Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Poistumisharjoitus päiväkodissa. HÄLYTTÄMINEN Keskusradiolla tai paloilmoitinlaitteella Kuulutusohje (päiväkodinjohtaja tai muu vastuuhenkilö): ”Tämä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Poistumisharjoitus päiväkodissa. HÄLYTTÄMINEN Keskusradiolla tai paloilmoitinlaitteella Kuulutusohje (päiväkodinjohtaja tai muu vastuuhenkilö): ”Tämä."— Esityksen transkriptio:

1 Poistumisharjoitus päiväkodissa

2 HÄLYTTÄMINEN Keskusradiolla tai paloilmoitinlaitteella Kuulutusohje (päiväkodinjohtaja tai muu vastuuhenkilö): ”Tämä on harjoitus. Kaikki rakennuksessa olevat poistuvat välittömästi ulos lyhintä ja turvallista reittiä ja menevät kokoontumispaikalle päiväkodin kentälle. Toimitaan rauhallisesti ja ohjaajan ohjeitten mukaan.”

3 Ikkunat suljetaan. Lapset eivät ota tavaroita mukaan. Päällysvaatteet jätetään hätätilanteessa naulakoihin. Ohjaaja vie lapsiryhmät ryhmittäin kokoontumispaikalle lyhintä turvallista reittiä, ensisijainen poistumisreitti on lähin ulko-ovi. Tähdennetään lapsille yhdessä pysymistä (päiväkotiryhmä). Ohjaajat tietävät oman ryhmänsä lasten lukumäärän ja ohjeistaa reitin. Poistutaan huutamatta ja ryntäilemättä, rauhallisuus on tärkeää. Ohjaaja merkitsee väriliidulla ruksin oveen merkiksi siitä, että luokka/tila jää tyhjilleen. Jos on pakko kulkea savun vallassa olevissa tiloissa, liikutaan matalana. POISTUMINEN

4 ULKONA KOKOONTUMISPAIKALLA Lapset ryhmittyvät kokoontumispaikalle ryhmittäin jonoon. Ohjaaja tarkistaa, että kaikki ryhmän lapset ovat turvallisesti päässeet kokoontumispaikalle. Harjoituksen johdolle toimitetaan tieto ryhmän koosta ja mahdollisesti puuttuvista lapsista. Kokoontumispaikalta ei saa poistua ennen kuin lupa annetaan.

5 POISTUMISEN JÄLKEEN Odotetaan kokoontumispaikalla harjoituksen johdon ohjeita. Harjoituksesta annetaan palautetta, noin 15–20 min. Harjoituksen kulusta tiedotetaan lasten vanhemmille.

6 LISÄTIETOJA Lisätietoja Opetushallituksen internet-sivuilta: http://www.oph.fi/opetustoimen_turvallisuusopas/uhka_ja_vaaratilanteissa_ toimiminen/pelastussuunnitelma http://www.oph.fi/opetustoimen_turvallisuusopas/uhka_ja_vaaratilanteissa_ toimiminen/pelastussuunnitelma

7 Kipinä-sovellus Päiväkodin henkilökunnalle kannattaa suositella Kipinä-sovelluksen asentamista puhelimeen. Kipinän avulla voi tehdä kotonaan Oman Paloharjoituksen ja testata palovaroittimensa. Applikaatio myös muistuttaa palovaroittimen testaamisesta joka kuukauden ensimmäisenä päivänä. Palkintona arvotaan kuukausittain 500 euron rahapalkinto.


Lataa ppt "Poistumisharjoitus päiväkodissa. HÄLYTTÄMINEN Keskusradiolla tai paloilmoitinlaitteella Kuulutusohje (päiväkodinjohtaja tai muu vastuuhenkilö): ”Tämä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google