Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sateenkaari. Mikä on sateenkaari? -Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän ilmiö. -Spektri eli kirjo tarkoittaa yleisesti havaitun suuren.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sateenkaari. Mikä on sateenkaari? -Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän ilmiö. -Spektri eli kirjo tarkoittaa yleisesti havaitun suuren."— Esityksen transkriptio:

1 Sateenkaari

2 Mikä on sateenkaari? -Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän ilmiö. -Spektri eli kirjo tarkoittaa yleisesti havaitun suuren jakautumista komponentteihin taajuuden tai energian suhteen.

3 Miten se syntyy? Sateenkaari syntyy, kun takaasi tuleva auringonvalo heijastuu edessäsi olevista vesipisaroista. Valo taittuu tullessaan pisaraan, ja heijastuu pisaran takapinnasta ja taittuu uudelleen poistuessaan pisarasta.

4 Värit Sateenkaaressa värit asettuvat osittain päällekkäin ja sekoittuvat toisiinsa. Sateenkaaren värit ovat: punainen, oranssi, vihreä, sininen, indigo ja violetti. Vähiten taittuu punainen väri, joten punaista valoa tulee silmiimme kaikkein korkeimmalta. Violetti valo taittuu eniten, joten sateenkaaren alin väri on violetti.

5 Sateenkaaren suomalainen historia Suomalaisessa mytologiassa sateenkaari oli Ukko- Jumalan jousi, jolla hän ampui salamoita ja siirtolohkareita. Taivaalla näkynyt kaari yhdistettiin siltaan maan ja Jumalien välillä.

6 Erilaiset sateenkaari- ilmiöt Moninkertaiset sateenkaaret -Moninkertaiset kaaret syntyvät kun valonlähteitä on useampia. -Toinen valonlähde syntyy yleensä heijastuksen avulla. -Heijastus tapahtuu yleensä veden pinnasta.

7 Liikkuvat kaaret Sateenkaari on joskus nähty liikkuvan havaitsijan ja valon lähteen suhteen. Tällaisiä luonnonlakien vastaista ilmiötä on hankala selittää, mikäli havainnot ovat luotettavia.

8 Sateenkaari työ Tarvikkeet: Diaprojektori, prisma, ”hissi”. Työssä diaprojektorista tuleva valkoinen valo heijastui prismasta ja muodostaa sateenkaaren värit. Diaprojektorin valonlähde on valkoinen valo.

9 KIITOS!!!


Lataa ppt "Sateenkaari. Mikä on sateenkaari? -Sateenkaari on spektrin väreissä esiintyvä ilmakehän ilmiö. -Spektri eli kirjo tarkoittaa yleisesti havaitun suuren."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google