Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Elinympäristömme tärkeitä aineita Vettä tarvitaan elämiseen. Suomalaisen vedenkulutus on keskimäärin 155 litraa vuorokaudessa. Saastunut juoma- ja käyttövesi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Elinympäristömme tärkeitä aineita Vettä tarvitaan elämiseen. Suomalaisen vedenkulutus on keskimäärin 155 litraa vuorokaudessa. Saastunut juoma- ja käyttövesi."— Esityksen transkriptio:

1 Elinympäristömme tärkeitä aineita Vettä tarvitaan elämiseen. Suomalaisen vedenkulutus on keskimäärin 155 litraa vuorokaudessa. Saastunut juoma- ja käyttövesi levittää tauteja. Suomessa käyttövesi on joko pohjavettä tai puhdistettua pintavettä.

2 Jätevesi puhdistetaan ennen sen päästämistä vesistöön. Ilman laatu ja puhtaus vaihtelee. Suurimmat ilman saastuttajat ovat teollisuus ja liikenne. Ilman laatua huonontavat hiilen, typen ja rikin oksidit sekä otsoni, noki, pöly ja muut hiukkaset. Ilmaan kertynyt hiilidioksidi ja metaani aiheuttavat ilmastonmuutosta.

3 Maankuoressa useimmat alkuaineet esiintyvät yhdisteinä. Happi, pii ja alumiini ovat maankuoren yleisimmät alkuaineet. Kierrättäminen on tärkeää, jotta maankuoren raaka-aineet riittäisivät. Kierrättäminen säästää energiaa.


Lataa ppt "Elinympäristömme tärkeitä aineita Vettä tarvitaan elämiseen. Suomalaisen vedenkulutus on keskimäärin 155 litraa vuorokaudessa. Saastunut juoma- ja käyttövesi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google