Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA 2008. MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA 2008. MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon."— Esityksen transkriptio:

1 OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA 2008

2 MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon.  Jos koko tutkinto ulkomailla, tuki voidaan myöntää vain Suomen, EU- tai ETA-maan tai Sveitsin kansalaiselle, jos hänellä on ollut vakinainen kotikunta Suomessa vähintään kahden vuoden ajan opintojen alkamista edeltävän viiden vuoden aikana (ulkomailla on saanut asua enintään kolme vuotta)  Opiskelun ulkomailla on oltava luonteeltaan tilapäistä ja lähinnä opiskelusta aiheutuvaa

3 OPINTOTUEN MÄÄRÄ  Ulkomaan opintoraha: yleensä kuten kotimaan opinnoissa, paitsi:  Ammatilliseen koulutukseen liittyvä, yli kaksi kuukautta kestävä vaihto-opiskelu ulkomailla (myös työssäoppiminen) : opintoraha korkeakoulusummilla.  Opiskelijan omat, vanhempien ja puolison tulot otetaan huomioon ulkomailla opiskelevan opintotuessa samoin kuin Suomessa opiskelevalla.  Asumislisä on 210 euroa kuukaudessa (poikkeuksena alhaisen vuokratason maat.)

4 ALHAISEN VUOKRATASON MAAT  Asumislisän määrä alhaisen vuokratason maissa: Bulgaria, Romania ja Slovenia 58,87 euroa kuukaudessa Latvia,Liettua, Puola, Tsekki, Ukraina, Valko- Venäjä, Venäjä ja Viro 75,68 euroa kuukaudessa Slovakia ja Unkari 109,32 euroa kuukaudessa. Jos esität selvityksen, että vuokra on suurempi, asumislisä on vuokran suuruinen- kuitenkin enintään 210 euroa kuukaudessa

5 NÄIN HAET OPINTOTUKEA ULKOMAAN OPINTOIHIN  Jos saat jo opintotukea : Otm- lomake  Jos et vielä saa opintotukea: OT1 Liitteeksi oppilaitoksen lausunto (lomakkeelle tai erikseen) ulkomaan opintojakson kuulumisesta kotimaan opintoihin (myös kesto, paikka ja palkallisuus)

6 SOSIAALITURVA Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla saat sairaanhoidon oleskellessasi EU- ja ETA-maissa ja Sveitsissä.

7 TULOJEN VAIKUTUS  Opiskelijan on ilmoitettava Kelalle apurahat, tulot ulkomailta, harjoittelupalkat ja palkat työssäoppimisjaksoilta  Ovat vuosituloa opintotuen tulovalvonnassa.  Ulkomaiseen opiskelijavaihtoon tarkoitettuja apurahoja ei oteta tulona huomioon.  Harjoittelupalkka ja palkka työssäoppimisjaksolta estää opintorahan myöntämisen, jos se on keskimäärin vähintään 660 euroa.


Lataa ppt "OPINTOTUKI OPINTOIHIN ULKOMAILLA KELA 2008. MYÖNNETÄÄN  Jos opinnot vastaavat Suomessa tuettavia opintoja tai sisältyvät Suomessa suoritettavaan tutkintoon."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google