Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sydämellisesti tervetuloa luomuviini-iltaamme!. Kuohuviini  Kuohuviini on viinipitoinen juoma pulloissa, jotka hiilidioksidi pitoisuutensa vuoksi ovat.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sydämellisesti tervetuloa luomuviini-iltaamme!. Kuohuviini  Kuohuviini on viinipitoinen juoma pulloissa, jotka hiilidioksidi pitoisuutensa vuoksi ovat."— Esityksen transkriptio:

1 Sydämellisesti tervetuloa luomuviini-iltaamme!

2 Kuohuviini  Kuohuviini on viinipitoinen juoma pulloissa, jotka hiilidioksidi pitoisuutensa vuoksi ovat paineen alla.  Paine 20 °C lämpötilassa vähintään 3 bar.  Helmeilevä viini: Paine 1–2,5 bar.

3 Mistä hiilidioksidi tulee viiniin?  Ei viinin käymisestä, vaan lisättynä Nimitys: „Kuohuviini lisätyllä hiilihapolla“, helmeilevä viini = Perlwein  Ensimmäisestä käymisestä Nimitys: „Aromaattinen Kuohuviini“ = Aromatischer Qualitätsschaumwein“  Toisesta käymisestä: Nimitys: „Laatukuohuviini“ = „Qualitätsschaumwein“ (Sekt, Champagner, Spumante, Cava, Krim-Sekt) Kuohuviinin valmistus

4  Valmistus alkoholisen käymeisen kautta  Valmistetaan yleensä Sektkellerei eli siihen erikoistuneessa viinitalossa.  Alkoholipitoisuus vähintään 10 % Vol.  Perusviini ja Dosage täytyy olla samalta alueelta.  Rikkipitoisuus kokonaisuudessaan maximal 185 mg/l Laatukuohuviini

5 1) Rypäleet valitaan huolellisesti. 2) Viini valmistetaan 3)Viiniin lisätään annos sokeria (noin 24 grammaa per litra) ja hiivaa (noin 30 ml per litra) = Dosage. 4)Kuolleet hiiva-aineet poistetaan 5)Viiniin lisätään viiniä ja sokeria = Tirage Laatukuohuviinin valmistus

6 Laatukuohoviini – käyminen 1.pullokypsytysmenetelmä = „méthode champenoise“ = „méthode traditionelle” tai “méthode classique”. Yhä kuin valmistus 300 vuotta sitten. Viini pysyy aina pullossa. Kypsytys pullossa hiivasakan päällä vähintään 9 kk. 2.Tankkimenetelmä = „charmat“ tai „cuvée close“ Käymisen jälkeen viini täytetään tankkeihin. Hiiva siivilöidään pois. 3.Siirtomenetelmä = „ transvasage“. Tankkikäymisen ja samppanjamenetelmän välimuoto. 4.Edullisiin tuotteisiin pumpataan ilmaa eli impregnoidaan siihen hiilihappoa samalla tavalla kuten virvoitusjuomia valmistettaessa. Näitä kutsutaan esim. nimellä Mousseux–viini.

7 Laatukuohoviini – valmistus

8

9 Degorgieren Kuolleiden hiiva-aineiden poisto: −20 °C kylmä liuos, johon pullon kaula jäädytetään: Kruunukorkki avataan ja kuolleet hiivat poistetaan. Laatukuohoviini – valmistus

10

11 Täysin kuiva (Extra Brut, Brut Nature tai Ultra Brut) 0–6 (sokeripitoisuus g/l) Erittäin kuiva (Brut) 0–15 sokeripitoisuus g/l Kuiva (Extra Sec tai extra dry) 12–20 sokeripitoisuus g/l Kuivahko (Sec tai dry) 17–35 sokeripitoisuus g/l Puolikuiva (Demi Sec) 35–50 sokeripitoisuus g/l Makea (Doux) yli 50 sokeripitoisuus g/l Erittäin makea (Extra doux tai Ultra doux) yli 100 sokeripitoisuus g/l Laatukuohoviini – valmistus

12 „Ohne CHAMPAGNER kann ich nicht leben. Bei Siegen verdiene ich ihn, bei Niederlagen brauche ich ihn.“ ”Ilman shampanjaa en voi elää. Kun voitan, olen sen ansainnut, kun häviän, tarvitsen sitä.”


Lataa ppt "Sydämellisesti tervetuloa luomuviini-iltaamme!. Kuohuviini  Kuohuviini on viinipitoinen juoma pulloissa, jotka hiilidioksidi pitoisuutensa vuoksi ovat."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google