Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö 3.12.2015 TURKU AMK Paneelikeskustelu.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö 3.12.2015 TURKU AMK Paneelikeskustelu."— Esityksen transkriptio:

1 TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö 3.12.2015 TURKU AMK Paneelikeskustelu

2 OKM: Kansainvälistymisen linjausten valmistelu ”Korkeakoulujen ja yritysten yhteistyö kansainvälisessä toiminnassa vaatii lisäponnisteluja. Opetus- ja kulttuuriministeriö kannustaa korkeakouluja toimimaan aktiivisesti alueillaan Team Finland – verkostoissa.”

3 Suomen Yrittäjät ja Europassi Osaamisesta ja innovaatioista vastaava johtaja Veli-Matti Lamppu europass.fi –haastattelussa: ”Pienessä yrityksessä se nuori työntekijä, joka on kartuttanut kansainvälistä kokemusta esimerkiksi Erasmus-vaihdossa tai –harjoittelussa, voi olla strategisesti keskeinen. Hän voi avata aivan uusia verkostoja yrityksen hyödynnettäväksi.” Lamppu kehottaa opiskelijoita suhtautumaan työharjoitteluun samanlaisella vakavuudella kuin itse opintoihin. Vaikka kansainvälinen osaaminen on yrityksille tärkeää, ne eivät välttämättä tunne Erasmus-ohjelman kaltaisia kansainvälistymisen väyliä tai kansainvälisen osaamisen kuvaamiseen soveltuvia työkaluja, kuten Europassia. Työnhakijan täytyy siis itse panostaa kansainvälisen kokemuksensa kuvaamiseen, jotta sen kautta kertynyt osaaminen tulee selväksi myös potentiaaliselle työnantajalle.

4 Keskustelijat Janne Loikkanen, suunnittelija, Turun akateemiset rekrytointipalvelut, Turun yliopisto Markus Eastwood, opiskelija, Turun ammattikorkeakoulu Vesa Laakso, koulutustarkastaja, Turun oppisopimustoimisto Vesa Eskonen, rehtori, Telakka Meyer Turku Puheenjohtaja: Erkki Härkönen, osastopäällikkö, Ohjauksen ja koulutuksen tukipalvelut, Turun yliopisto

5

6

7 RATKAISUT mitä tarvitaan, mikä toimii, millaisin toimintatavoin edistetään?


Lataa ppt "TraiNet –tapaaminen Rajat ylittävä yhteistyö 3.12.2015 TURKU AMK Paneelikeskustelu."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google