Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JUMALAN TAHDON NOUDATTAMINEN JA ESIMERKKINÄ SUHTAUTUMINEN HOMOSEKSUAALISUUTEEN Luku 6  Opetusvinkki 2.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JUMALAN TAHDON NOUDATTAMINEN JA ESIMERKKINÄ SUHTAUTUMINEN HOMOSEKSUAALISUUTEEN Luku 6  Opetusvinkki 2."— Esityksen transkriptio:

1 JUMALAN TAHDON NOUDATTAMINEN JA ESIMERKKINÄ SUHTAUTUMINEN HOMOSEKSUAALISUUTEEN Luku 6  Opetusvinkki 2

2 Kristillisessä perinteessä korostetaan, että ihmisen tulisi elää Jumalan tahdon mukaisesti. Mikä takaa, että Jumalan tahdon noudattaminen toteuttaisi hyvää?  Kumpi on otettava lähtökohdaksi, moraalinen hyvä vai Jumalan tahto?  Kaksi eri perinnettä:

3 Jumalan kaikkivaltiuden korostaminen Jumala voi tahtoa mitä vain, eikä ihmisen tule kysyä perusteita. Jumalan tahdon kyseenalaistaminen on synnin vaikutusta. Ihminen on moraalisilta kyvyiltään puutteellinen eikä pysty tietämään itse, mikä on oikein. Jumalan hyvyyden korostaminen Jumalan käskyt ilmentävät Jumalan hyvyyttä. Jumala ei käske mitään mielivaltaisesti eikä edellytä sokeaa tottelemista. Jumalan tahdon noudattaminen edellyttää sen harkitsemista, mikä toteuttaa lähimmäisenrakkautta.

4 Miten seuraavat Raamatun homoseksuaalisuutta käsittelevät kohdat tulisi ymmärtää a) Jumalan kaikkivaltiutta b) Jumalan hyvyyttä korostavasta näkökulmasta?

5 ”Siksi Jumala on jättänyt heidät häpeällisten himojen valtaan. Naiset ovat vaihtaneet luonnollisen sukupuoliyhteyden luonnonvastaiseen, ja miehet ovat samoin luopuneet luonnollisesta yhteydestä naisiin ja heissä on syttynyt himo toisiaan kohtaan. Miehet ovat harhautuneet harjoittamaan keskenään säädyttömyyttä ja saavat ansaitsemansa palkan. Koska he eivät ole antaneet arvoa Jumalan tuntemiselle, on Jumala jättänyt heidät arvottomien ajatusten valtaan, tekemään sellaista mikä ei sovi. ” Room.1:26-28 ”Älä makaa miehen kanssa niin kuin naisen kanssa maataan, sillä se on kauhistuttava teko” 3.Moos.18:22

6 ”Ettekö tiedä, että vääryydentekijät eivät saa omakseen Jumalan valtakuntaa? Älkää eksykö! Jumalan valtakunnan perillisiä eivät ole siveettömyyden harjoittajat eivätkä epäjumalien palvelijat, eivät avionrikkojat, eivät miesten kanssa makaavat miehet, eivät varkaat eivätkä ahneet, eivät juomarit, pilkkaajat eivätkä riistäjät. Tällaisia jotkut teistä olivat ennen, mutta nyt teidät on pesty puhtaiksi ja tehty pyhiksi ja vanhurskaiksi Herran Jeesuksen Kristuksen nimessä ja Jumalamme Hengen voimasta.” 1.Kor.6:9-11


Lataa ppt "JUMALAN TAHDON NOUDATTAMINEN JA ESIMERKKINÄ SUHTAUTUMINEN HOMOSEKSUAALISUUTEEN Luku 6  Opetusvinkki 2."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google