Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig 2015-2016.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig 2015-2016."— Esityksen transkriptio:

1 Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig 2015-2016

2 Tapaturmakuolemat

3 Parin kotitehtävien tarkastus: 1. Kuuntele tai tunnustele ilmavirtaa kädellä suun edestä. 2. Puhalluselvytyksen tavoitteena on saada potilaan elimistöön happea. 3. Paineluelvytyksen tavoitteena on saada veri kiertämään elimistössä. 4. Mikäli tajuton potilas hengittää. 5. Nauti ruoka rauhassa ilman kiireitä ja pureskele ruoka kunnolla. Pidä pikkuesineet lasten ulottumattomissa.

4 Miten huonetta saisi turvallisemmaksi? Listaa vihkoosi niin monta asiaa kuin keksit

5 Myrkytykset Vire-kirjan sivu 109 apuna Vastaa kysymyksiin: 1. Mitkä aineet aiheuttavat yleensä myrkytyksiä? 2. Miten myrkytystilanteissa tulee toimia? 3. Miten voit ennaltaehkäistä myrkytysonnettomuuksia? 4. Mistä tiedät, mikä tuote voi aiheuttaa myrkytyksen?

6 Aivotärähdys Vire-kirjan sivu 109 apuna Vastaa kysymyksiin: 1. Miten aivotärähdys syntyy? 2. Mitä riskejä aivotärähdyksessä on? 3. Mistä aivotärähdyksen tunnistaa? 4. Milloin potilas on toimitettava hoitoon?

7 Pistot ja puremat Vire-kirjan sivu 110 apuna. Vastaa kysymyksiin. 1. Mitkä eläimet pistäessään voivat aiheuttaa hengenvaarallisia oireita? 2. Mistä tunnistat kyykäärmeen pureman? 3. Miten annat ensiapua käärmeen puremissa? 4. Milloin ja miksi ampiaisen tai mehiläisen pisto voi olla hengenvaarallinen?

8 Tehtäviä 1)Kaverisi nenästä alkaa vuotaa verta liikuntatunnilla pallon osuessa nenään. Miten ohjeistat kaveria? Perustele vastauksesi. 2)Kaverisi nilkka on nyrjähtänyt välitunnilla. Miten toimit? Vire-kirjan sivu 107 apuna

9 Nenäverenvuoto Kumarru eteenpäin, jotta et niele verta. Niistä sierain tyhjäksi verihyytymistä. Paina nenänvarresta niin kauan, että vuoto lakkaa. Laita kylmää nenän päälle/niskaan. Jos vuoto ei lopu puolessa tunnissa, hakeudu lääkäriin.

10 Kolmen K:n hoito KKK-video KKK-video Nilkan nyrjähdyksen ensiapuna käytetään kohoasentoa, kompressiota ja kylmää. Miksi?

11 Kolmioliina Käden loukkaannuttua (ranteen murtuma, solisluun katkeaminen) käytetään kolmioliinaa apuna.

12 Verenvuoto Verenvuodon ensiapuna (esim. ranteen suuri haava) käytetään painesidettä.

13 Haavan kanssa lääkäriin, kun: Verenvuoto on runsasta. Haavassa on hiekkaa tai multaa. Haava on kasvojen alueella. Haava on tulehtunut. Haava on tullut eläimen tai ihmisen puremasta. Haava on syvä. Haava, jonka sisään on jäänyt esimerkiksi lasia. Ampumahaava Miten hoidat pienen haavan kotona?

14 Silmätapaturmat Käytä suojalaseja. Käytä kypärää ja visiiriä. Käytä aurinkolaseja. Ole huolellinen, kun käsittelet aineita, jotka voivat vaurioittaa silmiä. Varo lasersäteen osumista silmään. Ensiapu: 1. Huuhtele runsaalla vedellä. 2. Älä hiero. 3. Mikäli silmien kirvely jatkuu, ota yhteys lääkäriin.

15 Kotitehtävät Lue kirjan kappale ”Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa”. Tee kappaleen lopusta sivulta 110 löytyvät tehtävät 1-5 vihkoosi.


Lataa ppt "Sattuu ja tapahtuu – yli miljoona tapaturmaa vuodessa Hurtig 2015-2016."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google