Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa."— Esityksen transkriptio:

1 NUORISOTAKUU ON ASENNE!

2 Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa yhteiskunnassa – muun muassa ehkäisevä nuorisotyö on erittäin tärkeää nuorisotakuun onnistumiselle. Nuorisotakuun toteutuminen ei ole kiinni pelkästään virkamiesten ohjeistuksista. Tässä esityksessä on listattuna erilaisia tapoja toteuttaa nuorisotakuuta – mieti mitä niistä juuri sinä ja järjestösi voitte tehdä!

3 1. KULJE NUOREN RINNALLA 2. VAIKUTA PÄÄTÖKSENTEKIJÖIHIN 3. OTA VASTUU

4 1. KULJE NUOREN RINNALLA Tue nuorta, jonka kohtaat, kysy kuinka voit auttaa ja ehdota tapoja, joilla voit olla mukana työ- tai opiskelupaikan saamisessa tai muissa nuoren elämään liittyvissä asioissa. Seuraa, että sinulle läheinen nuori saa hyvää palvelua yhteiskunnalta. Jos ei saa, niin puutu asiaan. Pidä huolta nuoren oikeuksista.

5 Ota yhteyttä nuoriso- ja sivistyslautakunnan jäseniin sekä tuttuihin valtuutettuihin ja tiedustele, miten nuorisotakuun toteuttaminen kunnassa etenee. Muistuta, että nuorisotakuun toteutuminen on kiinni nimenomaan paikallistason toimista. Lähetä paikallislehteen mielipidekirjoitus, jossa otat kantaa nuorisotakuun toteutumiseen kunnassanne. 2. VAIKUTA PÄÄTÖKSENTEKIJÖIHIN

6 Osallistu kuntanne nuorisotakuu-koulutuksiin ja vaadi siellä konkreettisia toimia ja resursseja nuorisotakuun toteuttamiseen. Jos kyseisiä koulutuksia ei ole, niin järjestä sellainen. Selvitä kuntasi TE-toimistolta ja muilta nuorisotakuun toimijoilta, miten he aikovat toteuttaa nuorisotakuuta. Jos vastaus on, että resurssit eivät riitä, vie tätä viestiä ensimmäisen kohdan päätöksentekijöille ja toisen kohdan paikallislehdelle.

7 3. OTA VASTUU Tarjoa järjestössäsi töitä, työharjoittelupaikkoja, oppisopimuspaikkoja tai muuta mielekästä tekemistä nuorille, joilla ei ole työ- tai opiskelupaikkaa. Rahoitusta tämänkaltaiseen toimintaan on saatavilla esimerkiksi RAY:lta. Kysy paikallisilta etsivän nuorisotyön työntekijöiltä, kuinka järjestösi voi auttaa heitä työssään. Huolehdi siitä, että järjestösi pääsee kunnan ohjaus- ja palveluverkoston jäseneksi parantamaan nuorten palveluita.

8 Mene mukaan alueellisiin verkostoihin, joissa käsitellään nuorten asioita. Jos alueellasi ei ole tällaista verkostoa, perusta sellainen. Neuvottele paikallisten toisen asteen oppilaitosten kanssa ja selvitä, mitä keinoja järjestölläsi olisi tukea opiskelijoita heidän opinnoissaan.

9 www.nuorisotakuu.fi www.alli.fi/nuorisotakuu


Lataa ppt "NUORISOTAKUU ON ASENNE!. Jokainen järjestö ja toimija voi osaltaan tehdä nuorisotakuusta totta. On monia keinoja auttaa nuoria löytämään oma paikkansa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google