Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO Dialoog. Hankkeen tavoitteet  Jämsän ammattiopiston tavoitteena on luoda vaihtoehtoinen pajatyylinen oppimisympäristö,

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO Dialoog. Hankkeen tavoitteet  Jämsän ammattiopiston tavoitteena on luoda vaihtoehtoinen pajatyylinen oppimisympäristö,"— Esityksen transkriptio:

1 Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO Dialoog

2 Hankkeen tavoitteet  Jämsän ammattiopiston tavoitteena on luoda vaihtoehtoinen pajatyylinen oppimisympäristö, jolla voidaan tukea niitä opiskelijoita joiden keskeyttämisalttius on suuri tai opinnot eivät etene.  Paussipaikan jatkokehittäminen, mallintaminen ( painotuote) ja vakiinnuttaminen. Paussipaikka osaksi Ohjauspysäkin palveluvalikoimaa tiiviissä yhteistyössä Valman ja muun ohjaushenkilöstön kanssa. Toiminnasta tiedottaminen ja sisäinen markkinointi niin, että kaikki tietävät mistä on kyse ja osaavat ohjata oikeat opiskelijat tuen piiriin. Yhteistyön mallin rakentuminen.

3 Käytännön toteutus  Projektityöntekijä(100% tälle hankkeelle) on vastannut Paussipaikan toiminnan vetämisestä ja kehittämisestä.  Projektipäälliikkö (työaika hankkeelle 20%) on vastannut suunnittelusta ja kehittämisestä mm. tiedottaminen, mallintaminen, esite, vakiinnuttaminen, palautekyselyt henkilöstölle, arviointi.  Lisäksi omaan työnkuvaansa liittyen Paussipaikan kehittämiseen on osallistunut Ohjauspysäkin henkilöstö ( 4 henkilöä) ja Jämsän ammattiopiston ohjaushenkilöstöä ( 8 henkilöä).

4 Tuloksien ja vaikutuksien arviointi  Koko Jämsän ammattiopiston ohjaus- ja opetushenkilöstölle noin 120 henkilöä suunniteltiin kysely, jossa he pääsivät antamaan palautetta ja kehittämisideoita Paussipaikan osalta.  Vuoden 2015 aikana Paussipaikalla on ollut 40 opiskelijaa. Heistä 3 on keskeyttänyt ja kolmen opinnot on keskeytetty määräajaksi terveydellisistä syistä. Loput 34 opiskelijaa ovat läpäisseet tuloksekkaasti eli valmistuneet, palanneet takaisin opintoihin omalle alalle, vaihtaneet alaa, siirtyneet työvaltaiseen toteutukseen yms.  Toimintaa on arvioitu mm. kuntayhtymän hanketiimissä, Jämsän ammattiopiston hanke- ja strategiatyöryhmissä.

5 Sidosryhmille tiedottaminen  Hankekuvaus on Jämsän ammattiopiston nettisivuilla.  Hankkeen/Paussipaikan toiminnasta on tiedotettu henkilöstölle kehittämispäivässä ja kehittämisuutisissa.  Rehtorille, kaikille koulutuspäälliköille ja opinto- ohjaajille on pidetty Paussipaikan toiminnan info / kehittämispalaveri.  Eri alojen opettajien kokouksissa on käyty kertomassa toiminnasta.  Jämsän Etsivä nuorisotyön, työvalmennussäätiö Avituksen, Tiistaistartin ja nuorisopsykiatrian poliklinikan väelle on kerrottu Paussipaikan toiminnasta.

6 Tulosten levittäminen ja hyödyntäminen  Keskuspuiston ammattiopistosta käytiin tutustumassa Paussipaikkaan ennen vastaavanlaisen toiminnan aloittamista heillä. Vastaavasti kävimme syksyllä sparraus/parastamisvierailulle heillä.  Paussipaikan toiminnasta on kerrottu useissa kuntayhtymän sisäisissä ja erilaisissa ulkopuolisten verkostojen tapaamisissa.  Toimintaa on esitelty erilaisissa läpäisyverkoston tapaamisissa ja –seminaareissa.  Paussipaikka-toiminta jatkuu hankkeen päättymisen jälkeen, joten levittämistyökin jatkuu.

7 Toimintaverkosto ja yhteistyökumppanit  Toimintaverkostona on koko Jämsän ammattiopiston henkilöstö ja opiskelijoiden ammattiopiston ulkopuoliset ohjaus- ja tukihenkilöt.

8 Hankkeen tapahtumat Toimintakplosallistujamäärälisätietoja Koulutus- ja kehittämisohjelmat -Paussipaikan kehittämis- päivät (2 kpl) 6 ja 15 Tapahtumat -infot koulutuspäälli köille ja opoille 7 kpl -infot opettajille 3 kpl -yhteensä 17 -yhteensä 40 Muuta toimintaa, mitä?

9 Hankkeen tuotokset Tuotoksetkpllisätietoja Toimintamalli Raportti Muut julkaisut, www-sivut yms. - Paussipaikan esite Jämsän ammattiopiston henkilöstölle -Paussipaikan yleinen esite Muuta, mitä -Kysely Paussipaikan toiminnan arvioinnista ja kehittämisestä henkilöstölle -Paussipaikan laadunarviointi

10 Talousselvitys (kokonaismenot, valtionavustus, omarahoitusosuus) Hankkeiden talouden seuranta 2015 Läpäisy 18047 budjettitoteuma Henkilöstömenot Koordinointi Suunnittelu 3000 Neuvonta ja ohjaus 3687837073,9 Arviointi Raportointi ja julkaisut 900 Tiedotus ja viestintä Muut tehtävät Henkilöstömenot yht. 4077840973,9 Muut menot Kokous- ja koulutusm. 18001898,48 Matkustuskulut 28002793,08 Palveluiden ostot Laitehankinnat 20001951,95 Materiaalimenot 14001304,05 Vuokrat Muut menot Muut menot yhteensä 80007947,56 Kaikki yhteensä 4877848921,5 oma rahoitus 10% 5022 avustus 43900

11 Erittely laitehankinnoista  Skannaavat sanakirjakynät englanti-suomi 6 kpl  Älypuhelin  Kaksi iPadia  Laskimet 6 kpl


Lataa ppt "Polkuja läpäisyn tehostamiseen 4 JAO Dialoog. Hankkeen tavoitteet  Jämsän ammattiopiston tavoitteena on luoda vaihtoehtoinen pajatyylinen oppimisympäristö,"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google