Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi."— Esityksen transkriptio:

1 Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA

2 ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi kylänaiseksi”, kertoo 14 -vuotias Siddhakala Kula, Pinan kylästä Mugusta. Siddhaka asuu isän, veljen ja siskon kanssa pienessä kivitalossa. Äiti kuoli, kun hän oli seitsemän kuukauden ikäinen. Omasta maatilkusta riitti toimeentulo kolmeksi kuukaudeksi. Siddhakala työskenteli naapurin pellolla. ”Keräsin vanhoja vaatteita ja olin nälässä koko ajan.”

3 Nepalissa 5 -vuotias lapsi on jo tuottava työntekijä, joka tekee kotitöitä, on mukana paimentamassa ja kantaa nuorempaa selässään. Päivät ovat pitkiä, palovammat ja murtumat yleisiä. Erityisesti alakastiin kuuluvat tytöt eivät pääse kouluun, työpanosta tarvitaan kotona. Sananlasku sanoo: ”Tyttöjen kouluttaminen on kuin kastelisi naapuri puutarhaa”.

4 Mugun lääni on yksi Nepalin köyhimmistä, vähiten kehittyneistä ja vaikeimmin tavoitettavista lääneistä. Kummiohjelma tukee 100 alakastisen eli dalit-tytön koulunkäyntiä.

5 Tyttöjen koulutus on avain sosiaaliseen muutokseen, tietoisuuden kasvuun ja kehitykseen Mugussa. Sukupuolten välinen tasa- arvo ja naisten oikeuksien toteutuminen ovat köyhyyden vähentämisen ja kehityksen edellytyksiä.

6 Suomen Lähetysseuran Mugun kummiohjelma alkoi 2005. Tällä hetkellä Mugun dalit-tytöistä koulua käy 20% enemmän kuin dalit-tytöistä muualla Nepalissa. Kummiohjelma on osa United Mission to Nepal -järjestön hanketta, jonka tavoitteena on myös mm. kouluttaa opettajia ja parantaa koulurakennuksia. Kummiohjelma turvaa paikallisten naisopettajien, terveydenhuollon ja teknisen alan työntekijöiden riittävyyden.

7 Tytöt naitetaan hyvin nuorina, minkä jälkeen he tekevät työtä miehen ja tämän suvun hyväksi ja saavat lapsia nuorena. Kummiohjelman kautta autetaan juuri tyttöjä, joilla ei muuten ole mahdollisuutta koulutukseen. Koulu on ilmainen viidenteen luokkaan asti, kummituki auttaa kuudennesta eteenpäin. Tyttöjen avioitumisikä nousee koulutuksen myötä. ”Minä en mene naimisiin lapsena”

8 Koulutetut dalit-tytöt ovat todellisia roolimalleja omissa kylissään. He tuovat kyliinsä tietotaitoa ja lisäävät tietoisuutta tyttöjen, naisten ja dalitien oikeuksista. Siddhakala opiskelee ahkerasti ja tekee vaikuttamistyötä kertomalla nuorena kuolleesta äidistään. ”Minä en suostu menemään lapsena naimisiin.”

9 Mugun tytöt kiittävät kummeja! Kummina olet korvaamaton! www.suomenlahetysseura.fi/ kummit kummit@suomenlahetysseura.fi www.suomenlahetysseura.fi/ kummit


Lataa ppt "Kummina olet korvaamaton! MUGUN TYTÖT NEPALISSA. ”Aloin uskoa tulevaisuuteen” ”Jos en olisi päässyt mukaan kummiohjelmaan, olisin päätynyt lukutaidottomaksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google