Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Raamatun mukaan on olemassa vain yksi Jumala, joka on luonut kaiken ja joka hallitsee kaikkea: Isä, Poika ja Pyhä Henki => Kolmiyhteinen Jumala.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Raamatun mukaan on olemassa vain yksi Jumala, joka on luonut kaiken ja joka hallitsee kaikkea: Isä, Poika ja Pyhä Henki => Kolmiyhteinen Jumala."— Esityksen transkriptio:

1

2

3 Raamatun mukaan on olemassa vain yksi Jumala, joka on luonut kaiken ja joka hallitsee kaikkea: Isä, Poika ja Pyhä Henki => Kolmiyhteinen Jumala.

4 Epäjumala on jokin asia tai henkilö, joka ohjaa ihmisen ajattelua ja käyttäytymistä Jumalan sijaan.

5 Raamatun mukaan on olemassa vain yksi Jumala, joka on luonut kaiken ja joka hallitsee kaikkea: Isä, Poika ja Pyhä Henki => Kolmiyhteinen Jumala. Epäjumala on jokin asia tai henkilö, joka ohjaa ihmisen ajattelua ja käyttäytymistä Jumalan sijaan. Ihminen aina palvoo joko Jumalaa tai epäjumalaa.

6 1Kor. 12:2: ”Muistattehan, kuinka ollessanne vielä pakanoita vastustamaton voima ajoi teitä mykkien epäjumalien luo.”

7

8 Tuom. 6:25-27: Sinä yönä Herra sanoi Gideonille: "Ota isäsi paras sonni, se joka on seitsenvuotias. Revi maahan isäsi alttari, jolla hän uhraa Baalille, ja kaada sen vieressä seisova asera-paalu. Rakenna tänne kukkulan laelle kivistä alttari Herralle, Jumalallesi. Rakenna se säädetyllä tavalla. Uhraa sitten sonni polttouhriksi ja käytä polttopuuna asera- paalua, jonka kaadoit maahan...”

9 ”…Gideon otti mukaansa kymmenen palvelijaa ja teki niin kuin Herra oli käskenyt. Mutta hän ei uskaltanut tehdä tätä päivällä, vaan teki sen yöllä, koska hän pelkäsi sukulaisiaan ja kaupungin väkeä.”

10 Dan. 3:3-6: ”Niin tulivat satraapit, käskynhaltijat ja maaherrat, neuvonantajat, rahavarainhoitajat, tuomarit, poliisipäälliköt ja kaikki maakuntien korkeat virkamiehet kuningas Nebukadnessarin pystyttämän patsaan vihkimisjuhlaan, ja he asettuivat patsaan eteen. Kuuluttaja julisti kaikuvalla äänellä…”

11 ”…Kuulkaa, kaikki kansat, kansakunnat ja kielet, mitä teille sanotaan! Heti kun te kuulette torven, huilun, sitran, harpun, luutun, säkkipillin ja koko juhlamusiikin soivan, teidän tulee heittäytyä maahan ja kumartaa tätä kultaista patsasta, jonka kuningas Nebukadnessar on pystyttänyt. Se, joka ei heittäydy maahan ja kumarra, heitetään heti tuliseen uuniin.”

12 Monesti ajatellaan, että epäjumalien palvelemisen pääasiallinen motiivi rakkaus tai himo epäjumalaa kohtaan.

13 Mutta jos ajatellaan ”perinteistä” epäjumalien palvontaa pakanakulttuureissa, yleisin motiivi vaikuttaa olevan pelko.

14 Monesti ajatellaan, että epäjumalien palvelemisen pääasiallinen motiivi rakkaus tai himo epäjumalaa kohtaan. Mutta jos ajatellaan ”perinteistä” epäjumalien palvontaa pakanakulttuureissa, yleisin motiivi vaikuttaa olevan pelko. Epäjumalille uhrataan rangaistuksen pelosta, ihmispelosta, taikauskoisesta onnettomuuden pelosta, ym.

15 Uhraamisella pyritään lepyttämään henkiolentoja tai henkilöä, jottei pahoja asioita tapahtuisi.

16 Näin epäjumalasta tulee palvojan ”herra”, jolla on voima vaikuttaa palvojan elämään erityisesti pelon kautta.

17 Uhraamisella pyritään lepyttämään henkiolentoja tai henkilöä, jottei pahoja asioita tapahtuisi. Näin epäjumalasta tulee palvojan ”herra”, jolla on voima vaikuttaa palvojan elämään erityisesti pelon kautta. Onko sinun elämässäsi asioita, joille ”uhraat” aikaa ja voimaa pelosta käsin?

18

19 Jeesus sanoi (Matt. 6:24-25): ”Kukaan ei voi palvella kahta herraa. Jos hän toista rakastaa, hän vihaa toista; jos hän toista pitää arvossa, hän halveksii toista. Te ette voi palvella sekä Jumalaa että mammonaa. Sen tähden minä sanon teille: älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte…”

20 Merkittävin keino vapautua epäjumalien otteesta on luottamus Jumalaan.

21 Kuningas Nebugadnessar kysyi Sadrakilta, Mesakilta ja Abed-Negolta: ”Mikä jumala teidät voisi pelastaa minun käsistäni?” (Dan. 3:15)

22 Sadrak, Mesak ja Abed-Nego vastasivat Nebukadnessarille (Dan. 3:17-18): ”Jumala, jota me palvelemme, pystyy pelastamaan meidät tulisesta uunista, ja hän voi pelastaa meidät myös sinun käsistäsi, kuningas. Ja vaikka niin ei kävisikään, kuningas, saat olla varma siitä, että sinun jumaliasi me emme palvele ja sitä kultaista patsasta, jonka olet pystyttänyt, me emme kumarra.”

23 Room. 8:35-37: ”Mikä voi erottaa meidät Kristuksen rakkaudesta? Tuska tai ahdistus, vaino tai nälkä, alastomuus, vaara tai miekka? On kirjoitettu: -- Sinun tähtesi meitä surmataan kaiken aikaa, meitä kohdellaan teuraslampaina. Mutta kaikissa näissä ahdingoissa meille antaa riemuvoiton hän, joka on meitä rakastanut.”

24 Room. 8:38-39: ”Olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, eivät enkelit, eivät henkivallat, ei mikään nykyinen eikä mikään tuleva eivätkä mitkään voimat, ei korkeus eikä syvyys, ei mikään luotu voi erottaa meitä Jumalan rakkaudesta, joka on tullut ilmi Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme.”

25 Tietoisuus siitä, että mikään ei voi erottaa meitä Kristuksen rakkaudesta, vapauttaa meidät epäjumalien pelosta.

26 Pyhä Henki vahvistaa tätä tietoisuutta puhumalla lohdutuksen ja rohkaisun sanoja meidän sisimpäämme.

27 Tietoisuus siitä, että mikään ei voi erottaa meitä Kristuksen rakkaudesta, vapauttaa meidät epäjumalien pelosta. Pyhä Henki vahvistaa tätä tietoisuutta puhumalla lohdutuksen ja rohkaisun sanoja meidän sisimpäämme. Kysy Pyhältä Hengeltä, mitä Hän haluaa sanoa sinulle asioihin, joissa pelko hallitsee sinua?


Lataa ppt "Raamatun mukaan on olemassa vain yksi Jumala, joka on luonut kaiken ja joka hallitsee kaikkea: Isä, Poika ja Pyhä Henki => Kolmiyhteinen Jumala."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google