Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Vanhusneuvostojen seminaari Oulu 15.10.2015 Vanhustyön pastori Markku Palosaari.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Vanhusneuvostojen seminaari Oulu 15.10.2015 Vanhustyön pastori Markku Palosaari."— Esityksen transkriptio:

1

2 Vanhusneuvostojen seminaari Oulu 15.10.2015 Vanhustyön pastori Markku Palosaari

3 IHMISEN ARVO Kristillisen ihmiskäsityksen mukaan ihminen on Jumalan luoma ja siksi arvokas. Ihmisen arvo ei perustu ikään, sosiaaliseen asemaan eikä työkykyyn. Ihmistä kohdellaan kunnioittavasti kaikissa hänen elämänvaiheissaan.

4 HENGELLISYYS Vanhuksella on oikeus hengelliseen elämään ja huolenpitoon sekä sanan ja sakramenttien osallisuuteen. Hengellisessä elämässä häntä tuetaan löytämään armon ja sovituksen mahdollisuus.

5 OMIEN VOIMAVAROJEN KÄYTTÖ Vanhuksen elettyä elämää ja ainutlaatuisuutta kunnioitetaan. Hänelle tarjotaan mahdollisuuksia kulttuurisiin ja esteettisiin kokemuksiin. Hänellä on oikeus ainutlaatuisiin muistoihin ja perinteisiin.

6 ITSEMÄÄRÄÄMISOIKEUS JA YKSITYISYYS Vanhuksella on oikeus yksityisyyteen ja oikeus päättää häntä itseään koskevista asioista. Hänellä on myös oikeus saada tietoa päätöksenteon pohjaksi.

7 HUOLENPITO JA TURVALLISUUS Vanhus saa yksilöllisten tarpeiden mukaista hoitoa ja huolenpitoa. Vanhuksen toimintaympäristö on turvallinen ja esteetön.

8 YHTEISÖLLISYYS Vanhuksella on oikeus yhteyden ja vuorovaikutuksen kokemiseen sekä lähimmäisenrakkauteen.

9 OIKEUS IHMISARVOISEEN KUOLEMAAN Vanhuksella on oikeus sovintoon ja eheytymiseen oman elämän kokemuksista. Elämän loppuvaiheessa on huolehdittava elämän laadusta. On huolehdittava siitä, ettei vanhuksen tarvitse kokea tarpeetonta kipua tai yksinäisyyttä.

10 Miten SINUA tulisi kohdella ja hoitaa vanhuudessa ?

11 K I I T O S

12 www.sakasti.fiwww.sakasti.fi vanhustyönteesit


Lataa ppt "Vanhusneuvostojen seminaari Oulu 15.10.2015 Vanhustyön pastori Markku Palosaari."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google