Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan."— Esityksen transkriptio:

1 Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan puo- lipresidentiaalinen tasavalta.

2 Tietoa Venäjästä: Valtiomuoto: Liittotasavalta Presidentti: Vladimir Putin Pääministeri: Dimitri Medvedev Pääkaupunki: Moskova Pinta-ala: 17 075 400 km² (Maailman suurin valtio pinta-alaltaan) Väkiluku: 143 975 923 Kieli: Venäjä koko federaatiossa, alueellisesti yli 100 muuta kieltä Valuutta: Rupla (ven. ру́бль, rubl)

3 Venäläinen kulttuuri Venäläisen kulttuurin juuret ovat varhaisessa itäslaavilaisessa kulttuurissa. Kansanperinteeseen ovat vaikuttaneet myös alueella asuvat monet eri kansallisuusryhmät ja näiden tavat. Venäläinen kirjallisuus, teatteri, baletti sekä runous ovat maailmallakin arvostettua. Tunnetuimpia venäläisiä nykymusiikin edustajia ovat muun muassa viihdelaulaja Alla Pugatšova, tyttöpop-ryhmä t.A.T.u. ja Euroviisuissa menestynyt Dima Bilan. Venäläisistä nykykirjailijoista mainitsemisen arvoisia ovat muun muassa Boris Akunin ja Viktor Pelevin. TEKIJÄT: Andreas Osara ja Emil katteli vierestä. :D


Lataa ppt "Venäjä On kahteen maanosaan ulottuva valtio, joka käsittää suurimman osan pohjoisesta Euraasiasta. Venäjän federaatio on vuoden 1993 perustuslain mukaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google