Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon 17.3.2016.  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon 17.3.2016.  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä."— Esityksen transkriptio:

1 Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon 17.3.2016

2  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä  Diasarja on laadittu kansallisen, vuosittaisen Lääkehoidon päivän toteutukseen Tämän diasarjan tavoitteena on

3  Vain sinä tiedät, mitä lääkkeitä todellisuudessa käytät  Lääkitystietosi ei aina siirry sähköisesti hoitopaikasta toiseen siirtyessäsi  Sähköinen reseptikään ei takaa sitä, että ammattilaisella olisi ajantasainen tieto lääkityksestäsi  Esimerkiksi kotiutuessasi sairaalasta tieto sairaalajaksolla tehdyistä lääkitysmuutoksista ei välttämättä ole terveyskeskuksen hoitavan lääkärin tiedossa potilastietojärjestelmässä Tiesitkö…?

4  Lääkityslista on ajantasainen listaus käytössäsi olevista lääkkeistä  Lääkityslistassa on myös kirjattuna jokaisen lääkkeen käyttötarkoitus ja annos  Lääkityslista voi olla:  Lääkärin tai hoitajan tulostama lista sairaalan tai terveyskeskuksen potilastietojärjestelmästä  Farmaseutin tai proviisorin tulostama lista apteekin tietojärjestelmästä  Sinun itsesi sähköisesti laatima lista käytössäsi olevista lääkkeistä Lääkekortti.fi -palvelussa www.laakekortti.fiwww.laakekortti.fi  Sinun itsesi käsin kirjoittama lista käytössäsi olevista lääkkeistä esimerkiksi järjestöjen tuottamalle lääkityslistalomakkeelle tai tavalliselle paperille Mikä on lääkityslista?

5  Ylläpidä ajantasaista lääkityslistaa käyttämistäsi lääkkeistä. Merkitse siihen myös itsehoitolääkkeet, ravintolisät ja rokotteet.  Pidä lääkityslista mukana aina asioidessasi terveydenhuollon yksiköissä ja apteekissa.  Pyydä lääkäriä, hoitajaa tai apteekin farmaseuttia aika ajoin tarkastamaan kanssasi lääkityslistan ajantasaisuus.  Jos sinulla on ongelmia lääkityksessäsi, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin Lääkityslista kuntoon

6  Terveydenhuollon ammattilaisilta ja apteekeista  Lääkepakkauksen pakkausselosteesta  Löytyvät myös Internetistä: Fimean lääkehaku Lääkeinfo.fi Lääkeohje.fi  Puhelinpalveluista, kuten Yliopiston Apteekin Lääkeneuvonta ja asiakaspalvelu 0300 20200, joka päivä klo 7-24 (0,49 e/min + pvm/mpm) Teratologinen tietopalvelu (raskauden aikainen lääkkeiden käyttö) 09 4717 6500, arkisin klo 9-12 (pvm/mpm) Myrkytystietokeskus (lääkemyrkytysepäilyt) 09 471 977, avoinna 24 t / vrk (pvm/mpm) Mistä löytyy tietoa lääkkeistä?

7 Internetistä, katso esimerkiksi Terveyskirjasto.fi Käypä hoito -suositusten potilasversiot Apteekki.fi Ya.fi Kodin lääkeopas Omakanta.fi Fimea.fi Tietoja lääkekorvauksista ja lääkehaku-tietokanta Kela.fiKela.fi Potilasjärjestöjen verkkosivut Mistä löytyy tietoa lääkkeistä?

8 Voit arvioida löytämäsi lääketiedon luotettavuutta KATSE-tarkistuslistan avulla KATSE-tarkistuslistan Terveyskirjastosta löytyy lääkkeiden käyttäjille suunnattu ”Lääketietoa verkossa” -linkkikokoelma hyvistä lääketiedon lähteistä (hae Terveyskirjaston haku -toiminnolla sanalla ”lääketieto”)”Lääketietoa verkossa” -linkkikokoelma Kaikki Internetistä löytyvä tieto ei ole luotettavaa


Lataa ppt "Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon 17.3.2016.  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google