Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

 Koulussa oli liikunta- ja rentoutumistila, jota kutsuttiin ”pommariksi”. Ankea ja virikkeetön huone muuttui projektin edetessä aisteja stimuloivaksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: " Koulussa oli liikunta- ja rentoutumistila, jota kutsuttiin ”pommariksi”. Ankea ja virikkeetön huone muuttui projektin edetessä aisteja stimuloivaksi."— Esityksen transkriptio:

1

2  Koulussa oli liikunta- ja rentoutumistila, jota kutsuttiin ”pommariksi”. Ankea ja virikkeetön huone muuttui projektin edetessä aisteja stimuloivaksi ja monikäyttöiseksi rentoutumistilaksi.  Tilaan tehtiin neljä eri huonetta eroteltavaksi erivärisillä verhoilla. Verhotangot suunniteltiin kiinnitettäväksi kattoon niin, että verhot voi siirtää sivuun ja avata koko tila tarvittaessa keskeltä avoimeksi. Valot jäävät verhotankojen ulkopuolelle ja valoefektit voidaan heijastaa katosta verhoihin.

3

4  Mustan tilan kaksi seinää maalattiin mustaksi UV-maalilla ja seinässä olevat puolapuut eri väreillä, jotka loistavat mustassa tilassa uv- valon ollessa päällä. Musta verhokangas on Molton kangasta, joka toimii uv-valossa.  Musta tila edesauttaa näköaistin kehittymistä ja antaa oppilaalle mahdollisuuden tutkia UV- valon avulla erilaisia muotoja ym.

5

6  Sateenkaaritilassa harjoitetaan aktiivista aistien käyttöä mm. erilaisilla äänillä, valoilla, tuoksuilla ja liikkumisen aistimuksia korostavilla välineillä. Ympäristö herättää aistit ja aktivoi niitä.  Tuoksupurkkeihin on kerätty maku- ja hajuaisteja stimuloivia mausteita ym. Monenlaisilla välineillä voidaan stimuloida tuntoaistia.  Punakeltaiset verhot ja värikkäät lattiatyynyt luovat oman tunnelmansa.  Erilaisia näköärsykkeitä heijastetaan seinille. Ärsykkeet pyörivät tasaiseen tahtiin tai hitaasti taputuksen/ huudon myötä. Oppilaita havainnoidessa on huomioitu, että he ovat näin löytäneet keinon vaikuttaa ympäristöönsä omalla toiminnallaan.  Aistiyliherkillä oppilailla on ollut havaittavissa parempaa aistimusten sietoa tai tasoittumista, mikäli oppilaalla on aistien aliherkkyyttä. Erilaisten välineiden yhteiskäytössä oppilas pystyy tekemään asioita, jotka eivät ole tuntuneet aikaisemmin kovin miellyttäviltä.  Kun tunnin rakenne on pidetty vaikeimmin vammaisten oppilaiden kohdalla samanlaisena kussakin tilassa, se on ollut omiaan helpottamaan ennakointia.

7

8

9

10

11  Valkoinen tila on tarkoitettu rentoutumiseen. Siellä voi levätä patjalla ja keskittyä vesivalojen katseluun tai rentouttavan musiikin kuunteluun. DVD: ltä voi katsella kalojen uintia vedessä tai liekkien paloa nuotiolla ja kuunnella myös ääniä. Myös sosiaaliset taidot kehittyvät toisen oppilaan vieressä, valkoisella patjalla levätessä.  Valkoisessa tilassa oppilaat ovat selvästi rauhoittuneet. Tilassa on värin ja valaistuksen sekä hyvän musiikin myötä saatu sopiva tunnelma. Oppilaat ovat tottuneet käyttämään tilaa.  Näköaistin stimulaationa toimivat kaksi kuplavesiputkea, joista toisessa vaihtuu väri luoden ympäristöön erilaisen tunnelman/ ilmeen.

12  Tuolin hierovan istuimen myötä oppilas hahmottaa kehoaan kun tuolissa olevat pallot liikkuvat aaltomaisesti.  Pienen tähtitaivaan alla voi rentoutua aurinkokeinussa saaden samalla liikeaistikokemuksia eri suuntiin. Bassosängyllä maatessaan oppilas voi sängyn värähtelyn kautta paikantaa kosketusärsykkeen.  Oppilaiden sensorinen integraatio ja tietoisuus omasta kehosta on kehittynyt. Aistilan käytön jälkeen oppilaat ovat selvästi rauhallisempia ja avoimempia vuorovaikutukselle.

13

14

15


Lataa ppt " Koulussa oli liikunta- ja rentoutumistila, jota kutsuttiin ”pommariksi”. Ankea ja virikkeetön huone muuttui projektin edetessä aisteja stimuloivaksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google