Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Turvallisuusosaamisen kehittäminen 10.2.2016 Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK) Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemianteollisuus ry.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Turvallisuusosaamisen kehittäminen 10.2.2016 Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK) Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemianteollisuus ry."— Esityksen transkriptio:

1 Turvallisuusosaamisen kehittäminen 10.2.2016 Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK) Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemianteollisuus ry

2 Turvallisuustekniikan neuvottelukunnan piirissä toteutetussa kyselyssä tuli esille mm. seuraavia turvallisuusosaamisen kehittämistarpeita: Teema: Turvallisuusosaamisen kehittäminen

3 Turvallisuusalan toimijoiden tulee verkostoitua ja tuottaa näin vahvaa osaamista Turvallisuusasenteen kehittymiseen huomiota kaikilla koulutustasoilla Opetushenkilöstön turvallisuusosaamiseen ja asenteeseen panostettava Esimiehet avainasemassa turvallisuuskulttuurin luomisessa Turvallisuusasiat yhden henkilön varassa – osaaminen ja resurssit eivät riitä Turvallisuusosaamisen varmistaminen koko toimitusketjussa Kokonaisvaltaista turvallisuusajattelua kaivataan Hiljaisen tiedon ja osaamisen siirtäminen uusille tekijöille Kannustusta turvallisuusosaamisen kehittämiseen – tästä yritysten kilpailuvaltti. Turvallisuusosaamisen kehittämistarpeita (1)

4 Turvallisuuskulttuuriin, turvallisuusasenteisiin ja opettajien osaamiseen panostettava kaikilla tasoilla. Oppimistavoitteet pitäisi määritellä eri tasoille päiväkodista korkeakouluun Koulutusta ja koulutusohjelmia kehitettävä tarpeita vastaaviksi Kehitetään systemaattisesti työ- ja prosessiturvallisuuden opetusta Ammatillinen koulutus ja yliopistot: työturvallisuus ja työsuojelu mukaan perusopintoihin. Perusopinnoissa: johtaminen, turvallisuus ja työturvallisuus osaksi kokonaisuutta Korkeakoulujen prosessitekniikan ja tehdastekniikan yhteyteen lisää turvallisuusasioita Turvallisuusosaamisen kehittämistarpeita (2)

5 Workshopin tavoite: Kootaan eri toimijat yhteen pohtimaan osaamisen kehittämistarpeita ja kiteyttämään tarvittavia kehittämistoimia. Näkökulmana on erityisesti prosessiturvallisuus. Turvallisuusosaamisen kehittäminen. Mitä pitäisi tehdä ja miten?

6 Tutkimuksen satoa: Turvallisuusasiantuntijoiden roolit ja osaaminen Esimiesten turvallisuusjohtajuus ja osaaminen Näkemyksiä ja kokemuksia: Turvallisuusosaaminen prosessilaitoksissa Prosessiturvallisuuden kehittäminen Miten turvallisuusosaamista kehitetään oppilaitoksissa? Turvallisuusosaaminen. Saako sitä koulun penkiltä? Workshop: Eri tehtävien turvallisuusosaaminen ja kehittämistarpeet Turvallisuusosaamisen kehittäminen. Mitä pitäisi tehdä ja miten?

7 Yhteiskunnan vaatimukset mm. vaarallisen toiminnan harjoittamiselle lainsäädännössä Kemikaaliturvallisuuslaissa säädetty yleisistä turvallisuusvaatimuksista kohdennettu toiminnanharjoittajalle johdon ja henkilöstön tehtävät ja vastuualueet selkeästi määritelty henkilöstölle turvallisen toiminnan edellyttämää koulutusta, opastusta ja ohjausta vastuuhenkilöt turvallisuusjohtamisjärjestelmässä turvallisuusosaamisella keskeinen asema Turvallisuusosaamisen kehittäminen


Lataa ppt "Turvallisuusosaamisen kehittäminen 10.2.2016 Turvallisuustekniikan neuvottelukunta (TENK) Turvallisuus- ja kemikaalivirasto (Tukes) Kemianteollisuus ry."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google