Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KAKKOSTEN VANHEMPAINILTA KEVÄT 2016 Teija Rosenqvist.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KAKKOSTEN VANHEMPAINILTA KEVÄT 2016 Teija Rosenqvist."— Esityksen transkriptio:

1 KAKKOSTEN VANHEMPAINILTA KEVÄT 2016 Teija Rosenqvist

2 Yliopistojen valintaperusteita, esimerkkinä Turun yliopisto  Erilaisia valintatapoja: 1) yo-arvosanojen ja valintakokeen perusteella 2) yo-arvosanojen perusteella 3) valintakokeen perusteella (vaihtelevat koulutusalojen mukaan)  Äidinkieli, pitkä matematiikka ja A-kielet antavat yleensä eniten pisteitä hakijalle.  Reaaliaineiden pisteytys usein riippuvainen koulutusalasta. Esim. Psykologian yo-arvosana tärkeä, jos hakee opiskelemaan psykologiaa, historian/yhteiskuntaopin arvosana tärkeä, jos hakee opiskelemaan historia-aineita jne.  Ylioppilaat valitaan pelkästään yo-arvosanojen perusteella : matematiikka ja tilastotiede, fysikaaliset tieteet ja kemia  Luokanopettajakoulutus Turku ja Rauma: äidinkielen yo-arvosana sekä lukiodiplomit (kahdesta lukiodiplomista voi saada pisteitä)

3 Turun yliopisto LÄÄKETIEDE : 1. äidinkieli 2. pitkä vieras kieli tai ruotsi 3. fysiikka tai kemia tai biologia 4. matematiikka tai mikä tahansa ainereaalikoe pois lukien kohdassa kolme käytetty KIELET : äidinkieli sekä 3 muuta yo-koetta OIKEUSTIEDE : äidinkieli ja 3 muuta yo-koetta BIOLOGIA : äidinkieli, matematiikka, vieras kieli, kaksi reaaliainetta ( bi, fy, ke, ge, ps ja te)  Tummennetuista reaaliaineista saa enemmän pisteitä

4 Turun yliopisto  KAUPPAKORKEAKOULU : ÄIDINKIELI JA MATEMATIIKKA SEKÄ 3 MUUTA YO-AINETTA (joista kaksi voi olla reaaliaineen koetta)  PSYKOLOGIA : ÄIDINKIELI JA 2 PARASTA SEURAAVISTA PITKÄ VIERAS KIELI, MATEMATIIKKA, REAALI ( PSYKOLOGIA, BIOLOGIA, FILOSOFIA, FYSIIKKA TAI KEMIA)  DIPLOMI-INSINÖÖRI : 5 PARASTA YO-AINETTA: PITKÄ MATEMATIIKKA, FYSIIKKA, KEMIA, ÄIDINKIELI, BIOLOGIA, VIERAS KIELI PITKÄ/PITKÄ RUOTSI, MUUT REAALIAINEET, LYHYT MATEMATIIKKA, LYHYET KIELET Eniten pisteitä saa pitkästä matematiikasta, sen jälkeen fysiikasta, kemiasta ja äidinkielestä, yhtä arvokkaita ovat biologia ja pitkät kielet. Muista aineista vähemmän pisteitä.

5 AMMATTIKORKEAKOULUJEN VALINTAPERUSTEET  Opiskelijat valitaan yleensä yo-arvosanojen ja valintakokeen kautta tai pelkällä valintakokeella Huom!  Kieliä kannattaa kirjoittaa, koska keskipitkästä ruotsista ja lyhyistä vieraista kielistä saa hyvin pisteitä (vain 1 pisteen ero pitkiin kieliin)

6 HUMANISTINEN JA KASVATUSALA Tulkki (mm. viittomakieli) ja yhteisöpedagogi ÄIDINKIELI 5p PARAS KIELI (pitkä kieli)5p tai (keskipitkä ja lyhyt kieli)4p MATEMATIIKKA TAI REAALIAINE 5p (pitkä ja lyhyt matematiikka ovat samanarvoisia)

7 Kulttuuriala Medianomi, kuvataiteilija, artenomi, kulttuurintuottaja, konservaattori, vestonomi, tanssinopettaja, teatteri- ilmaisun ohjaaja, muotoilija, muusikko ja musiikkipedagogi. USEIN PELKKÄ VALINTAKOE, JOHON KARSITAAN HAKIJAT ENNAKKOTEHTÄVIEN PERUSTEELLA

8 Luonnonvara- ja ympäristöala Hortonomi, agrologi, metsätalousinsinööri, ympäristösuunnittelija, iktyonomi. ÄIDINKIELI 20p PARAS KIELI(pitkä kieli)20p /(keskipitkä ja lyhyt)19p MATEMATIIKKA TAI REAALIAINE 20p (pitkä ja lyhyt matematiikka ovat samanarvoisia)

9 Matkailu-, ravitsemis- ja talousala Restonomi (hotelli- ja ravintola-ala) ÄIDINKIELI 10p PARAS KIELI (pitkä kieli)10p/(keskipitkä ja lyhyt kieli)9p MATEMATIIKKA TAI REAALIAINE 10p (pitkä ja lyhyt matematiikka ovat samanarvoisia)

10 Sosiaali- ja terveysala sekä liikunta-ala Sairaanhoitaja, terveydenhoitaja, ensihoitaja, estenomi, bioanalyytikko, kätilö, fysioterapeutti, sosionomi, toimintaterapeutti, optometristi, geronomi, kuntoutuksen ohjaaja, apuvälineteknikko, jalkaterapeutti, naprapaatti, osteopaatti, suuhygienisti, hammasteknikko, röntgenhoitaja ja liikunnanohjaaja ÄIDINKIELI10p PARAS KIELI (pitkä kieli)10p tai (keskipitkä tai lyhyt kieli)9p MATEMATIIKKA TAI PARAS REAALIAINE 10p (pitkä ja lyhyt matematiikka ovat samanarvoisia)

11 Tekniikka ja liikenne Insinööri, merikapteeni, laboratorioanalyytikko, rakennusmestari ja rakennusarkkitehti ja palopäällystö. ÄIDINKIELI 15p PARAS PITKÄ KIELI 15p MATEMATIIKKA PITKÄ 15p MATEMATIIKKA LYHYT 10p FYSIIKKA tai KEMIA tai BIOLOGIA 15p

12 Yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon ala Tradenomi (liiketalous, liiketoiminta ja logistiikka, tietojenkäsittely, myyntityö, kirjasto- ja tietopalvelu, hankinta- ja myyntiosaaminen jne.) ÄIDINKIELI 20p PARAS KIELI(pitkä kieli) 20p tai (keskipitkä/lyhyt kieli) 19p MATEMATIIKKA TAI REAALIAINE 20p (pitkä ja lyhyt matematiikka ovat samanarvoisia)


Lataa ppt "KAKKOSTEN VANHEMPAINILTA KEVÄT 2016 Teija Rosenqvist."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google