Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 13.11.2015 Sivistysjohtaja Marjut Ahokas.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 13.11.2015 Sivistysjohtaja Marjut Ahokas."— Esityksen transkriptio:

1 Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 13.11.2015 Sivistysjohtaja Marjut Ahokas

2 Miten ja millaista yhteistyötä Ilomantsissa? Järjestöjen toimintaa mahdollistetaan vuosittain jaettavilla järjestöavustuksilla. Järjestö voi saada yleisavustusta toimintaansa. Nuorisotoimi ostaa nuorisotalovalvontaa ja tapahtumapalveluja ostopalveluina oman toiminnan lisäksi. Tämä sopii hyvin tapaamme toimia.

3 Tekninen toimi hoitaa järjestöjen kanssa sopimuksilla ulkoilu- ja patikointireittejä. Kunnanhallitus myöntää kylätoiminnan ja kylien investointien avustukset. Kalevalan juhlavuoden rahasto palkitsee vuosittain aktiivisia kulttuurin, liikunnan ja kansalaistoimintojen toimijoita.

4 Lisäksi sivistystoimella käytössä yhteistoimintaraha, joka mahdollistaa kohdekohtaisen avustamisen sekä liikuntatoimen soveltavan liikunnan raha erityisryhmien liikunnan järjestämiseen ja tukemiseen.

5 Yhteistyön kasvava merkitys Sote-muutoksia työstettäessä ja niiden jälkeen kolmannen sektorin rooli kuntalaisten hyvinvoinnin edistäjänä korostuu entisestään sekä vapaaehtoistoimijana sekä sopimuksin tuotettavissa palveluissa. Järjestöt pitävät yllä ja tuovat elinvoimaa kunnille erilaisten hankkeiden ja tapahtumajärjestelyjen kautta. Tällä myös liiketaloudellista merkitystä!

6 Kohti muutosta Tulevaisuudessa tarvitsemme yhä enemmän olemassa olevien tai oletettujen raja-aitojen kaatamista yhteistyössä ja palvelujen järjestämisessä. Mitä järjestö voi tehdä tai järjestää? Auttamis- ja palvelutoimintaa, ulkoiluttamista, arjessa avustamista, tapahtumia, ohjelmapalveluja, kerhoja, ohjausta, kunnossapitoa, hoivaa jne.


Lataa ppt "Kunta ja yhdistykset kumppaneina Pohjois-Karjalan järjestöpäivät 13.11.2015 Sivistysjohtaja Marjut Ahokas."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google