Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon 17.3.2016.  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon 17.3.2016.  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä."— Esityksen transkriptio:

1 Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon 17.3.2016

2  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä  Diasarja on laadittu kansallisen, vuosittaisen Lääkehoidon päivän toteutukseen Tämän diasarjan tavoitteena on

3  Lääkityslista on ajantasainen listaus käytössäsi olevista lääkkeistä  Reseptilääkkeiden lisäksi lääkityslistaan kirjataan myös itsehoitolääkkeet, ravintolisät ja rokotteet  Lääkityslistassa on myös kirjattuna jokaisen lääkkeen käyttötarkoitus ja annos Mikä on lääkityslista?

4  Lääkäri tai hoitaja voi tulostaa lääkityslistan sairaalan tai terveyskeskuksen potilastietojärjestelmästä  Farmaseutti tai proviisori voi tulostaa lääkityslistan apteekin tietojärjestelmästä  Sinä itse voit laatia oman lääkityslistan käyttämistäsi lääkkeistä  sähköisesti käyttämällä Internetistä löytyvää lääkekortti.fi -palvelua www.laakekortti.fiwww.laakekortti.fi  paperille käyttämällä esimerkiksi potilasjärjestöjen tuottamia lääkityslistalomakkeita tai tavallista paperia Mistä lääkityslistan saa?

5  Vain sinä tiedät, mitä lääkkeitä todellisuudessa käytät  Lääkitystietosi ei aina siirry sähköisesti hoitopaikasta toiseen siirtyessäsi  Sähköinen reseptikään ei takaa sitä, että ammattilaisella olisi ajantasainen tieto lääkityksestäsi  Esimerkiksi kotiutuessasi sairaalasta tieto sairaalajaksolla tehdyistä lääkitysmuutoksista ei välttämättä ole terveyskeskuksen hoitavan lääkärin tiedossa potilastietojärjestelmässä Miksi lääkityslista on tärkeä?

6  Ylläpidä ajantasaista lääkityslistaa käyttämistäsi lääkkeistä. Merkitse siihen myös itsehoitolääkkeet, ravintolisät ja rokotteet.  Pidä lääkityslista mukana aina asioidessasi terveydenhuollon yksiköissä ja apteekissa.  Pyydä lääkäriä, hoitajaa tai apteekin farmaseuttia aika ajoin tarkastamaan kanssasi lääkityslistan ajantasaisuus.  Jos sinulla on ongelmia lääkityksessäsi, ota yhteys lääkäriin tai apteekkiin Lääkityslista kuntoon


Lataa ppt "Tunne lääkkeesi Lääkityslista kuntoon 17.3.2016.  Kuvata mikä on lääkityslista  Kertoa mistä sen saa  Kertoa miksi ajantasainen lääkityslista on tärkeä."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google