Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Opintopolku.fi Siirtohaut 27.05.2016 Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Opintopolku.fi Siirtohaut 27.05.2016 Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari."— Esityksen transkriptio:

1 Opintopolku.fi Siirtohaut 27.05.2016 Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari

2 Opintopolku.fi Hakemuksen käsittelymaksut Hakemuksen käsittelymaksuja kerättiin ensimmäistä kertaa valittaessa opiskelijoita syksyllä 2016 alkaviin koulutuksiin. Korkeakoulujen kevään yhteishaussa haki 5100 hakemuksen käsittelymaksun maksanutta hakijaa. Eduskunta on 17.5.2016 hyväksynyt hallituksen esityksen, jonka perusteella hakemuksen käsittelymaksuja ei kerätä enää valittaessa opiskelijoita syksyllä 2017 tai sen jälkeen alkaviin koulutuksiin. Syksyn hauissa (keväällä 2017 alkava koulutus) hakemuksen käsittelymaksua vielä kerätään.

3 Opintopolku.fi Siirto-opiskelijoiden ottaminen Siirto-opiskelijan määritelmä laissa: Siirto-opiskelijalla tarkoitetaan korkeakoulututkintoon johtavaan koulutukseen otettua opiskelijaa, jonka opinto-oikeus siirtyy korkeakoulusta toiseen tai korkeakoulun sisällä tutkinnosta toiseen. Kun opiskelija ottaa vastaan opiskelupaikan siirtohaussa hän samalla luopuu aiemmasta opiskeluoikeudestaan. Ensikertalaiskiintiöt ja yhden opiskelupaikan sääntö eivät koske siirtohakuja. Opintopolkuun on toteutettu ja toteutetaan siirtohakuja varten erillisiä toiminnallisuuksia.

4 Opintopolku.fi Siirtohaut 2016 Jokainen korkeakoulu järjestää erilliset siirtohaut. Siirtohaut ovat tämän suhteen kuin mikä tahansa erillishaku. Keväällä 2016 ei ole sektorirajat ylittävää yhteistä siirtohakuaikaa. AMK-sektorilla suositus yhteisestä ajasta. Vuodeksi 2017 on tulossa suositukset hakuajoista ja siirtohakujen periaatteista.

5 Opintopolku.fi Siirtohakuihin liittyvä kehitystyö Ensimmäisenä siirtohakuihin liittyvänä toiminnallisuutena on toteutettu: siirtohakujen ja siirtohakukohteiden kuvaaminen Opintopolkuun siirtohakukohteiden etsiminen hakurajaimen avulla Työn alla on siirtohaun paikan vastaanoton muutokset Omaan Opintopolkuun: Hakijaa muistutetaan, että ottamalla siirtohaun paikan vastaan hän samalla luopuu siirrettävästä opiskeluoikeudestaan. Seuraavaksi jonossa on hakijan suoritustietojen rikastaminen. Myöhemmin toteutetaan vielä siirtohaun hakulomake ja paikan vastaanottoon liittyviä ominaisuuksia.

6 Opintopolku.fi Siirtohaut ja –hakukohteet Opintopolussa Siirtohakuja varten ei Opintopolkuun tehdä erillisiä koulutuksia vaan siirtohakukohteet liitetään samoihin koulutuksiin kuin esim. yhteishaun hakukohteet. Tieto siitä, että haku on siirtohaku ja siinä mukana olevat hakukohteet siirtohakukohteita määritetään hakua luotaessa. Haulle määritetään kohdejoukon tarkenteeksi ”Siirtohaku”. Kun tallennettavan hakukohteen hauksi valitaan jokin haku, jolla on tarkenteena ”Siirtohaku”, tulee hakukohteesta siirtohakukohde. Hakukelpoisuusvaatimusten tilalle valittavaksi tulee siirrettävä opinto- oikeus.

7 Opintopolku.fi Siirtohaut ja –hakukohteet Opintopolussa Tarkemmat tiedot tarvittavasta opinto-oikeudesta tai vaadittavista opinnoista kuvataan aiempaan tapaan hakukelpoisuusvaatimuksia ja valintaperusteita varten tarkoitettuihin kenttiin. Haun ollessa siirtohaku: haun hakukohteet jäävät yhden paikan säännöksen ulkopuolelle haussa olevat koulutukset löytyvät Opintopolun siirtohakurajaimella hakukelpoisuusmuistutukset kytkeytyvät pois päältä hakemuksen käsittelymaksuun liittyvät toiminnallisuudet kytkeytyvät pois päältä. Muuten käytössä on kaikki erillishakuihin liittyvät toiminnallisuudet.

8 Opintopolku.fi Siirtohaut ja –hakukohteet Opintopolussa Korkeakoulut tekevät valinnat hakemusten perusteella. Tällä hetkellä Suoritusrekisterissä on hakijoiden suorittamat tutkinnot ja Virrasta saatavat opiskeluoikeuksien tiedot. Kohta työn alla on myös mahdollisuus tarkastella hakijan opintosuoritustietoja Suoritusrekisterin avulla. Opiskelija voi ottaa tarjotun siirtohakupaikan vastaan joko Omassa Opintopolussa tai muulla korkeakoulun osoittamalla tavalla. Muistutus opiskeluoikeuden siirtymisestä. Vastaanottava korkeakoulu kirjaa siirtyvälle opiskelijalle opiskeluoikeuden opintohallintojärjestelmäänsä. Lähettävälle korkeakoululle tulee lähettää tieto siirtyvästä opiskelijasta, jotta opiskeluoikeus voidaan lähettävässä korkeakoulussa päättää. Voidaan tehdä esim. siirtohaun paikan vastaanottoajan päätyttyä kerralla.

9 Opintopolku.fi Kiitos! Mikko.eronen@oph.fi


Lataa ppt "Opintopolku.fi Siirtohaut 27.05.2016 Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google