Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Padlet Opettajan ohjeet

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Padlet Opettajan ohjeet"— Esityksen transkriptio:

1 Padlet Opettajan ohjeet
Padletin käyttö Mikä Padlet on Padlet on sähköinen muistiseinä mm. ideariihien, tehtävien ja ryhmätöiden toteuttamiseen. Opettaja määrittelee ”seinän”, joka on tässä tapauksessa interaktiivinen verkkosivu. Tälle seinälle oppilaat voivat kirjoittaa mm. ideoita tai mielipiteitä, vastata pohdintatehtäviin tai läksyjen kertaukseen opettajan antaman ohjeistuksen mukaisesti tietokoneella tai mobiililaitteella. Kun joku kirjoittaa seinälle, toiset näkevät kirjoituksen heti omalla koneellaan tai mobiililaitteellaan. Jokaiselle seinälle muodostuu oma verkko-osoite, jonka loppuosan voi itse nimetä. Oppilaat tarvitsevat vain tämän osoitteen päästäkseen kirjoittamaan seinälle. Seinän voi luoda ilman kirjautumista, mutta jos opettaja luo itselleen käyttäjätunnuksen, tallentuu seinä ja sitä pääsee myöhemminkin muokkaamaan ja hyödyntämään. Oppilaiden ei tarvitse ladata mitään sovellusta eivätkä he tarvitse tunnuksia kirjoittaakseen sähköiselle seinälle. Seinän omistaja voi muokata ja poistaa muiden kirjoittamia viestejä seinällä. Uuden seinän luominen Avaa Padlet. Seinä luodaan verkkoselaimessa maksuttomalla Padlet-sovelluksella ilman mitään asennuksia koneelle. Sovellus on maksuton ja löytyy osoitteesta padlet.com. Suomenkielinen versio: Luo tunnus, jos et ole aiemmin käyttänyt sovellusta (Kirjaudu tai luo tunnus). Napsauta sovelluksen yläpalkista New Padlet. Seinä avautuu perusmuodossaan. Paina oikean palkin alimmaisena olevasta rataskuvakkeesta (Muokkaa seinää) muokataksesi seinän asetukset ja kirjoittaaksesi ohjeistukset.

2 Padlet Opettajan ohjeet
5. Rakenna seinä sovelluksen ohjeiden avulla: Otsikko: Kirjoita seinälle otsikko, esim. ”Unen hyödyt”. Kuvaus: Tarkenna tehtäväksi antoa ja anna lisäohjeita kuvauskenttään, esim. ” Kirjoita kaikki mieleesi tulevat unen hyödyt ja positiiviset vaikutukset. Pääset kirjoittamaan vastauksesi, kun kaksoisklikkaat taustakuvan päällä. Sinulle ilmestyy muistilappu, johon voit kirjoittaa vastauksesi. Kirjoita vastauksesi alkuun oma nimesi. Klikkaa lopuksi lapun ulkopuolella ja vastauksesi tulee muille näkyviin.” Tunnuskuva ja taustakuva: Halutessasi voit valita seinälle tunnuskuvan ja taustakuvan. Asettelu: Määritä asettuvatko oppilaiden vastaukset seinälle ”muistilappuina” aikajanalle pystyyn, riveittäin järjestykseen vai sikin sokin. Yksityisyys: Valitse haluamasi vaihtoehto esittelyjen perusteella. Piilotettu linkki -asetuksella oppilaat tarvitsevat vain seinän verkko-osoitteen (ei kirjautumista eikä salasanaa). Valitse edelleen, että oppilaat voivat luoda viestejä. Osoite: Määritä seinän osoitteen loppuosa, esim. 6. Anna oppilaille seinän osoite ja kerro muut tarvittavat ohjeet.

3 Padlet Opettajan ohjeet
Lisää ohjeita ja vinkkejä Opettajien blogeista löytyy yksityiskohtaisia ohjeita Padlet-seinän rakentamiseen ja Padletin monipuoliseen käyttöön. Tutustu esim.


Lataa ppt "Padlet Opettajan ohjeet"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google