Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Ylivieskan lukion sähköiset oppimisympäristöt. Miksi lukiossa siirrytään sähköisiin oppimisympäristöihin?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Ylivieskan lukion sähköiset oppimisympäristöt. Miksi lukiossa siirrytään sähköisiin oppimisympäristöihin?"— Esityksen transkriptio:

1 Ylivieskan lukion sähköiset oppimisympäristöt

2 Miksi lukiossa siirrytään sähköisiin oppimisympäristöihin?

3 Apple 1976 Puhelin 1976

4 Apple 1986 Nokian Mobira Talkman eli ”Talkkari” oli yhtiön ensimmäinen kannettava NMT-autopuhelin, josta matkapuhelimien kehitys lähti huimaan vauhtiin. Vuonna 1983 esiteltyä kookasta Mobira Talkamania mainostettiin lauseella: ”Otat pienen ja kätevän puhelimen nyt minne vain mukaasi”. Puhelin tosin painoi 4,5 kiloa ja maksoi nykyrahassa yli 5000 euroa.

5 Nokia 1011 1992 Puhelimessa oli palveluvalikko, lyhytsanomien eli teksti- viestien (SMS= Short Message Service) käsittelymahdollisuus, 98 nimen ja numeron muistipaikkaa, muistin selaus numeron tai nimen mukaan. Puheaika oli 1,5 tunnista noin 2,5 tuntiin. Puhelimeen sai autovarustuksen ja kaksi erilaista laturia ja akkua. Se painoi vakioakulla 475 g. Apple 1996

6 Apple 2006 Nokia 3310Nokia 3310 oli Suomen yleisin (5,1 %) puhelin vuonna 2007, jolloin Suomen noin neljästä miljoonasta matkapuhelimesta 86 % oli Nokioita.

7 Apple iPad Pro 2015 Suomalaisia 15-79-vuotiaita internetkäyttäjiä on tällä hetkellä 3,8 miljoonaa. Nettikäyttäjien määrä on pysynyt samalla tasolla vuodesta 2012 asti, mutta netin käyttö kasvaa voimakkaasti, kun suomalaiset ottavat käyttöönsä yhä useampia nettiyhteydellä varustettuja laitteita ja hyödyntävät yhä useampia nettipalveluja. 65 %:lla suomalaisista on nyt käytössään älypuhelin, jonka lisäksi suomalaisissa kodeissa ovat vuoden aikana yleistyneet erityisesti tablet-laitteet ja älytelevisiot. Älypuhelimen mahdollisuudet on löydetty laajasti ihmisten jokapäiväisessä elämässä.

8  Edellinen lyhyt kuvaus tietokoneen ja puhelimen kehityksestä kertoo mistä on kysymys.  Maailma muuttuu ja lukio sen mukana. Tietoverkot, tietokoneet, älypuhelimet ja kaikenlaiset niihin liittyvät ratkaisut ympäröivät meitä.  Lukion ja ylioppilaskirjoitusten on seurattava aikaansa ja "sähköistyttävä”.  Entisiä menetelmiä ei kuitenkaan heitetä pois, vaan edelleen opiskelua tapahtuu kuten ennekin vihkolla ja paperilla  OPPIMINEN EI MUUTU, TIETOKONE ON VÄLINE

9 Ylivieskan lukiossa käytettävät oppimisympäristöt Oppikirjojen kustantajien Oppimisympäristöt

10 Moodle on vanhin ja monipuolisin oppimisympäristö. Etälukiossa sitä on käytetty pitkään. Pedanet sopii kun käytetään suuria aineistoja kuten kuvia ja videoita Google Drive on sisäänrakennettuna ja valmiina Chromebookissa Esimerkiksi kielissä käytetään oppikirjan tekijöiden, kuten Sanoma Pron oppimisympäristöä Kurssikokeet voidaan tehdä näissä kaikissa oppimisympäristöissä. Suurin muutos on vain vastauksen kirjoittaminen koneella. Tekniikka mahdollistaa myös joidenkin uudentyyppisten aineistojen, kuten videoiden liittämisen kokeeseen.

11 Abitti on sähköinen ylioppilaskoe. Abitissa vastausta ei tarvitse tallentaa, vaan ohjelma tallentaa automaattisesti 2 sekunnin välein. Sähköiseen ylioppilaskokeeseen siirrytään vähitellen syksystä 2016 alkaen, jolloin kirjoitetaan maantiede, saksa ja filosofia. Ylivieskan lukion ylioppilaskirjoitusten harjoituskoe lukion uusituissa tiloissa toimii mainiosti.

12 Miksi abitti?

13 Ylivieskan lukio on myös virkeästi mukana sosiaalisessa mediassa, mikä on oleellinen osa ympäröivää sähköistä tiedonvälitystä Ylivieskan lukion FacebooksivutYlivieskan lukio Instagrammissa

14 Kiitoksia ja tervetuloa Ylivieskan lukioon!


Lataa ppt "Ylivieskan lukion sähköiset oppimisympäristöt. Miksi lukiossa siirrytään sähköisiin oppimisympäristöihin?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google