Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esseekokeen aihepiirit ja tekstilajit TÄRPPEJÄ ÄIKÄN ESSEEKOKEESEEN?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Esseekokeen aihepiirit ja tekstilajit TÄRPPEJÄ ÄIKÄN ESSEEKOKEESEEN?"— Esityksen transkriptio:

1 Esseekokeen aihepiirit ja tekstilajit TÄRPPEJÄ ÄIKÄN ESSEEKOKEESEEN?

2 Yo-esseen tyypilliset tekstilajit 1.Essee eli pohtiva teksti 2.Mielipideteksti 3.Analyysi / tulkinta (kuva-, runo-, näytelmä- tai novellianalyysi, myös muu taideanalyysi mahdollinen) Tutki vanhojen yo-tehtävien avulla, mitä muita tekstilajeja tehtävänannot voivat edellyttää?

3 Kirjoitustehtävien toistuvia aihepiirejä ovat mm. 1.Uskonto ja arvokysymykset 2.Kulttuuri, kieli ja alakulttuurit 3.Kuva-, runo- tai novellianalyysi 4.Elokuva, kirjallisuus ja muu media 5.Ihminen yksilönä ja yhteiskunnan jäsenenä 6.Historia, politiikka, talous ja yhteiskunta 7.Luonto ja ympäristö, luonnontieteet ja niiden sovellukset 8.Tekniikka, tietotekniikka, viestintäteknologia 9.Psykologia ja sen sovellukset 10.Terveys, hyvinvointi ja liikunta

4 Aihepiiritehtävä RYHMITTÄIN 1.Tutkikaa, millaisia tehtäviä aihepiireistänne on ollut eri vuosina (2010 eteenpäin). Kootkaa tyypillisiä tehtävänantoja tai otsikoita. 2.Lukekaa aihepiiriinne liittyvä essee YT- kokoelmasta. Keskustelkaa esseestä. 3.Kootkaa aihepiireistänne ajankohtaisia tärppiaiheita listaksi. Muistelkaa viimeaikaisia tapahtumia maailmalla ja meillä! 4.Kootkaa havaintonne A4-paperille ja esitelkää havaintojanne muille.


Lataa ppt "Esseekokeen aihepiirit ja tekstilajit TÄRPPEJÄ ÄIKÄN ESSEEKOKEESEEN?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google