Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pelisuunnittelu. Kurssin info Kurssin nimi: Pelisuunnittelu Opintopisteet: 1opsTekijä: Toivonen Samppa Yhteystiedot: 040 808.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pelisuunnittelu. Kurssin info Kurssin nimi: Pelisuunnittelu Opintopisteet: 1opsTekijä: Toivonen Samppa Yhteystiedot: 040 808."— Esityksen transkriptio:

1 Pelisuunnittelu

2 Kurssin info Kurssin nimi: Pelisuunnittelu Opintopisteet: 1opsTekijä: Toivonen Samppa Yhteystiedot: samppa.toivonen@kpedu.fi, 040 808 5584samppa.toivonen@kpedu.fi Tehtävänäsi on tehdä pelistä suunnitelma. Materiaalit toimivat esimerkkinä. Tee samanlainen pelisuunnitelman pohja omasta pelistäsi. Kirjoita punaisella tehtyjen esimerkkien tilalle omat tekstisi Palauta PowerPoint tiedostona sähköpostiin. Huom! Esimerkit ovat erilaisista peleistä. Sinun tehtävänäsi on tehdä suunnitelma yhdestä pelistä. Dioissa 8 ja 9 on kysymyksiä joihin sinun tulee vastata. Loput diat sisältävät hyödyllistä tietoa peleistä ja niiden suunnittelusta. Kahlaa ne läpi!

3 Pelin kuvaus Fallout 4 peli esimerkkinä Minkälainen suunniteltava peli on? ydinsodan jälkeiseen maailmaan sijoittuva toimintaroolipeli reaaliaikainen taistelu ensimmäisen tai kolmannen persoonan perspektiivistä. Mitä pelaaja pelissä tekee? Pelaaja ampuu vihollisia, juttelee ihmisten kanssa ja yrittää selviytyä hengissä pelin maailmasta. Pelaaja etsii kadonnutta poikaansa. Mikä tekee pelistä pelaajalle mielenkiintoisen? Peli sijoittuu ydinsodan jälkeiseen maailmaan Mitkä seikat kuvastavat peliä parhaiten? Taistelu, Yhteistyö ihmisten kanssa, selviytyminen hengissä

4 Taustatarina Monkey island, seikkailupeli esimerkkinä Kuka pelaaja on? Nuori merirosvoksi haluava mies. Mikä on pelin tapahtumapaikka? Pelaaja saapuu melee-saarelle ryhtyäkseen merirosvoksi. Mitä pelaajan pitää tehdä? Pelaajan tulee aluksi selvittää kolme testiä päästäkseen merirosvoksi. Myöhemmin tavoitteita tulee lisää. Millainen on tarinan sävy? Humoristinen Minkälaisia haasteita pelaaja kohtaa? Muut merirosvot yrittävät estää pelaajan tavoitteiden saavuttamisen

5 Pelitoteutuksen perustelu Henkilökohtaiset perustelut Miksi toteutat tämän kaltaisen pelin? Uskon, että tämän kaltaisia pelejä ihmiset haluavat pelata. Miksi valitsit tällaisen peli-idean? Pelaan itse tämän tyyppisiä pelejä ja tiedän mikä niissä on hyvää ja mikä ei niin hyvää. Mitä tässä pelissä on sellaista mitä kilpailevissa tuotteissa ei ole? Grafiikkatyyli on erilaista ja erottuu kilpailijoistaan. Pelihahmon kehittyminen on erilaista kuin muissa peleissä. Minkälaisia kokemuksia/tuntemuksia pelisi pelaaja saa pelistäsi? Onnistumisen tunnetta, välillä epäonnistumista, mutta ei liikaa, jotta pelaaja jatkaa pelaamista.

6 Kohderyhmä Nuoret lapset, opetuspeli esimerkkinä Ketä pelaavat tätä peliä? Nuoret lapset, joilla ei englannin kielen taitoa ole Miksi he pelaavat tätä peliä? He haluavat pelata puzzletyyppisiä pelejä, jossa samalla huomaamattaan oppii englannin kieltä. Millaisista peleistä he yleensä pitävät? Yksinkertaisista, nopeasti pelin sisään pääsevistä peleistä, eli oppimiskynnys on matala. Mikä on pelin tavoite? Kerätä mahdollisimman paljon pisteitä. Miksi valittu kohderyhmä on tärkeä? Aikuisille tai vanhemmille pelaajille tämä on liian yksinkertainen, eivätkä he viihdy sen parissa kauaa. Kielten opettaminen alakouluissa monipuolistuisi.

7 Toteutussuunnitelma Nuoret lapset, opetuspeli esimerkkinä Mille laitteelle peli on suunniteltu? Puhelimet: android, iPhone Minkälaista musiikkia pelissäsi on? Nopeatempoista technoa. Minkälaista grafiikkaa pelissäsi on? Kuva kertoo enemmän kuin sanat -> Onko pelissäsi moninpeliä? (Miksi on ja miksi ei?) Peli on suunniteltu yksin pelattavaksi, mutta omat tulokset voi jakaa muille.

8 Vastaa näihin kysymyksiin 1. Mitä pelintuottaja tekee? 2. Miksi pelin testaaminen ennen julkaisua on tärkeää?

9 Vastaa näihin kysymyksiin 3. Mitä animaattorit tekevät peleissä? 4. Budjettisi on 0€. Miten löydät yleisön pelillesi?

10 Yleistä tietoa pelien pelaamisen hyödyistä Pelaajat ovat hyviä: Kollektiivisessa ongelmanratkaisussa Kilpailuhenkisyydessä Riskien ottamisessa Ajattelemaan globaalisti Moniosaajia Näkemään maailman kilpailun kautta Ammatilliseen kehittymiseen sitoutumisessa Yhteistyötaidoissa Laittamaan taidon ja kehityksen etusijalle

11 Lisätietoa pelien suunnittelusta Ihmistuntemus on pelien suunnittelussa tärkeässä asemassa, sillä peli suunnitellaan aina tietylle kohderyhmälle, esim. jos teet lapsille suunnattua opetuspeliä, niin sinun täytyy tietää minkä ikäiset lapset ovat missäkin kehitysvaiheessa, jolloin he saavat pelistä eniten irti. Jos teet pelistä liian helpon tai vaikean, niin pelaaja lopettaa pelin pelaamisen nopeasti.

12 Linkkejä Mitä pelisuunnittelija tekee käytännössä? Miten perustaa pelistudio? Pelisuunnittelu tietokonepelisuunnittelijan näkökulmasta Miten pelejä tehdään? Vanhasta ideasta uusi


Lataa ppt "Pelisuunnittelu. Kurssin info Kurssin nimi: Pelisuunnittelu Opintopisteet: 1opsTekijä: Toivonen Samppa Yhteystiedot: 040 808."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google