Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA VAMPO- seurannan seminaari Työ ja toimeentulo 9.11.2015.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA VAMPO- seurannan seminaari Työ ja toimeentulo 9.11.2015."— Esityksen transkriptio:

1 VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA VAMPO- seurannan seminaari Työ ja toimeentulo 9.11.2015

2 TYÖLLISYYSRYHMÄ – Aktiivisesti mukana 14 eri vammaisjärjestön asiakas- ja oikeuksienvalvontatyötä sekä alan kehittämistyötä tekeviä työntekijöitä – Toimittu yli 10 vuotta – Tavoitteena työurien pidentäminen alku- ja loppupäässä Opinnoista työelämään Työelämässä pysyminen

3 JÄRJESTÖLÄHTÖINEN, YLEISHYÖDYLLINEN PALVELU – Taustalla vammaisten ja pitkäaikaissairaiden henkilöiden perustamat järjestöt, joiden tavoitteena jäsentensä oikeuksien valvonta – Kokemustieto, sairausryhmäkohtainen tieto – Matalan kynnyksen toiminta Ei lähetteitä Maksutonta Valtakunnallista

4 Mitä on muuttunut vuonna 2020? YK-sopimus on ratifioitu ja yhdessä yhdenvertaisuuslain kanssa se lisää esteettömyyttä kouluissa, työpaikoilla ja yritysten palveluissa. TE-palvelujen toiminta vakiintunut ja tullut tutuksi asiantuntijoille, sidosryhmille ja sitä kautta myös vammaisille työnhakijoille.

5 Palkkatuki on käytössä ja sen määrää on nostettu koska sen työllistävä vaikutus on todettu erinomaiseksi. Työhönvalmentaja palvelut ovat tulleet tutuiksi ja ne ovat kaikkien vammaisten työnhakijoiden käytössä. Oppilaitosten ja TE- palvelujen yhteistyö on lisääntynyt. Oppisopimuksella työelämään siirtyminen on yleistynyt.

6 Kukaan ei kyseenalaista vammaisten ihmisten oikeutta, kykyä tai potentiaalia tehdä ansio- / yrittäjätyötä. Kannustinloukut on purettu, työn tekeminen ja yrittäminen on taloudellisesti kannattavaa. Ei enää tehdä ”sankaritarina” juttuja mediassa, vaan työn tekeminen on ”normihommaa”. Työnantajien ei tarvitse ihmetellä, mikä viranomainen voi auttaa, jos työnantajalla on tarjolla työtä, joka sopisi esim. osatyökykyiselle.

7 Esimiehet osaavat tukea sairauslomalta töihin palaavaa. Työpaikoilla osataan räätälöidä työtä toimintakyvyn muutosten mukaan. Jokaisella työpaikalla on työkykykoordinaattori. Työeläkekuntoutus on muuttunut yksilöllisemmäksi ja toimenpiteet lähtevät entistä enemmän yksilön tarpeesta.

8 Vuonna 2020 Ei enää käydä keskustelua siitä, miten ensin pitää työllistää kaikki pitkäaikaistyöttömät ennen kuin tulee vammaisten ihmisten vuoro. Vammaiset turvapaikanhakijat ja maahanmuuttajat kotoutetaan ja ohjataan työelämään tehokkaasti. Vammaisille henkilöille yrittäjyys on kannattava vaihtoehto ja siihen on kehitetty toimivia tukimuotoja.


Lataa ppt "VAMMAISJÄRJESTÖT TYÖLLISTYMISTÄ TUKEMASSA VAMPO- seurannan seminaari Työ ja toimeentulo 9.11.2015."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google