Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta."— Esityksen transkriptio:

1 5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9

2 TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta ja astmasta.  Korjatkaa tarvittaessa muiden tekemiä asiavirheitä.  Samaa asiaa ei saa kirjoittaa toista kertaa (ei edes eri sanoin).  Kirjoittamisaikaa on 5 minuuttia.

3 TEHTÄVÄ: TIEDON JÄSENTELY  Jakautukaa kolmen hengen ryhmiin.  Jäsennelkää taululla näkyvät tiedot omiin ryhmiinsä.  Keksikää ryhmille sopivat alaotsikot.  Esimerkkijäsennys:  ehkäisy  hoito  taudin syyt  sairastumisriskiä lisäävät tekijät.

4 TEHTÄVÄ: KÄSITTEET HALTUUN  Käyttäkää apuna oppikirjan tekstiä (luku 11. Allergia ja astma) ja hakemistoa. Järjestäkää ryhmässä oheiset käsitteet hierarkisesti (ylä- ja alakäsitteisiin)  Jokainen ryhmän jäsen valitsee 2 käsitettä, jotka selittää vihkoonsa taulukon mallin mukaisesti.  Käykää käsitteiden merkitys läpi.  Pelatkaa käsitteiden avulla aliasta. Yksi oppilas valitsee käsitteen ja selittää sen muulle ryhmälle. ALLERGIA ASTMA ALLERGEENI RISTIALLERGIA ANAFYLAKTINEN SOKKI ANTIHISTAMIINI SIEDÄTYSHOITO ASTMAKOHTAUS KäsiteSelitysEsimerkki

5 TEHTÄVÄ: ENSIAPUTAIDOT - DRAAMA  Suunnitelkaa ryhmässä, miten annetaan ensiapua seuraavissa tilanteissa: - Anafylaktinen sokki - Astmakohtaus  Valmistautukaa esittämään ensiaputilanne koko luokalle

6 ENSIAPU ANAFYLAKTINEN SOKKI  Ensiapuohjeet:  Anna adrenaliinipistos, mikäli potilaalta löytyy ruisku.  Soita hätänumeroon 112.  Jos adrenaliiniruiskua ei ole, anna potilaalle astmalääkettä, kyypakkaus tai muu kortisonilääke.  Jos potilaalla on hengitysvaikeuksia, tue hänet puoli- istuvaan asentoon. Tarkkaile hengitystä.  Aseta potilas tarvittaessa pitkälleen jalat tuettuna koholle, jotta aivot saavat paremmin verta. ASTMAKOHTAUS  Ensiapuohjeet:  Auta potilasta ottamaan lääkettä.  Rauhoittele potilasta.  Tue potilas etukumaraan istuvaan asentoon.  Soita hätänumeroon, jos oireet eivät mene ohi tai pahenevat.

7 ALLERGIA JA ASTMA  Sekä allergiaa että astmaa esiintyy paljon myös lapsilla ja nuorilla.  Allergiaa aiheuttavia tekijöitä eli allergeeneja on hyvin monia.  Jos allergeenia ei voi välttää, allergiaoireita hoidetaan antihistamiinilääkityksellä tai siedätyshoidolla.  Astma on hengitysteiden pitkäaikainen tulehdus.  Astmaoireita hoidetaan lääkityksellä. OMA SYKE teht. 1-2 s.196

8 KOTITEHTÄVÄT  Oma Syke teht. 4-5 s. 197


Lataa ppt "5. ALLERGIA JA ASTMA TERVEYSTIETO 9. TEHTÄVÄ: ENNAKKOTIEDOT  Kirjoittakaa taululle kokonaisilla lauseilla kaikki, mitä tiedätte ja muistatte allergiasta."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google