Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on."— Esityksen transkriptio:

1 Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on hyvä seurustelusuhde? 5. Miksi seurustelun kannattaisi edetä seurustelunpolun kuvaamalla tavalla?

2 Seksiväitteiden vastaukset

3 Raskauden ehkäisystä huolehdittava Hurtig 2015-2016

4 Mitä hyvää seksistä seuraa? Seksi edistää ihmisen hyvinvointia ja tarjoaa nautinnon, hyvänolon ja mielihyvän kokemuksia. Seksi voi edistää mielikuvitusta ja luovuutta. Seksi voi kohottaa itsetuntoa. Seksin kautta voi oppia tuntemaan itseään. Seksi voi sitoa kumppaneita toisiinsa; se voi ylläpitää ja edistää luottamuksen syntymistä. Seksin seurauksena voi jopa rakastua toiseen. Miehen ja naisen yhdyntäseksi tekee mahdolliseksi raskauden ja lapsen syntymän.

5 Mitä ikävää seksiin voi liittyä? Jos yhdyntä tapahtuu vastoin toisen suostumusta, kyseessä on väkivaltainen teko. Suojaamattomasta seksistä voi saada seksitaudin. Yhdynnästä voi tulla raskaaksi vastoin tahtoaan. Joskus seksiin voi liittyä vaikeuksia, vaikka molemmat haluavat seksiä. Esimerkiksi seksin yrittäminen saattaa olla toiselle kivuliasta tai molemmille toimivan ehkäisyn löytäminen voi olla vaikeaa.

6 Yhdynnän seuraukset

7 Kondomin käyttöohjeet

8 Täytä taulukko kirjan tietojen perusteella

9 Tarkistus:

10 Jälkiehkäisy Otettava 72 h:n kuluessa yhdynnästä. Voidaan ostaa apteekista ilman reseptiä! Ei ole varsinainen ehkäisykeino.

11

12 Abortti Tehtävä ennen 12. raskausviikon päättymistä. Oltava lain edellyttämät perustelut: raskaudesta aiheutuva liiallinen riski terveydelle sosiaaliset syyt psyykkiset syyt äidin nuori ikä jos raskaus on saanut alkunsa rikoksen seurauksena äidin tai isän sairaus Jos sikiöllä on rakenteellinen poikkeavuus, raskaus voidaan keskeyttää aina 24. raskausviikolle asti.

13 Tehtävä Lue Vire-kirjan s. 171 teiniäidin tarina ja vastaa sen perusteella kysymyksiin. a. Mikä teiniäitiydessä on parasta? b. Mikä teiniäitiydessä on huonoa? c. Miten vastuullisesti isä on toiminut tilanteessa? d. Mieti, miltä itsestäsi tuntuisi, jos sinulla nyt olisi lapsi?

14 Tehtävä Selvitä, ovatko väitteet oikein vai väärin. Korjaa väärät väitteet oikeiksi. 1. Itsetyydytys on täysin normaalia ja sen avulla voi tutustua omaan seksuaalisuuteensa. 2. Lähes puolet peruskoululaisista on ollut yhdynnässä. 3. Yhdynnän ainoa päämäärä on saavuttaa orgasmi. 4. Jälkileikillä on tarkoitus kiittää kumppania ja se kuluu oleellisena osana seksiin. 5. Ilman esileikkiä seksi voi olla varsinkin naiselle kivuliasta. 6. Ensimmäinen yhdyntä on usein kivulias. 7. Seksissä on tärkeää ottaa huomioon niin omat kuin kumppanin tunteet. 8. Ennen yhdyntää tulee huolehtia ehkäisystä.

15 Seksiväitteitä vastaukset

16 Kotitehtävät Lue kappale ”Raskauden ehkäisystä huolehdittava”. Vastaa vihkoosi kappaleen lopusta sivulta 171 löytyviin tehtäviin 1-5.

17 Mikä on suojaikäraja? Mitä pojat haluavat tietää ennen ensimmäistä kertaa? Mitä pojat haluavat tietää ennen ensimmäistä kertaa?

18 Mitä on prostituutio? Ei:n sanominen on monissa tilanteissa vaikeaa.. Kenelle on helppoa sanoa ei? Onko kavereille helppoa kieltäytyä? Entä vanhemmille? – millaisista asioista on, millaisista ei? Mikä tekee kieltäytymisestä vaikeaa? Ovatko syyt pelkoja ja kuvitelmia vaiko todellista totta?


Lataa ppt "Kertaus 1. Miten ihastuminen eroaa rakastumisesta? 2. Millä eri tavoilla seurustelussa voi pettyä? 3. Milloin on valmis seurustelemaan? 4. Millainen on."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google