Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi."— Esityksen transkriptio:

1 JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu

2 Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi lomakkeet ovat näkyvissä, mutta rastista saat näkyville kaikki seuran lomakkeet. Uusi lomake luodaan klikkaamalla sivulta auki uusi lomake. Samasta näkymästä voit myös luoda lisää lomaketyyppejä, oletuksena on ”ilmoittautuminen”. Lomaketyyppi tarkoittaa sivulla näkyvää kategoriaa, jonka alle lomakkeet listataan.

3 Lomakkeeen ominaisuudet määritellään tässä näkymässä osion yläosassa. Alaosa on varattu lomakkeen tietojen määrittelyä varten.

4 Lomakkeen ominaisuudet Lomakkeen nimi tarkoittaa sen otsikkoa. Millä nimellä lomake näkyy verkkosivuilla? Viesti joka näytetään tallennuksen jälkeen, millaisen viestin lomakkeen täyttäjä saa (esim. kiitosviesti lomakkeen täyttämisestä) Rajoita vastausten määrää, kun tietty määrä vastauksia tulee, lomake suljetaan. Esim. toimitsijatehtävät. Näytettävä ilmoitus kun vastausten määrä on täynnä, määritellään millä viestillä vastaajalle ilmoitetaan että lomakkeen vastausmäärä on täysi. Lomakkeen tyyppi; valitaan kategoria jonka alle lomake näkyy etusivulla, esim. ”Ilmoittautumiset”, ”Kahviovuoroihin ilmoittautuminen”, ”Toimitsijavuorot”. Julkisuus määrittelee, onko lomake näkyvillä sivujen käyttäjille Lomakkeen näkyvyys avaa esille uuden ikkunan, josta voit jakaa lomakkeen näkyvyyttä seuran sisällä joukkueiden kesken. Sama lomake voi olla näkyvissä vain seuran sivulla, kaikilla joukkueilla, joillakin joukkueilla, vain yhdellä joukkueella. Joukkueet valitaan rasti ruutuun –tehtävällä.

5 Valitse elementti –osiossa lisätään lomakkeen eri osat. Valittavissa on tekstikenttä, valintarastit, radionappi (vain yksi valinta), sekä ohjeteksti. Kun elementti lisätään, se ilmestyy lomakkeelle siihen järjestykseen missä elementit on lisätty. Yksittäisiä elementtejä voi muokata klikkaamalla ”Muokkaa” joka tuo oikeaan laitaan kyseisen elementin muokkausnäkymän.

6 Elementtien muokkaukset Tekstikenttä on tarkoitettu vapaan teksti syöttämiseen; esim. Pelaajan nimi, palauteteksti, sähköpostiosoite, puhelinnumero jne. Elementille annetaan ”Otsikko” joka näkyy kyseisen elementin kohdalla lomakkeella Syötettävät vastaukset voivat olla yksi- tai monirivisiä Kentän täyttö voidaan määritellä pakolliseksi tai jättää vapaaehtoiseksi Kentän leveys määrittelee kuinka pitkänä tekstikenttä näkyy lomakkeella Järjestystä muuttamalla voidaan vaihtaa elementin järjestystä lomakkeella. Maksimipituus koskee syötetyn tiedon määrää Tiedon tyypiksi voidaan valita joko ”Yleinen”, ”Sähköposti” tai ”Puhelin” Tiedon julkisuutta voidaan rajata; vastaukset voidaan laittaa näkyville sivuilla, mutta yksittäiset kentät voidaan rajata piiloon, esim. ilmoittautumiset tapahtumaan -> pelkkä osallistujan nimi näytetään, mutta esim. yhteystiedot piilotetaan. Yhteystiedot näkyvät silti lomakkeen vastauksissa ylläpitäjälle.

7 Elementtien muokkaukset Valintaruudulla voidaan tehdä monivalintatehtäviä, esim. talkoo- ilmoittautumiset ”Maanantai”, ”Tiistai” sekä ”Keskiviikko”, jättäen ”Torstai” ja ”Perjantai” tyhjiksi Valintojen järjestys voidaan määrätä vaakatasoon tai kukin omalle rivilleen Valintojen määrää ja niiden otsikkoa voidaan vaihdella Radionappi toimii kuten valintaruutu, mutta vain yksi valinta voidaan tehdä

8 Elementtien muokkaukset Ohjeteksti on tarkoitettu vapaata lomakkeen tekijän tekstiä varten, esim. tapahtumakuvaus, selite valinnoista yms. Ohjeteksti voidaan korostaa nousemaan esille muusta lomakkeesta

9 Lomakkeen muokkaaminen Valmista lomaketta voidaan muokata ”Lomakkeet” – sivulla Lomakkeet näkyvät listattuna nimen perusteella, nimen oikealla puolella ovat vaihtoehdot ”Vastaa lomakkeeseen”, ”Muokkaa lomaketta” sekä ”Raportti” Samassa näkymässä myös muuta tietoa; lomakkeen tekijä, luontipäivä, julkaisupäivä sekä vastausten määrä Klikkaamalla ”Muokkaa lomaketta” saadaan vastaava näkymä auki kuin uuden lomakkeen luonti, mutta sisältöön avautuu tehty lomake. Halutut muutokset voidaan tehdä lomakkeelle ja tallentaa lomake uudelleen hävittämättä valmiita vastauksia.

10 Raportit ja poisto Lomakkeet –sivulla voidaan klikata auki ”Raportti” josta nähdään yleissilmäys ja mm. vastausten prosentit. Klikkaamalla sivulla ”Näytä sisältöraportti” saadaan auki koko lomakkeen sisältö Sisältöraportin kautta vastaukset voidaan myös mm. tuoda Exceliin. Kun lomaketta ja sen sisältämää tietoa ei enää tarvita tai haluta säilyttää, sen voi poistaa ”Muokkaa lomaketta” –näkymässä klikkaamalla sivun alareunasta ”Poista” –painiketta. Huomaa, että samalla myöskin vastaukset poistuvat eikä niitä voi enää palauttaa!


Lataa ppt "JOPOX Uusi hallinta / Lomaketyökalu. Uuden lomakkeen luonti Lomakkeen rakentaminen alkaa klikkaamalla auki Lomakkeet. Oletusarvoisesti oman joukkueesi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google