Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

By: Jarno ja Arttu (On n00b)

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "By: Jarno ja Arttu (On n00b)"— Esityksen transkriptio:

1 By: Jarno ja Arttu (On n00b)
Esitelmä huumeista By: Jarno ja Arttu (On n00b)

2 Sisällys luettelo Päihde ( Huumeen käsite) Erillaiset huumeet Alkoholi
Heroiini Kokaiini Kannabis Kofeiini Nikotiini Käyttötarkoitukset Huumausainelaki Vieroitus Lähteet

3 Päihde (Huumeen käsite)
Päihde (Huume) on aine tai valmiste joka aiheuttaa yleensä väliaikaisia muutoksia havainnointiin, mielialaan, tietoisuuteen ja käytökseen.

4 Huumeiksi luetaan (Tunnetuimmat päihdyttävyyden mukaan)
Erillaiset huumeet Huumeiksi luetaan (Tunnetuimmat päihdyttävyyden mukaan) Alkoholi Heroiini Kokaiini Kannabis Kofeiini Nikotiini

5 Muita käyttötarkoituksia:
Käyttötarkoitukset Päihteitä käytetään aluksi rentoutumistarkoituksiin, mutta jonkin aikaa päihteitä käyttäneelle syntyy riippuvuus. (Vakavuus päihteestä riippuen.) Muita käyttötarkoituksia: Joidenkin kulttuurien uskonnollisissa rituaaleissa Lääkkeinä

6 Huumausainelaki Päihteet joidenkauppa ja/tai hallussapito on laissa säädettyrangaistavaksi teoksi. Kannabis luokitellaan eri maiden lainsäädännössä miedoksi huumeeksi. Ajaminen moottoriajoneuvolla on kiellettyä alkoholin vaikutuksen alaisena.

7 Alkoholi (Väkijuoma) Etanoli on vaikuttava aine, joka lamaannuttaa keskushermostoa Kaikista päihteistä alkoholi on päihdyttävin Käymisen tuottamat muut aineet antavat juomalle erityisen maun. Käyttö yleistä maailmanlaajuisesti. Periteisiä mietoja alkoholijuomia ovat sahti, olut ja viini Väkeviä viinat, brandyt, viskit ja liköörit. Kotitekoiset(joita vaari keittelee kellarissa) Pontikka, kotiviini ja kilju. Ajaminen moottoriajoneuvolla laissa kiellettyä alkoholin vaikutuksen alaisena Voi aiheuttaa riippuvuuden eli alkoholismin Toimii myös säilöntäaineena ja liuottimena.

8 Heroiini(diasetyylimorfiini)
Oopiumiunikosta saatavasta morfiinista tai kodeiinista edelleen jalostettu puolisynteettinen opioidi, joka estää kipua. Käyttö aiheuttaa hyvin herkästi riippuvuuden. Ensimmäistä kertaa valmistettu 1874, mutta tällöin aineen vahvuutta ei kuitenkaan täysin tiedostettu.

9 Kokaiini Kidemäinen alkaloidi, jota uutetaan kokapensaista.
Stimuloi voimakkaasti keskushermostoa. Piristää, vie näläntunnetta ja antaa euforisen hyvänolontunteen. Aiheuttaa voimakasta riippuvuutta. Myynti ja/tai hallussapito ja käyttö kieletty useimmissa maissa. Etelä-Amerikan alkuperäiskansat pureskelivat kokapensaan lehtiä jo tuhansia vuosia sitten. Kokaiinialkaloidin lisäksi kokapensaan lehdissä on paljon vitamiineja ja proteiineja.

10 Kannabis(Marihuana, marijuana tai hamppu.)
Perinteinen viljely- ja rohdoskasvi. Vaikuttava aine hartsin terahydrokannabinoli (THC) Yleisessä kielenkäytössä sanalla kannabis tarkoitetaan kannabistuotteita, jota käytetään pääasiassa päihteenä Yleensäerimaiden lainsäädännössöissäkannabis luokitellaan miedoksi huumeeksi. Kannabista poltetaan kuten tupakkaa.

11 Kofeiini Kofeiinin vaikuttava aine piristävä alkaloidi (trimetyyliksantiini) esiintyy yli 60 kasvin lehdissä. Kofeiinia on muun muassa kahvipavuissa, kaakaopavuissa ja teessä. Laajimmin käytetty piriste ja yksi suosituimpia paihteitä. Kofeiini eristettiin ensimmäisen kerran kavista vuonna 1820. Voidaan juoda kahvista, teestä kola- ja energiajuonmista. Tai syödä kofeiinipillereinä.

12 Nikotiini Tupakkakasvista saatava pyridiinialkaloidi.
Käytetään päihteenä,hyönteismyrkkynäja oksennuslääkkeenä Yleisimmin käytetään polttamalla tupakkana tai nuuskaamalla. Aktivoi aivojen nikotiinireseptoreja ja johtaa lisääntyneeseen dopamiinin eritykseen. Aiheuttaa voimakkaan riippuvuuden.

13 Vieroitus Kun henkilö on jäänyt koukkuun ja päihteiden kaipuu on jatkuvaa, niin olisi aika hakea apua Vieroituksessa pidetään henkilö poissa päihteiden luolta jonkin aikaa. Vieroitusta järjestetään AA-kerhoissa, vieroitusklinikoilla ja vieroitushoitokeskuksissa.

14 Lähteet Tiedot: Wikipedia, minnesota-hoito.fi, arttu selittää.
Kuvat: Wikipedia, Google, aviisi.fi(dia 3:n kuva)


Lataa ppt "By: Jarno ja Arttu (On n00b)"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google