Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke."— Esityksen transkriptio:

1 OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke

2 Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen Osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen tarkoituksena on, että voit hyödyntää aiempaa kokemustasi koulutuksessasi. Näin sinun ei tarvitse turhaan opiskella asioita, jotka jo osaat. Valmistavan koulutuksen alussa kartoitetaan aikaisempi osaamisesi:  Millaista osaamista olet hankkinut työkokemuksella, koulutuksella, harrastustoiminnassa, luottamustehtävissä ym.  osaaminen selvitetään esimerkiksi www.osaan.fi – sivuston, haastattelun tai työnäytteiden avullawww.osaan.fi

3 Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke (Lähde: OPH Arvioinnin opas 2015) Tutkinnon perusteissa kerrotaan vaadittava osaamisen taso. Jos sinulla on esittää todistus koulutuksen kautta hankitusta osaamisestasi, voidaan osaamisesi tunnustaa suoraan tutkinnon osaksi. Jos sinulla on muulla tavoin, kuten työn tai harrastusten kautta saavutettu riittävä osaaminen, se tunnistetaan ja pääset suoraan tutkintotilaisuuteen näyttämään osaamisesi. Niiden tutkinnon osien kohdalla, joissa sinulla ei vielä ole riittävää osaamista, sinut ohjataan valmistavaan koulutukseen. Osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen

4 Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke Osaamisen tunnistaminen Osaamisen tunnistamisessa osaamistasi verrataan tutkinnon osien ammattitaitovaatimuksiin. Ammattitaitovaatimukset löytyvät tutkinnon perusteista. (https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/selaus/ammatilline naikuiskoulutus)https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/selaus/ammatilline naikuiskoulutus Jos osaamisesi on riittävää, voit mennä suoraan tutkintotilaisuuteen näyttämään osaamisesi. Tutkintotilaisuuden läpäistyäsi olet suorittanut kokonaisen tutkinnon osan. Niissä tutkinnon osissa, joissa sinulta vielä puuttuu osaamista, sinut ohjataan valmistavaan koulutukseen ennen tutkintotilaisuutta.

5 Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke Osaamisen tunnustaminen Osaamisen tunnistamiseksi tarvitset luotettavan dokumentin osaamisestasi (tutkintotodistus, todistus tutkinnon osan tai osien suorittamisesta)  Aiemmin suoritetut voimassa olevien tutkinnon perusteiden mukaiset tutkinnon osat liitetään suoraan osaksi tutkintoa (tieto tutkinnon osista lähetetään tutkintotoimikunnalle).  Ei-voimassaolevat tai valinnaiset tutkinnon osat toimitetaan kolmikannan arvioitavaksi, joka laatii esityksen osaamisen tunnustamisesta. Tutkintotoimikunta päättää osaamisen tunnistamisesta. Jos osaamisesi tunnustetaan, saat tutkinnon osan tai osat suoritettua ilman, että sinun tarvitsee mennä tutkintotilaisuuteen.


Lataa ppt "OSAAMISEN TUNNISTAMINEN JA TUNNUSTAMINEN Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google