Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kummina olet korvaamaton. Hei! Dumelang! Olen Gofaone ja asun Botswanassa äidin ja sisarusten kanssa. Äidillä ei ole töitä. Minut valittiin kummilapseksi,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kummina olet korvaamaton. Hei! Dumelang! Olen Gofaone ja asun Botswanassa äidin ja sisarusten kanssa. Äidillä ei ole töitä. Minut valittiin kummilapseksi,"— Esityksen transkriptio:

1 Kummina olet korvaamaton

2 Hei! Dumelang! Olen Gofaone ja asun Botswanassa äidin ja sisarusten kanssa. Äidillä ei ole töitä. Minut valittiin kummilapseksi, ja siksi pääsen nyt päiväkotiin. Siellä saan kavereita ja maittavan lounaan. Eniten pidän askartelusta.

3 Hei! Sawatdii kha! Me olemme Immanuelin päiväkodin lapsia Bangkokissa, Thaimaassa. Normaali päiväkotipäivä on tällainen: Aamulla on yhteinen lipunnosto ja lauletaan kansallislaulu. Sen jälkeen on opetustuokio hyvistä tavoista. Sitten voimme piirtää, maalata tai leikkiä. Lounaan jälkeen on päivälepo ja iltapäivällä kertaamme aamulla opitut asiat. Noin puoli kolmelta menemme odottamaan koulubussia kotiin.

4 Hei! Tadias! Olen Netsanet ja käyn Hosainan kuurojen koulua Etiopiassa. Kun aloitin koulun, en tiennyt edes omaa nimeäni. Syksyn kuluessa opin viittomaan. Sain tietää, että nimeni on Netsanet, se tarkoittaa vapautta. Olen kuuroutunut jo pienenä. Aiemmin luulin olevani ainoa erilainen ihminen maailmassa. Hosainassa olen tutustunut muihin kuuroihin. Nyt pystyn ilmaisemaan itseäni ja keskustelemaan muiden kanssa. Koulussa opimme myös kaikkia asioita, mitä kuulevienkin koulussa opetetaan.

5 Hei! Tadias! ”Olen Tilahun Etiopiasta. Asun isovanhempieni luona Dessien kaupungissa, vanhempani ovat kuolleet. Kun isoäitini sairastui, minulla alkoi olla koulussa vaikeaa. Sain apua lasten toimintakeskuksesta. Sieltä löysin ystäviä, sain tukea ja opin arkisia askareita. Olen oppinut erilaisia kädentaitoja ja hoidan mielelläni keskuksen puutarhaa. Pidän myös pallopeleistä.” Kummien avulla Tilahun jatkaa koulunkäyntiä. Kirkko ylläpitää orpoja lapsia varten toiminta- keskusta, jossa hän saa tukea koulunkäyntiin.

6 Hei! Olen Sunila ja asun Nepalissa. Minua on lyhytkasvuisuuteni takia syrjitty ja kiusattu paljon. Kiusaaminen on kuitenkin vähentynyt, kun ihmiset huomasivat, että jatkan koulunkäyntiä. Kouluun kestää kävellä tunnin suuntaansa. Lempiaineeni koulussa on luonnontiede. Haluaisin opiskella paljon ja edetä pitkälle. Ilman kummien tukea en olisi voinut jatkaa koulunkäyntiä. Kiitos kummeille!

7 Hei! Olen Bikash ja asun lastenkodissa Nepalissa. Minut tuotin tänne hyvin pienenä, en muista kodistani mitään. Lastenkodissa minulla on ystäviä ja harrastuksia ja paikka tuntuu kodilta, jossa on hyvä olla. Pelaan jalkapalloa ja koripalloa, tanssin ja soitan kitaraa. Soitan kitaraa hyvin ja haaveeni on tulla kitaristiksi. Toinen haaveeni on tulla lääkäriksi.

8 Kummien tuki antaa Senegalin maaseutukylien lapsille mahdollisuuden käydä seurakunnan päiväkerhoa. Kerhot toimivat lasten omalla kielellä ja lapset saavat hyviä valmiuksia koulunkäyntiä varten. Djurupin kylän päiväkerho kokoontuu seurakunnan pienessä kirkossa. Pöytänä toimii kirkon sementtipenkki. Päiväkerholaiset näyttävät ylpeinä liitutauluille piirtämiään ykkösiä.

9 Hei! Minä olen Maurice ja asun Senegalissa. Kummien avulla minäkin olen päässyt kouluun. Kun tulen koulusta, osallistun perheen peltotöihin. Viljelemme hirssiä ja maapähkinää. Hirssi on vilja, joka kasvaa kolme meriä korkeaksi. Minun tehtäväni on myös hoitaa aasiamme. Jos aikaa jää, pelaan kaverien kanssa jalkapalloa.

10 Hei! Minä olen Lina ja asun Etelä- Tansaniassa. Minulla ei ole vanhempia. Orpokodilla saamme ravitsevan lounaan, ugalia (maissia) ja papuja. Minä osaan syödä jo itse.

11 ”Kuule, Isä taivaan, pyyntö tää: Auta ettei kukaan yksin jää. Katso, Isä lasta kärsivää. Siunaa koko maailmaa.”. Kuva: Hosianna-päiväkodin kummilapsia Namibiassa

12 Kiitos kummeille! Kummilapsia Nepalissa

13 Kiitos! Kysymyksiä? Ota yhteyttä: kummit@suomenlahetysseura.fi Kuvat: Suomen Lähetysseura


Lataa ppt "Kummina olet korvaamaton. Hei! Dumelang! Olen Gofaone ja asun Botswanassa äidin ja sisarusten kanssa. Äidillä ei ole töitä. Minut valittiin kummilapseksi,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google