Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Perhekirkko Viljandissa Viljandi-nimisessä pikkukaupungissa Keski-Virossa on Jaanin eli Johanneksen kirkko, jossa pidetään kerran kuukaudessa perhekirkko.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Perhekirkko Viljandissa Viljandi-nimisessä pikkukaupungissa Keski-Virossa on Jaanin eli Johanneksen kirkko, jossa pidetään kerran kuukaudessa perhekirkko."— Esityksen transkriptio:

1 Perhekirkko Viljandissa Viljandi-nimisessä pikkukaupungissa Keski-Virossa on Jaanin eli Johanneksen kirkko, jossa pidetään kerran kuukaudessa perhekirkko. Tuota perhekirkkoa valmistellaan ja toteutetaan yhdessä, lapset ja aikuiset. Pääsiäisenä perhekirkossa on erityistä tunnelmaa, koska penkit ovat täynnä ja on kristikunnan suurimman juhlan aika. Pia Ruotsala

2 Kun on tullut saarnan aika, kirkon etuosaan nostetaan pöydät, joilla on nukkeja. Pöytien ympärille kokoontuu eri-ikäisiä lapsia, ja he esittävät ensin yhden laulun.

3 Nyt on lasten vuoro saarnata. Samalla kun ohjaaja Teet lukee pääsiäiskertomusta opetuslapsista ja Jeesuksesta, joka kuoli, haudattiin ja nousi kuolleista, lapset näyttelevät nukeilla kertomuksen tapahtumia. On jännittävää saada esittää Raamatun tapahtumia kaikkien edessä ja penkeissä istuvista vanhemmista seurakuntalaisista on mukava katsoa, miten nuoremmat selviytyvät tehtävistä hienosti.

4 Perhekirkon laulujen, rukousten, saarnan ja ehtoollisen jälkeen kokoonnutaan ristisaattueeseen. Kaikki on kutsuttu ristintielle, seuraamaan Jeesusta ja iloitsemaan hyvästä sanomasta. Ristisaattueessa jokaisella on oma paikka. Samoin Taivaan Isän perheessä on jokaisella oma paikka ja jokainen on tervetullut.

5 Perhekirkon jälkeen Viljandissa kokoonnutaan kellariin, missä lauletaan ”Issand leiba õnnista” eli siunaa leipämme Herra. Aikuisille on tarjolla kahvia ja lapsille omassa pöydässä munien maalausta, joka Virossa tapahtuu aina vasta varsinaisena pääsiäispäivänä. Pääsiäismuna kertoo uudesta elämästä, Jeesuksen ylösnousemuksesta eli toivosta.


Lataa ppt "Perhekirkko Viljandissa Viljandi-nimisessä pikkukaupungissa Keski-Virossa on Jaanin eli Johanneksen kirkko, jossa pidetään kerran kuukaudessa perhekirkko."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google