Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?"— Esityksen transkriptio:

1 Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?

2 Kysymyksiä: Millainen peruskoulutus sinulla on? Kuinka monta vuotta olit koulussa? Onko sinulla koulutusta peruskoulun jälkeen? Kuinka monta vuotta? Missä? Onko sinulla ammatillinen koulutus? Oletko opiskellut yliopistossa? Kuinka monta vuotta? Valmistuitko?

3 Vertaa lähtömaasi ja Suomen koulutusta… Suomessa peruskoulu on 9 vuotta. Koulu alkaa, kun lapsi on 7-vuotias ja loppuu, kun lapsi on noin 15-vuotias. Peruskoulun jälkeen nuoret opiskelevat tavallisesti ammattikoulussa tai lukiossa. Ammattikoulu ja lukio kestävät 2-4 vuotta. Ammattikoulusta saa ammatin, lukiosta valmistuu ylioppilaaksi (ei ammattia). Ammattikoulun tai lukion jälkeen voi opiskella ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Opinnot kestävät tavallisesti 4-6 vuotta. Tutkinto voi olla alempi korkeakoulututkinto (kandidaatti) tai ylempi korkekoulututkinto (maisteri).

4 Kerro itse! Menin kouluun, kun olin…. -vuotias. Olin koulussa …. vuotta. Koulun jälkeen menin + mihin? (ammattikouluun, lukioon, töihin…) SeN jälkeen minä opiskelin… missä? mitä? Valmistuin vuonna …. + miksi? / En valmistunut + mistä? = Keskeytin opinnot.

5 Menin töihin… Koulun jälkeen menin töihin + mihin? Olin siellä töissä …. vuotta / kuukautta. Työskentelin + minä? Sitten / sen jälkeen minä… Minun viimeinen työpaikkani oli… Minulla on / ei ole työkokemusta Suomessa.


Lataa ppt "Miten kerron koulutuksestani ja työkokemuksestani suomeksi?"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google