Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Koneen kokoaminen. Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Koneen kokoaminen. Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt."— Esityksen transkriptio:

1 Koneen kokoaminen

2 Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt ja DVD-asemat) Muistit IDE-väylät (kiintolevyt ja CD-asemat) Virtalähde (20-24- pinninen)

3 1. Prosessori ja muistit Ensimmäisenä emolevyyn kiinnitetään prosessori.  Tarkista, että prosessori on oikein päin (kulmat).  Kiinnitä prosessorin tuuletin ja varmista, että välissä on riittävästi piitahnaa (parantaa lämmönjohtokykyä) sekä kiinnitä tuuletin emolevyyn 3-pinnisellä liittimellä. Toisena kiinnitetään muisti(t) niille kuuluville paikoille (tarkista, että kammat menevät paikoilleen oikein päin, älä paina kovaa!).  Tarkista, että klipsit napsahtavat kiinni. Niitä voi tarvittaessa auttaa kädellä.

4 2. Virtalähteen kaapelit Seuraavaksi liitetään virtalähteen kaapelit emolevyyn.  Etsi 4-pinninen neliönmuotoinen kaapeli, ja kiinnitä se emolevyyn.  Etsi 24-pinninen kaapeli, ja kiinnitä se asiaankuuluvalle paikalle, niin että se ”nipsahtaa” paikalleen. Huomioi, että joissakin emolevyissä on 20-pinninen paikka virtalähteelle! Tämän jälkeen kiinnitetään virtalähteeltä tarvittavat virtakaapelit kiintolevylle ja CD-asemille.  4-pinninen molex-virtakaapeli menee jokaiselle asemalle, jota haluat käyttää.  Suunnittele kaapeleiden järjestys sen mukaan, miten asemat on aseteltu koteloon, ettei tule suurempia solmuja!

5 3. Asemien kaapelit emolevyyn Seuraavaksi on aika laittaa IDE- ja/tai SATA-kaapelit kiinni asemilta emolevyyn. Kiinnitä IDE-kaapeli emolevystä CD-asemaan ja kiintolevyyn.  Tarkista huolella, että kaapeli menee oikein päin! Älä runttaa voimalla!  Huomioi, että uudemmissa kiintolevyissä ja DVD- sekä BluRay- asemissa IDE-kaapelin sijaan käytetään huomattavasti pienempää SATA-kaapelia.  SATA-kaapelilla saavutetaan yli 2-kertainen tiedonsiirtonopeus IDE-kaapeliin verrattuna, ja se vie luonnollisesti paljon vähemmän tilaa kotelosta.

6 4. Lisäkortit kiinni Mikäli koneeseen asennetaan erillinen näytönohjain, kiinnitä se asiaankuuluvalle paikalle joko AGP-väylään (vanhemmat koneet) tai PCI-express-väylään (uudemmat koneet). Muut lisäkortit (esim. ääni- tai verkkokortti) asennetaan vapaille PCI-väyläpaikoille.

7 5. Viimeiset lisälaitteet Mikäli kotelossa on erillinen tuuletin, tarkista että tuulettimen virtajohto on emolevyssä kiinni.  Mikäli virtajohto ei ole kiinni missään, etsi sille oikea paikka, eli samanlainen 3-pinninen paikka kuin prosessorinkin tuulettimelle.

8 6. Viimeiset kytkennät Viimeiseksi tarkistetaan, että jokainen tärkeä johto on kiinni emolevyssä:  Virtanapin johto  Reset-napin johto  Virtavalo  Kiintolevyn valo  Mahdolliset USB-, firewire ja ääniportit Jos kaapelit ovat kiinni, älä koske niihin!  Kytkennät ovat emolevykohtaisia, ilman ohjekirjaa voi olla haastavaa kiinnittää piuhat varmasti oikein!

9 7. Kotelo kiinni Kun tarvittavat kytkennät on tehty, ja jokainen komponentti on varmasti paikoillaan, voidaan kotelo sulkea.  Kotelo voi olla kiinni joko ruuveilla, tai klipseillä.  Laita kotelo huolellisesti kiinni (tarkista, että uurteet varmasti menevät paikalleen, tämä on usein aika pikkutarkkaa hommaa!).  Kiinnitä ruuvit tai klipsit yksi kerrallaan.

10 8. Kaapelit kiinni! Koneen taakse tulee kiinnittää muutama tärkeä kaapeli, jotta koneen voi käynnistää.  Näistä tärkein on tietenkin virtakaapeli.  Näytön kaapeli.  Näppäimistö ja hiiri (PS/2-liittimellä vanhemmissa laitteissa, ja USB-liittimellä uudemmissa). Mahdollisesti myös kaiuttimien kaapeli, sekä verkkokaapeli nettisurffausta varten.


Lataa ppt "Koneen kokoaminen. Emolevy Lisäkortit (esim. verkkokortti) NäytönohjainProsessori Virtalähde (P4-liitin) Mm. virtanapin liittimet SATA-väylät (kiintolevyt."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google