Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Metabolinen oireyhtymä. MBO eli metabolinen oireyhtymä tarkoittaa tilaa jossa henkilöllä on samaan aikaan useita terveydelle haitallisia tiloja yhtä aikaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Metabolinen oireyhtymä. MBO eli metabolinen oireyhtymä tarkoittaa tilaa jossa henkilöllä on samaan aikaan useita terveydelle haitallisia tiloja yhtä aikaa."— Esityksen transkriptio:

1 Metabolinen oireyhtymä

2 MBO eli metabolinen oireyhtymä tarkoittaa tilaa jossa henkilöllä on samaan aikaan useita terveydelle haitallisia tiloja yhtä aikaa. Se on aineenvaihdunnallinen tila joka on myös vahvasti perinnöllinen. Metabolisella oireyhtymällä tarkoitetaan tilaa, jossa samalla henkilöllä on ylipainoa (vyötärölihavuus) kohonnut verenpaine kohonnut verensokeri insuliiniresistenssi kohonneet veren rasvat, erityisesti triglyseridit matala HDL-kolesteroli

3 Hoito Suurin merkitys hoidossa on huonojen elämäntapojen parantamisessa. On olemassa myös lääkitystä mutta itse oireyhtymän hoitoon ei ole kehitetty omaa lääkettä.


Lataa ppt "Metabolinen oireyhtymä. MBO eli metabolinen oireyhtymä tarkoittaa tilaa jossa henkilöllä on samaan aikaan useita terveydelle haitallisia tiloja yhtä aikaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google