infinitiivi Nukkua: He nukkuvat=> nukkuma- Haluta: He haluavat=> haluama-

6 Mennä + maan/määnMinä menen opiskelemaan kurssille. Olla + massa/mässäMinä olen opiskelemassa kurssilla. Tulla + masta/mästäMinä tulen opiskelemasta kurssilta.

7 Kesämökki SUPISUOMEA: http://yle.fi/aihe/artikkeli/2015/01/14/supisuomea-videot Millainen on tavallinen suomalainen kesämökki? Missä se on? Mitä suomalaiset tekevät mökillä?

8 Kappale 3: Mökkireissu Jari lähettää Alexille tekstiviestin.To Alex Töiden jälkeenJälkeen (after) + gen. ViikonlopuksiFor the weekend Miltä kuulostaa? How does it sound (to you)? => Kuulostaa hyvältä.Sounds good. Lähdetkö mukaan?Mukaan: with (us) Neljään astiAsti (till/untill) + mihin? Sopiiko se?Onko se ok?

9 Kotitehtävät Lue kappale 3: s. 81-82 Harjoitus 1 (s. 96) Harjoitus 11 (s. 104-105) HYVÄÄ VIIKONLOPPUA!


Lataa ppt "Suomi 2B 9.3.2016 Sanna Rämö. Leevi and the Leavings MITÄ KUULUU MARJA-LEENA? Etsi imperfektit Mikä on infinitiivi?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google