Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao."— Esityksen transkriptio:

1 Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao

2 Sijainti  Kuuba sijaitsee Karibialla.  Kuuban saarivaltion lähimmät naapurimaat ovat Yhdysvallat, Bahama, Jamaica ja Haiti.

3 Yleistä tietoa  Kuuban pääkaupunki on on Havanna.  Asukasluku: 11 450 000.  Pinta-ala: 110 860 km².

4 Kulttuuri  Kuuban virallinen kieli on espanja.  Kuubassa on useita uskontoja, esim. katolilaisuus, protestanttisuus, juutalaisuus ja santería.  Vain 2% Kuuban asukkaista käyttää internettiä. Luvaton internetyhteys saattaa johtaa vankeuteen.  Kuubassa on aika hyvä sukupuolten välinen tasa-arvo.  Siellä panostetaan koulutukseen enemmän, kuin muissa alueen maissa. 98% lapsista käy alakoulun loppuun ja 83%ikäluokasta käy yläkoulun. Lähes kaikki asukkaat ovat lukutaitoisia.

5 Ilmasto, kasvillisuus ja eläimistö  Kuuban ilmasto on trooppinen, jakautuen kuivaan ja kosteaan kauteen. Siellä on aika paljon pyörremyrskyjä.  Kuuban kasvillisuus on suurimmilta osin savannia. Rannikolla on myös sademetsää ja meressä upeita koralliriuttoja.  Puolet Kuuban kasvi- ja eläinlajeista ovat harvinaisuuksia, joita ei ole missään muualla maailmassa.  Esim. maailman pienin lintu kimalaiskolibri elää Kuubassa.  Kuuban kansallislintu on kuubantrogoni.

6 Elinkeinot, luonnonvarat ja vientituotteet  Matkailusta on tullut viimeaikoina Kuubassa merkittävä elinkeino.  Sokeriruoko oli aiemmin tärkein vientituote, mutta sokerin vienti on taantunut alhaisen hinnan takia.  Tärkeimmät vientituotteet ovat nikkeli, sokeri, tupakka ja bioteknologian tuotteet.  Merkittävimmät luonnonvarat ovat koboltti, kupari, rautamalmi, mangaani ja puu.  Kuuban keskipalkka on 20 dollaria kuukaudessa.

7 Lähteet  Wikipedia  Aavaran luonnon nettisivut


Lataa ppt "Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google