Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TALENTTIPELAAJAN VUOSIKELLO JÄRVENPÄÄN PALLOSEURASSA Lahjakkaiden pelaajien kehittäminen yksilöllisemmin Vuosikello on valmentajan tukena yksilövalmennuksessa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TALENTTIPELAAJAN VUOSIKELLO JÄRVENPÄÄN PALLOSEURASSA Lahjakkaiden pelaajien kehittäminen yksilöllisemmin Vuosikello on valmentajan tukena yksilövalmennuksessa."— Esityksen transkriptio:

1 TALENTTIPELAAJAN VUOSIKELLO JÄRVENPÄÄN PALLOSEURASSA Lahjakkaiden pelaajien kehittäminen yksilöllisemmin Vuosikello on valmentajan tukena yksilövalmennuksessa Vuosikello auttaa myös pelaajaa hahmottamaan yksilövalmennuksen osa-alueita eri jaksoissa Valmentajan tehtävä on auttaa pelaajaa saavuttamaan huipputasonsa ja pelaamaan niin lähellä omaa huipputasoaan kuin mahdollista.

2 JäPS Talenttivalmennus kaudelle 2016 Jalkapalloseurojen laatujärjestelmän tavoitteena on kokonaisvaltaisesti kehittää jalkapalloseurojen toimintaa ja toimia sekä seuran että lajin kehittämisen ja ohjaamisen välineenä. Kokonaisvaltaisella kehittämisellä tarkoitetaan sekä seuran urheilutoiminnan että sitä tukevan hallinnon ja muiden tukitoimintojen kehittämistä. Laatujärjestelmäprojektissa on mukana 31 seuraa. Seurat saavat tukea oto -nuorten valmentajan tai päätoimisen talenttivalmentajan palkkaamiseen ja samalla ne osallistuvat laatujärjestelmän rakentamiseen ja pilotointiin. Järvenpään palloseura on mukana tässä projektissa. Hanke jatkuu kaudeksi 2016 perustettavaan henkilökohtaiseen talenttivalmennukseen.

3 Henkilökohtainen talenttivalmennus JäPS:ssä: Valmennus on pelaajalle täysin ilmaista, mutta se vaatii 100% sitoutumista toimintaan. Valmennukseen sisältyy: -Henkilökohtaiset pelaajakeskustelut -Henkilökohtaisen viikkorytmin ja omatoimisten harjoitteiden laatiminen - Tavoitteiden asettelu harjoituksiin ja peleihin - Otteluseurannat sekä harjoittelu- ja ottelupalaute - Videovalmennus

4 LAHJAKKAIDEN PELAAJIEN KEHITTÄMINEN Jokaisella pelaajalla on oma huipputasonsa, mikä se sitten onkaan… Valmentajan tehtävä on auttaa pelaajaa saavuttamaan huipputasonsa ja pelaamaan niin lähellä omaa huipputasoaan kuin mahdollista.

5 http://www.terveurheilija.fi/kymppiympyra

6 VUOSIKELLO 2 JAKSO: Helmi- huhtikuu Pelaajakeskustelut testaukset 3 JAKSO: Touko- heinäkuu Pelaajakeskustelut testaukset 1 JAKSO: Marras- tammikuu Kymppiympyrä testaukset 4 JAKSO: Elo-lokakuu Pelaajakeskustelut Uusien tavoitteiden miettiminen LOPPUKAUDEN JAKSAMINEN YKSILÖN VAATIMUKSET JA KEHITYS PELITARKKAILUPELIKAUSI

7 1. JAKSO: PELAAJAN KEHITTYMISEEN VAIKUTTAVAT TEKIJÄT Kymppiympyrän merkitys talenttivalmennuksessa: Siihen tiivistyy kehittävän, terveellisen ja turvallisen harjoittelun kokonaisvaltainen näkemys -> harjoittelu, ravinto ja lepo Pelaajakeskustelut ja pelaajaan vaikuttavien tekijöiden kartoittaminen Talenttivalmennuksen rytmitys vuosikellon jaksotuksin Testaukset (marraskuu?)

8 Perhe AgentitPERSOONA Mentaliteetti Taidot ULKO- PUOLISET PELAAJA SISÄISET VAIKUTTAJAT Vastustaja Tuomari YMPÄRISTÖJoukkue Valmentajat

9 2. JAKSO: PELITARKKAILUT Pelaajakeskustelut ja tavoitteiden tarkistus aina jakson alussa Yksilöllistä pelitarkkailua, johon kuuluu pelaajan laatima tavoite peliin, valmentajan pelin tarkkailu tavoitteiden pohjalta sekä yksilöllinen tavoitteiden arviointi ja keskustelu Pelitarkkailujen merkitys on kehittää pelaajan peliajattelua (tavoitteiden asettelu ja arviointi) ja valmiutta kohti pelikautta 2. testaukset (maaliskuu?)

10 3. JAKSO: PELIKAUSI Pelitarkkailuissa käytyjen asioiden vahvistaminen ja sitä kautta pelaajan kehittyminen pelikauden edetessä -> pelitarkkailujen jatkuminen Raskaan pelikauden aikana talenttivalmentaja on tukena ja neuvonantajana (harjoittelu, ravinto, lepo) Yksilötaitojen hiominen talenttivalmentajan ohjeistuksella yksilötreeneissä esim. yksilöllisiä aamutreenejä (ei koulua) 3. testaukset (heinäkuu?)

11 4 JAKSO: LOPPUKAUDEN JAKSAMINEN Pelaajakeskustelut ja tarvittaessa harjoittelun, ravinnon ja levon tarkistus Pelikauden lopulla uusien tavoitteiden miettiminen (joukkue, seura ym?)


Lataa ppt "TALENTTIPELAAJAN VUOSIKELLO JÄRVENPÄÄN PALLOSEURASSA Lahjakkaiden pelaajien kehittäminen yksilöllisemmin Vuosikello on valmentajan tukena yksilövalmennuksessa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google