Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

1lk vanhempainilta 17.8.2016. Tuntijako Äidinkieli 7h Matematiikka 3h Ympäristö ja luonnontieto 2h Kuvataide 1h Käsityöaskartelu 2h Liikunta 2h Musiikki.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "1lk vanhempainilta 17.8.2016. Tuntijako Äidinkieli 7h Matematiikka 3h Ympäristö ja luonnontieto 2h Kuvataide 1h Käsityöaskartelu 2h Liikunta 2h Musiikki."— Esityksen transkriptio:

1 1lk vanhempainilta 17.8.2016

2 Tuntijako Äidinkieli 7h Matematiikka 3h Ympäristö ja luonnontieto 2h Kuvataide 1h Käsityöaskartelu 2h Liikunta 2h Musiikki 2h Uskonto/ort/et 1h

3 Läksyt Läksyjä annetaan joka päivä, paitsi perjantaina Leima tehdystä työstä Unohtunut läksy annetaan ”laiskanläksyksi” Läksyn unohtaminen tai koulusta myöhästyminen ei ole maata kaatava juttu. Vasta toistuvana tapana asiaan puututaan. Jos läksy on tarkistettu kotona, laittakaa siihen oikeinmerkki. Jos on poissa, läksyt selvitetään kaverilta (ilmoittakaa opelle kenen kaverin mukana läksyt) tai opettajalta.

4 Poissaolot Jos oppilas on poissa, siitä ilmoitetaan opettajalle tekstiviestillä opettajan henk.koht. Puhelimeen heti aamulla. Poissaoloviestejä ei välttämättä kuitata. Poissaoloajan tehtävät ja läksyt tehdään kotona. Ylimääräiset vapaat anotaan loma-anomuksella etukäteen. 1-3 pv myöntää oma opettaja. Vararehtori myöntää pidemmät lomat. Muistakaa, että yhdestäkin päivästä tehdään loma-anomus. Loma-anomuksen voi tulostaa koulun pedanet - sivulta tai pyytää opettajalta.

5 Arviointi Arviointia tehdään jatkuvasti tunneilla, testeillä, pienillä kokeilla. Väliarviointi suoritetaan arviointikeskusteluna marras- /joulukuussa. Lukuvuosiarviointi on sanallinen arviointi lukukauden lopuksi. Arvioinnin tavoitteena on löytää jokaisen lapsen vahvuudet.

6 Tieto kulkee puolin ja toisin… Pääasiassa viestitämme Wilman kautta tai soittamalla. Ilmoitan erikseen, jos Wilma viesti pitää kuitata. Kiusaamistapaukset ilmoitetaan puolin ja toisin välittömästi, jotta asioihin päästään heti puuttumaan. Ottakaa aina yhteyttä, jos jokin asia mietityttää tai ihmetyttää. Tapaamiset sovitaan tarvittaessa.

7 Jos perheessä tapahtuu isoja asioita, on koulussa siitä hyvä tietää. Jos oppilas ei voi osallistua koululiikuntaan, siitä tulee ilmoittaa opettajalle. Jos lasta on lääkittävä koulupäivän aikana, esim. särkylääkkeellä, ilmoittakaa siitä ja laittakaa lääke reppuun. Omin päin en voi lasta lääkitä.

8 Luokan käytänteitä Oppilaalle tarjotaan tarvittaessa tukiopetusta. Luokassa on osalla oppitunneista mukana koulunkäynninohjaaja Pirjo Tapaninaho. Tilapäisesti ja sovitusti voi tulla opiskelemaan toiseen jakoryhmään. Kirjoihin saa jäädä virheitä, työn tekeminen ja harjoittelu on tärkeintä. Kirjastoauto käy tiistaisin, saa lainata kolme kirjaa. Kirjastokassi!!! Maistetaan kaikkia ruokia, ”pakkosyöntiä” ei ole. Xylitol- pastillit saa tuoda kouluun omaan käyttöön. Yli luokkarajojen tapahtuvaa opetusta on lähes päivittäin (palkkitunnit). Kavereiden luo menot on sovittava etukäteen. Puhelin on koulupäivän ajan repussa.

9 Äidinkieli Säännöllinen lukemisen harjoittelu on tärkeää kaikille, myös lukutaitoisille. Lukuläksy luetaan aina kotona ääneen useita kertoja (vähintään kolme kertaa). Läksy merkitään rastein. Kirjainten suunnat ovat kirjoittamisessa tärkeitä. Lukudiplomi Bingel - oppimisympäristö Lukekaa lapselle!

10 Matematiikka Syyslukukaudella haluamme opiskella matematiikkaa toiminnallisesti ilman oppikirjoja. Oppilailla on matematiikan vihkot – syyslukukauden oppisisällöt löytyvät vihkon etusisäkannesta. Matematiikasta tulee läksyä monisteena tai vihkotehtävinä. Hajotelmat opetellaan ulkoa.

11 Koulumatkat Turvallinen koulutie Vakuutus voimassa vain kuljettaessa suoraan koulusta kotiin. Linja-autossa asiallinen käytös!! Pyöräily ekaluokalla kotiväen harkinnan mukaan. Jos lapsi pyöräilee, hän käyttää kypärää!! Koulun suositus on, että alle kilometrin koulumatkaa ei kuljettaisi pyörällä.

12 Koulun muita aikuisia Erityisopettaja Saara Lehtola Musiikkia opettavat Piritta Helin, Kaisa Karvonen ja Johanna Leppäharju. Terveydenhoitaja Katja Myllynen Oppilashuollonohjaaja Marleena Hoffren Liikuntaa opettavat Piritta, Tiina ja Arja Mertanen.

13 Koululaisen parhaaksi riittävä yöuni, n. 10 h hyvä aamupala säänmukainen vaatetus repussa tarvittavat tavarat säiliöllinen teroitin olisi tarpeellinen mieli on luottavainen kohtuudella peliaikaa pelikoneilla tukea,kannustusta,aikaa apua ja kiinnostusta läksyihin ja koulutyöhön

14 Ja vielä … nimet kaikkiin vaatteisiin ja varusteisiin! vanhempainyhdistyksen yhdyshenkilö kouluun pieni muovimuki pahvikansio reppuun säiliöteroitin Syksyn aloitamme ulkoliikunnalla. Näinä päivinä oppilaalla on hyvä olla liikuntaan soveltuvat vaatteet sekä lenkkarit. Sisäliikuntavarusteet voi olla koululla varalta, niille tarkoitetussa pussissa. Koulukummitoiminta

15 Luokalla on oma nettisivu https://peda.net/siilinjarvi/hamula Oppilaille tehdään kotona tunnukset pedanetin Omatilaan (kt: etunimi.sukunimi, ss: sellainen, jonka lapsi itse muistaa, kt ja ss tiedoksi opettajalle) Versotoiminta =pienten riitojen ja kahnausten selvittelyä sovittelijaoppilaiden johdolla

16 Päivämääriä Koko koulun vanhempainilta viimeistään syyskuussa, yhteisen osuuden jälkeen (mm. uusi ops) omassa luokassa tietoisku lukemaan opettamisesta ja tutustuminen Bingel-oppimisympäristöön Koulukuvaus 26.9. Kodin ja koulunpäivä pe 30.9.


Lataa ppt "1lk vanhempainilta 17.8.2016. Tuntijako Äidinkieli 7h Matematiikka 3h Ympäristö ja luonnontieto 2h Kuvataide 1h Käsityöaskartelu 2h Liikunta 2h Musiikki."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google