Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan kokonaisvaltainen suunnitelma. Se analysoi, perustelee ja täsmentää liikeideaa. Liiketoimintasuunnitelma.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan kokonaisvaltainen suunnitelma. Se analysoi, perustelee ja täsmentää liikeideaa. Liiketoimintasuunnitelma."— Esityksen transkriptio:

1 Liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan kokonaisvaltainen suunnitelma. Se analysoi, perustelee ja täsmentää liikeideaa. Liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan perusta ja ohjenuora. Se laaditaan yrittäjää itseään varten ja myös rahoittajia varten. Sitä tarvitaan haettaessa pankkilainaa, starttirahaa tai muita tukia. Sen avulla on helppo suunnitella, ohjata ja seurata yrityksen toimintaa.

2 Liiketoimintasuunnitelman osat 1.Liikeidea 2.Tuotteet ja palvelut 3.Asiakkaat 4.Toimintatatapa 5.Visio 6.Toimiala ja markkinatilanne 7.Kilpailijat 8.Laskelmat ja lisätiedot

3 Yritysmuodon valinta Yritysmuoto kannattaa harkita huolellisesti. Yritysmuoto vaikuttaa esim: henkilöiden taloudellisiin vastuisiin, päätöksentekoon osallistumiseen, verotukseen ja yrityksen lopettamistapaan. Yritysmuodot jaetaan kahteen päätyyppiin: a) henkilöyritykset (yksityisliike, avoinyhtiö ja kommandiittiyhtiö) ja b)pääomayritykset (osakeyhtiö ja osuuskunta)

4 Toiminimi Toiminimen perustaminen ja lopettaminen on kaikkein yksinkertaisinta, nopeinta ja halvinta. Perusilmoitus kannattaa tehdä, koska sillä voi suojata yrityksen toiminimen. Se sopii hyvin yhden henkilön tai perheen liiketoiminnan harjoittamiseen. Yrittäjä voi itse tehdä kaikki yritystä koskevat päätökset. Selkeyden vuoksi on hyvä pitää oma talous ja yrityksen talous erillään esim. avaamalla oma pankkitili yritykselle. Varoja voi nostaa yksityisottoina.

5 Avoin yhtiö Avoin yhtiö sopii parhaiten pienen tai keskisuuren perheyhtiön yhtiömuodoksi. Avoimen yhtiön muodostavat kaksi tai useampi yhtiömies. Avoin yhtiö voidaan muuttaa kommandiittiyhtiöksi, kun siihen otetaan sijoittajaksi äänetön yhtiömies tai sopimalla jonkun yhtiömiehen vastuun rajoittamisesta vain sijoituspanoksen suuruiseksi.

6 Avoin yhtiö Avoimella yhtiöllä ei ole pakollisia toimielimiä, mutta sillä voi olla toimitusjohtaja ja hallitus. Avoin yhtiö syntyy yhtiösopimuksen allekirjoituksilla.

7 Kommandiittiyhtiö On käytännöllinen, kun tarvitaan lisärahoitusta ja on saatavilla rahoittaja. Perustajia tulee olla vähintään kaksi. Vastuunalaiset yhtiömiehet tekevät yritystä koskevat päätökset. Äänetön yhtiömies toimii vain rahoittajana. Yhtiössä tulee olla vähintään yksi tilintarkastaja. Yhtiö voidaan muuttaa avoimeksi muuttamalla yhtiösopimusta niin, ettei yhtiöön jää äänettömiä yhtiömiehiä.

8 Osakeyhtiö Hyvä yhtiömuoto, kun tarvitaan paljon pääomaa ja perustajia on useita. Niitä on kahta muotoa: yksityinen osakeyhtiö (Oy) ja julkinen osakeyhtiö (Oyj), jonka osakkeet noteerataan pörssissä. Osakeyhtiön voi perustaa yksi tai useampi henkilö. Osakkeiden vastuu rajoittuu sijoitettuun rahamäärään. Osakeyhtiö syntyy juridisesti silloin, kun se rekisteröidään kaupparekisteriin.

9 Osakeyhtiö Osakkaat ovat vastuussa vain sijoittamansa osakepääoman verran (eli muu omaisuus on turvassa) Osakeyhtiöllä on hallitus, jonka yhtiökokous valitsee. Yhtiökokous valitsee hallituksen, joka valitsee toimitusjohtajan. Hallitus huolehtii, että yrityksen toiminta ja hallinto ovat asianmukaisessa järjestyksessä. Osakeyhtiöllä tulee olla tilintarkastaja. Osakkaille voidaan maksaa osinkoa. Yhtiökokous tekee osingonjakopäätöksen.


Lataa ppt "Liiketoimintasuunnitelma Liiketoimintasuunnitelma on yritystoiminnan kokonaisvaltainen suunnitelma. Se analysoi, perustelee ja täsmentää liikeideaa. Liiketoimintasuunnitelma."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google