Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Nutitilastot.fi Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiin tarkoitettu sovellus.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Nutitilastot.fi Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiin tarkoitettu sovellus."— Esityksen transkriptio:

1 Nutitilastot.fi Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiin tarkoitettu sovellus

2 Koordinaatti – Nuorten tieto- ja neuvontatyön kehittämiskeskus -Koordinaatin toiminta ja palvelut edistävät ja tukevat kuntien, järjestöjen, säätiöiden ja alueellisten yhteenliittymien toimijoita löytämään sopivimmat ratkaisut nuorille suunnattujen tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden järjestämiseksi ja tuottamiseksi. -Koordinaatti tarjoaa muun muassa asiantuntija-, koulutus- ja tukipalveluita. -Luo edellytyksiä nuorten tieto- ja neuvontapalveluiden valtakunnalliselle palveluverkoston yhteisölliselle työmuodon, palveluiden, menetelmien ja välineiden kehittämiselle. -Työn valtakunnallinen tavoite: Kaikilla Suomessa asuvilla nuorilla on käytettävissään laadukkaat nuorten tieto- ja neuvontapalvelu. -Tehtävä aloitettu 2006, opetus- ja kulttuuriministeriön toimeksiannosta, osana valtakunnallista nuorisotyön palvelu- ja kehittämiskeskusrakennetta. -Toimii hallinnollisesti osana Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalveluita. -Lisätietoja työmuodosta ja Koordinaatin toiminnasta: www.koordinaatti.fiwww.koordinaatti.fi

3 Miksi tilastoida? -Seuranta: -Asiakasmäärät, kysytyimmät aihealueet, asiointitavat, ikäryhmät jne -Nuorten tiedontarpeiden seuranta -Apuna toiminnan vuosikelloa suunniteltaessa -Yhtenevät tilastot -Kehittämistyö: -Apuna mietittäessä mitä menetelmiä palvelussa käytetään tai kuinka palvelua tulisi kehittää -Viestintä: -Tietoa palvelusta ulospäin mm. johdolle, luottamushenkilöille, rahoittajille sekä muille tahoille. Nutitilastot.fi (1/4)

4 Nutitilastot.fi (2/4) Tilastot kansallisesti - Luotettavasti asiointitiedot samalla tavalla kirjattuna eri toimijoilta - Mahdollistaa alueellisten erojen / yhtäläisyyksien seuraamisen - Kansallisesti esitettävissä faktaa nuorille suunnatuista tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluiden asiointimääristä (merkitys, vaikutukset, toiminnan laajuus, hyöty, saavutettavuus) -Valtakunnalliset tilastot raportoidaan vuosittain  Opetus- ja kulttuuriministeriö  European Youth Information and Counselling Agency (ERYICA)  Nuorisotakuu-työryhmä (pyydettäessä)  Tutkimushankkeet (pyydettäessä)

5 www.nutitilastot.fi: -Kokoaa tilastot paikkakunnittain, alueellisesti ja valtakunnallisesti -Maksuttomasti palveluiden käytettävissä -Jatkokehitys palautteiden ja käyttökokemusten perusteella -Kehitetty yhteistyössä kentän toimijoiden kanssa -Teknisestä ylläpidosta vastaa Probot Oy -Tukipalvelut käyttäjille Koordinaatista Tilastointi tapahtuu: -Yksilötasolla: Ikäryhmä, sukupuoli, yhteydenottotapa, asiointiin käytetty aika, kysytty aihealue, asioinnin aihe, kysymysten määrä -Ryhmätasolla: Ryhmän tyyppi, sukupuolijakauma, asioinnin kesto, mahdollinen aihealue, asioinnin tarkoitus -Verkkopalvelun kävijät (web): Yksittäiset kävijät, sivujen katselukerrat ja käynnit sivuilla kuukausi tasolla Nutitilastot.fi 3/4

6 Tärkeää muistaa Lue ohjeet ennen kuin alat kirjaamaan asiointitietoja sovelluksessa Hyvä osallistua käyttökoulutukseen (voi myös esittää toiveen koulutuksesta) Kiinnitä huomioita ohjeissa millä verkkoselaimilla sovellus toimii parhaiten. Vie hiiri valikon päälle, jos jokin kirjaus pohdituttaa. Käytä valmiita aihealueita (esim. Kesätyö = Työ ja yrittäjyys, ei Muu aihe: kesätyö). Pidä tilastot ajantasalla (vältä paperilapuilta siirtelyä). Sopikaa käytännöt tilastoimisesta omassa yksikössänne kaikkien kanssa. Tilaa Nutitilastot.fi-uutiskirje (www.koordinaatti.fi/fi/uutiskirjeet ).www.koordinaatti.fi/fi/uutiskirjeet Suunnitelluista palvelukatkoista ilmoitetaan ennakkoon. Jos palvelussa ilmoittamaton katkos, ota yhteyttä Koordinaattiin! Jos tulee kysyttävää tai on palautetta, ota yhteyttä Koordinaattiin tai laita viesti Palaute-lomakkeen kautta.  Päivityksiä, muutoksia ja korjauksia tulee ajoittain, koska aina huomaamme muutos- ja kehittämistarpeita!


Lataa ppt "Nutitilastot.fi Nuorten tieto- ja neuvontatyön tilastointiin tarkoitettu sovellus."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google