Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Uusiutuva Energia. Uusiutuvat energialähteet, kuten tuuli-, aurinko- ja vesivoima ovat rajattomat, koska ne keräävät alati syntyvää luonnonenergiavirtaa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Uusiutuva Energia. Uusiutuvat energialähteet, kuten tuuli-, aurinko- ja vesivoima ovat rajattomat, koska ne keräävät alati syntyvää luonnonenergiavirtaa."— Esityksen transkriptio:

1 Uusiutuva Energia

2 Uusiutuvat energialähteet, kuten tuuli-, aurinko- ja vesivoima ovat rajattomat, koska ne keräävät alati syntyvää luonnonenergiavirtaa. Uusiutuvan energian kapasiteetti kasvaa maailmanlaajuisesti, jonka osuus oli vuonna 2008 280 GW( poislukien vesivoima). Tämä osoittaa 75% kasvua vuodesta 2004 Tällä hetkellä uusiutuvan energian osuus on 8% Euroopan Unionin kokonaisenergia määrästä. Tavoitteeksi on asetettu 20% kasvu vuoteen 2020 mennessä EU:n energian toimintasuunnitelma tunnistaa kolmannen sektorin, sisältäen hotellit, jossa on mahdollista saavuttaa 30% energiansäästö vuoteen 2020 mennessä. Nämä potentiaaliset säästöt hotellisektorilla ovat korkeammat kuin kotitalouksien(27%), liikenteen (26%) ja teollisuuden (25%) potentiaaliset säästöt. EU:n hotellit ovat merkittävässä roolissa uusiutuvan energian käytössä, koska yli kolmannes maailman uusiutuvasta energiasta sijaitsee EU:n alueella. Hotellit voivat hyötyä uusituvista energiamuodoista mm. veden lämmityksessä, lämmityksessä ja ilmastoinnissa.

3 Tuulienergia Tuulienergia otetaan käyttämällä tuulivoimaloita, joko yksittäisinä laitoksina tai ryhmiteltyinä "tuulivoimala puistoissa", joiden tuotantokapasiteetti voi olla useita satoja megawattia (tuhatta kW). Sijoitettuna hyvälle tuuliselle alueelle, yksi 1 MW turbiini voi tarjota energian tarpeen 650 kotitaloudelle.

4 Tuulivoimakapasiteetti on kaksinkertaistunut vuosina 2004 - 2008, ja kasvaa edelleen nopeasti. Tuulivoiman kapasiteetti on Euroopassa huomattava. Espanja, Saksa ja Ranska ovat tällä hetkellä kolme EU-maata, joihin on asennettu tuulivoimaa. Tuulivoiman haitat: Ääni (mekaaninen tai aerodynaaminen) Elektromagneettiset häiriöt tv:n ja radion vastaanotossa. Visuaalinen haitta Nämä haitat ovat kuitenkin paljon pienemmät, kun niitä verrataan muihin energialähteisiin (erityisesti fossiilisiin Energiamuotoihin. Tuulienergia

5 Kuinka paljon maksaa asentaa pieni tuulienergiajärjestelmä, ja kuinka paljon se voi tuottaa hyötyä hotellilleni? Kustannukset vaihtelevat turbiinin, maston, invertterin, akun varastoinnin (tarvittaessa) ja asennuksen mukaan; mutta on tärkeää muistaa, että kustannukset vaihtelevat aina myös sijainnin, koon ja tyypin mukaan.

6 Tuulienergia Mikä on takaisinmaksuaika pienelle tuuli energiajärjestelmälle? Suuremmilla sähkön käyttäjillä on lyhyempi takaisinmaksuaika, 10-15 vuotta vrt. 15-25 vuotta pienemmille käyttäjille, koska tuotantokustannukset vähenevät turbiinien koon kasvaessa ja siten tuotannon ja käytön kustannukset laskevat. Se, kuinka paljon hotelli maksaa sähköstä, kustannukset kilowattitunnilta ja hotellin kuukausittainen laskun määrä, sanelee sen, kuinka pitkäksi takaisinmaksuaika muotoutuu.

7 Tuulienergia Pienet tuuliturbiinit voidaan asentaa vapaasti seisovaan mastoon tai rakennuksen yläpuolelle sen korkeimpaan kohtaan. Isoimmat turbiinit tulisi asentaa niin, että se kohoaisi ympäröivän esteen yläpuolelle. Perussääntö on, että tuuliturbiini tulisi olla vähintään 9m korkeammalla kuin mikään kohde 150m säteellä. Tulisi yleisesti huomoida, että tuuliturbiini olisi mahdollisimman kaukana mahdollisista tuulen yläpuolisista esteistä. Tuulijärjestelmän taloudellisuus on hyvin herkkä tuulen keskimääräiselle nopeudelle ja sähkän hinnan määrällä. Peukalosääntönä on hyvä pitää vähintään 15km/h keskimäräistä tuulen nopeutta ja sähkön hinnan ollessa vähintään 10c/kWh. Uusimmat tuuliturbiinit voivat tuottaa sähköä jo 8km/h keskituulen nopeuksissa!

8 Aurinkoenergia Aurinkoenergiaa saadaan auringonvalosta joka säteilee maahan. Aurinkoenergiaa on valjastettu pääasiassa kahdella tavalla: Käyttämällä aurinkovoimaa sähkän tuottamiseen, aurinkolämpölaitteistot veden lämmittämiseen tai aurinkovoimalla toimivat jäähdytysjärjestelmät. Jopa Pohjois-Euroopan alueilla on riittävästi auringonvaloa aurinkoenergian tuottamiseen, ja Saksan ollessa aurinkoenergian tuoattimsessa suurin Euroopassa. Pohjois-Eurooppa saa 4,5-5kWh/m2/vrk kesä aikana, ja Etelä-Eurooppa saavuttaa 6-7,5 kWh/m2/vrk. Talvella nämä jäävät n. 0,5 kWh/m2(vrk pohjoisessa ja 1,5-2 kWh/m2/vrk Etelä-Euroopassa. 5 kWh enegiaa riittää esim. lämmittämään kuuman kylvyn vesimäärän.

9 Aurinkosähkö Aurinkosähköä (tai aurinkokennoja) käytetään tuottamaan sähköä aurinkoenergiasta joko erillisenä järjestelminä yksittäisille rakennuksille tai verkkoon kytkettyjen voimalaitosten useiden megawattien kapasiteetin järjestelminä. Ne ovat myös tuttuja virtalähteitä pienille kulutustuotteille kuten kellot ja laskimet. Solar PV moduulit ovat kaupallisesti houkuttelevia ja niiden hinta on laskenut nopeasti viime vuosina. Arvioiden mukaan vuoteen 2020 aurinkosähkö voisi tarjota energiaa yli miljardille ihmiselle maailmassa, ja prosessi loisi yli 2 miljoonaa työpaikkaa tuotantoon, asennukseen ja huoltoon. EU:ssa, Espanja, Saksa ja Italia ovat johtajia aurinkosähkön markkinoilla.

10 Aurinkosähkö EDUT Voi tuottaa energiaa jopa pilvisellä säällä. Ei tuota melua, haitallisia päästöjä tai saastuttavia kaasuja Yhtä hyvin asennettavaksi suuritiheyksisissä kaupunkialueilla ja maaseudulla Vähäinen huollon tarve pitää järjestelmät käynnissä Modulaariset järjestelmät voidaan nopeasti asentaa mihin tahansa ja helposti laajennettavissa. HAITAT Aurinkokennoilla on suhteellisen alhainen hyötysuhde muuntaa auringonvaloa sähköksi, välillä 10-15%. Kuitenkin, hyötysuhde kasvaa, koska tutkimus johtaa kaupallistamiseen ja tehokkaampiin aurinkokennoihin.

11 PHOTOVOLTAIC Miten hotellini voi hyödyntää aurinkoenergiaa ? Hotellit voivat asentaa aurinkopaneeleita vähentääkseen Tai tullakseen sähkön suhteen omavaraiseksi ja Tuottaakseen saasteetonta sähköä vierailleen. Tuotettu sähkö voidaan käyttää hotellissa tai syöttää takaisin verkkoon. Mistä tiedän, että aurinkosähköjärjestelmä sopii juuri minun hotellilleni Jos hotellisi sijaitsee alueella, jossa aurinko paistaa, ei ole varjostuksia muista puista tai esteistä, hotellin katto on jo riittävän suuri alue. Ja jos sähkön hinta on lisäksi kallista alueellasi, voi investointi hyvinkin kannattaa. Ota asentaja mukaan arvioidaksesi tilanteen

12 AURINKOLÄMPÖ Aurinkolämpöjärjestelmät käyttävät auringonvalon energiaa veden lämmittämiseen. Aurinkolämpöteknologiat markkinoilla ovat nyt tehokkaita ja erittäin luotettavia, ja niitä käytetään yli miljoonassa perheessä Euroopassa tarjoten kuumaa vettä ja tilojen lämmitystä. Markkinajohtajia aurinkolämpölaitteistoissa ovat Saksa, Kreikka ja Itävalta. Aurinkolämpöä voidaan käyttää ilmastointi jäähdyttimissä ja kuivauksessa. Koska jäähdytystarve liittyy korkeaan auringonsäteilyyn, aurinkojäähdytys on erittäin tuottava ja erittäin kustannustehokas ratkaisu.

13 Aurinkolämpö EDUT Alhainen kustannus Luotettavuus Saatavilla kaikkialla Euroopassa HAITAT Vuodenajat (Talvella vähemmän aurinkoenergiaa kuin kesällä) Tarvitsee lämmön varastointijärjestelmät, jotta energiaa on käytettävissä yöaikaan ja pilvisellä säällä

14 Miten hotellini voi hyötyä aurinkoenergian multi (combi) -järjestelmistä ? Multijärjestelmät voivat lämmittää asiakkiden veden, Huoneet, huonepalveluiden, pesulan, ravintola palveluiden ja tilojen lämmityksen. Aurinko- multijärjestelmät

15 Mikä on takaisinmaksuaika aurinko -Combi järjestelmällä? Takaisinmaksuaika aurinko Combi järjestelmillä voi olla suhteellisen lyhyt. Erittäin suotuisissa tapauksissa (liittyy läheisesti hyvään auringonsäteilyyn) 3 tai 4 vuoden takaisinmaksuajat ovat mahdollisia. Keskimääräinen takaisinmaksuaika on 5-6 vuotta. Ilmasto on tärkeässä osassa laskettaessa Takaisinmaksuaikaa aurinko Combi järjestelmälle, koska se myös määrittelee, millaiset keräilijät, järjestelmän, tarvitaan takaisinmaksuajan minimoimiseksi ja maksimoida säästöt täytyy pyrkiä suurimpaan kapasiteettiin pienimmällä investointikustannuksella. Asentajat voivat selvittää optimaalisen koon ja tyypin hotelliisi. Takaisinmaksuaika

16 Bioenergia EDUT Alhainen kustannus Voidaan varastoida ja käyttää tarvittaessa Vähemmän CO2 päästöjä kuin Fossiilisissa lähteissä. HAITAT Jätteiden poltto voi vapauttaa haitallisia kemikaaleja jota jätteessä on. Polton seurauksena saatu tuhka voi Sisältää haitallisia raskasmetalleja. *Bioenergia vaatii paljon maa-alaa (viljelykasvien tuottamiseen) *Vaikutukset maatalouden ympäristöön: biodiversiteetin vähentyminen ja lannotteiden ja kasimyrkkyjen lisääntyminen. Bioenergia tarkoittaa energiaa, joka on saatu puusta, kasveista, olki, ruoka jätteistä, paperi, eläinten lanta, ja muut biomassaa omaavista lähteistä. Biomassaa voidaan käyttää eri tarkoituksiin: lämmityksessä, sähköntuotannossa ja liikenteen polttoaineissa (biopolttoaineet). Se voi polttaa suoraan, tai muuntaa muihin energiamuotoihin (esim. tuottaa metaanikaasua, tai jalostetaan muuksi polttoaineeksi kuten etanoliksi ja biodieseliksi). Tätä energialähdettä pidetään uusiutuvaksi koska puita, kasveja ja kasvillisuutta voidaan kasvattaa jatkuvasti.

17 Bioenergia Missä sitä käytetään: Biomassa - haketta ja puuta - pellettilämmityksen lämmitysjärjestelmä voi tarjota tehokkaita tapoja tilojen lämmitykseen. Hake ja puupellettien kattiloita voidaan nyt käyttää samassa roolissa kuin perinteinen fossiilisten polttoaineiden kattiloiden, ja tarjota kilpailukykyisesti hinnoiteltua lämpöä keskuslämmitykseen tai kuuman veden tarpeisiin.

18 Bioenergia Lämmityksen kustannukset : Kuten Kuten määritettäessä kustannuksia jokaiseen tilan lämmitykseen, yksi tekijä on energiatehokkuuden taso hotellissa ja kuinka paljon lämmitystä tarvitaan ja vuodenajan ilmasto, jossa hotelli sijaitsee. Pelletti polttoaineen todellinen hinta riippuu käyttäjän etäisyydestä valmistajalta, pellettien saatavuus ja aika vuodesta jolloin pellettejä ostetaan. Monet hotellit säästävät rahaa, ostamalla pellettejä sesongin ulkopuolella tai tekee pitkäaikaisen sopimuksen tavaran toimittajan kanssa.

19 Bioenergia Miten voin olla varma, että uusituvaan energiaan perustuva lämmitysjärjestelmä sopii juuri minun hotellilleni ? Selvitä nykyinen lämmitystarpeesi ja vuosittaiset polttoainekustannukset Tarkista, onko tarpeeksi pellettien varastointi tilaa hotellissa Tarkista alueesi saatavuus ja hinta puupellettien osalta Tarkista, onko luotettavaa puupellettien paikallista toimittajaa Vertaa kustannukset lämmitys puupelleteistä vrt. Nykyiset lämmityskustannukset Onko mitään taloudellisia kannustimia/tukia saatavilla ehdotettu

20 Maalämpö Maalämpö on energiaa joka on tuotu maan sisältä maan päälle. Kuumia lähteitä on käytetty antiikin ajoista lähtien lämmitykseen, ja voidaan nyt valjastaa sähköntuotantoon. Jopa ilman kuumia lähteitä lämpöä saadaan runsaasti maasta, ja pieni maalämpöpumppu (enintään muutaman metrin maan alla) voidaan asentaa yksittäiselle rakennukselle käyttämään tätä energiaa tilojen ja veden lämmitykseen. Nykyään geotermistä energiaa käytetään kaukolämpöön sekä lämmitykseen (ja jäähdytys) yksittäisten rakennusten, kuten toimistoissa, kaupoissa, asuinrakennuksissa, jne. On isoja maalämpö kaukolämpö järjestelmiä Euroopassa: esimerkiksi Pariisissa alue Ranskassa, Itävallassa, Saksassa, Unkarissa, Italiassa, Puolassa, Slovakiassa. Ruotsi, Sveitsi, Saksa ja Itävalta ovat Euroopan päämarkkinat maalämpöpumpuissa.

21 Maalämpö EDUT Saatavilla kaikkialla Alhainen näköhaitta, koska järjestelmä on maan alla. Ei ole riippuivainen lämpötiloista. Asennuksen pitkäikäisyys ja huoltovarmuus. HAITAT Investointikustannus voi olla korkea

22 Maalämpö Onko maalämpöpumppu sopiva minun hotellilleni ? Kun asennetaan maalämpöpumppu vaaka keräilijä putkilla, on välttämätöntä saada riittävä maa-alue. Kun asennetaan maalämpöpumppu pystysuora keräilijöillä, on tarpeen tarkistaa kuntien viranomaisilta, jos maanalainen rakenne on sopiva tähän tarkoitukseen. Pohjaveden lämpöpumppu, on varmistettava pohjavesimuodostuman riittävän virtauksen ympäri vuoden ja on oltava hotellin alla tai välittömässä läheisyydessä. Valinta lämmönlähteen ja lämmön keräilijöiden välillä riippuu hotellin tilanteesta. Jos riittävä ulkotila on saatavilla, maalämpöpumppu vaaka keräilijöillä on hyvä valinta. Pienemmille alueille, pystysuora kerääjät ovat kalliimpia mutta mahdollistavat tehokkaamman isojen tilojen lämmityksen.

23 Vesivoima Vesivoiman saadaan veden virtauksesta, ja sitä käytetään tuottamaan sähköä. Vesivoimahankkeet voivat vaihdella isojen patojen vaatimien tai pienien jokien muutaman kW – tehokkuuden laitteistoihin. Vesivoima tarjoaa jo yli 17% maailman sähköstä. Euroopassa, jossa noin 12 GW on vesivoimaa, on toiseksi suurin generaattori maailmassa, juuri Aasian takana. Noin 7% Euroopan vesivoimasta syntyy pienissä järjestelmissä - 10 MW tai vähemmän. Italia, Ranska, Saksa, Espanja ja Ruotsi ovat tällä hetkellä johtavia maita vesivoiman tuottamisessa

24 VESIVOIMA EDUT Positiivinen vaikutus esim. Virtauksen säätelyyn. Maa-alan tarve vähäinen Luotettava teknologia saatavissa

25 VESIVOIMA Kuinka paljon sähköä voidaan minun hotelliini tuottaa asentamalla mikro vesivoima järjestelmä? Ensimmäinen askel ennen mikro vesivoimajärjestelmän asentamista on arvioida vesivaroja, mittaamalla pystysuora pudotus ja virtaus halutulla kohdalla. Näin saadaan laskettua energiapotentiaali halutussa joessa/ virtauksessa. Seuraava askel on suunnitella järjestelmä, joka tehokkaasti hyödyntää saatavilla olevan vesivoiman. (turbiinin ja generaattorin valinta!)

26 Vesivoima Kuinka paljon maksaa asentaa mikro vesivoiman järjestelmä, ja kuinka paljon voi minun hotellini säästää ? On vaikea yleistää kustannuksia mikro vesivoiman järjestelmissä, koska jokainen paikka ja tilanne on ainutlaatuinen. Alkukustannukset voivat olla melko korkeat, mutta mikro Hydro laitteistot joita voidaan käyttää loputtomiin, voi olla hyvä sijoitus, joka on samalla erittäin kustannustehokas. Hinta turbiinille ja generaattorille voi olla samanlainen kahdessa eri paikassa, mutta putkilinjojen pituus ja vaadittu yhdyskuntarakentaminen voi vaihdella suuresti, vaikuttaen kustannuksiin.

27 a) Investointikustannus Arvioitaessa investointikustannuksia EE ja RE ratkaisuissa on vaikeaa, koska ne riippuvat monista muuttujista, kuten seuraavista: Laitteiden hinnat vaihtelevat toimittajien ja maiden välillä, ne eivät ole aina käytettävissä (ei kaikki toimittajat julkaise hintojaan) ja ne on päivitettävä säännöllisesti, koska ne kehittyvät nopeasti. Asennuskustannukset vaihtelevat suuresti maiden välillä (johtuen, esimerkiksi erot palkkakustannuksissa). Nämä kustannukset riippuvat myös suuresti siitä edellyttääkö asennustyö hotellin sulkemista vai ei. Oikeudelliset säädökset ja lait vaikuttavat kehys vaikuttavat investointikustannuksiin huomattavasti riippuen siitä, onko olemassa kansallisia / paikallisia avustuksia, verohelpotuksia tai tukijärjestelmiä (esimerkiksi Ranskassa, on verohyvityksiä täytäntöönpanossa RE ja EE järjestelmissä kun asennuksen suorittaa ammattilainen.) Oikeudelliset säädökset ovat usein monimutkaisia, hyvin erilaisia eri maissa, ja kehittyvät nopeasti koko ajan. Kannustimet voivat tuottaa myös järjestelmien hintavaihtelua eri alueiden välillä. (kypsät/ ei-kypsät markkinat).

28 b) Investoinnin takaisinmaksuaika (ROI) Sijoitetun pääoman tuotto on myös vaikea arvioida, koska se riippuu seuraavista parametreistä: investointikustannukset: katsottuna aiemmin, investointikustannukset riippuvat hyvin paljon paikallisista oloista, ylläpitokustannukset: kuten asennuskustannukset, ylläpitokustannukset vaihtelevat suuresti maiden välillä, koska eroja on palkkakustannuksissa. Kustannussäästöjä tuottavat energiasäästöjä: nämä kustannussäästöt ovat suoraan riippuvaisia ​​energian hinnoista. Energian hinnat vaihtelevat suuresti ajan mukaan (mikä näkyy öljyn hintojen volatiliteetista vuodesta 2007 lähtien) ja ovat hyvin erilaisia ​​eri maissa. Lisäksi energiansäästöt ovat karkeita arvioita - ne riippuvat suuresti hotellin lähtötilanteesta ja käytöstä. Kaikista näistä syistä, päätettiin olla esittämättä investointikustannuksia ja sijoitetun pääoman tuottoa: Suosittelemme myös esittää, mitä ensisijaisiksi loppukäytön ratkaisu koskee (lämmitys, kuuman veden tuottaminen, valaistus...), koska tällaiset tiedot voivat olla varsin merkityksellisiä hotellinpitäjälle vertailaessa eri tapauksia. Hotellinomistaja voi sitten arvioida mahdollisen energiansäästön ja saadun kustannussäästön, kun tietty ratkaisu toteutetaan. Myös saatu CO2 vähennys voi olla merkittävä sysäys investoinnile, jolla voidaan saada markkinoilla etulyöntiasema kilpailijoihin nähden.


Lataa ppt "Uusiutuva Energia. Uusiutuvat energialähteet, kuten tuuli-, aurinko- ja vesivoima ovat rajattomat, koska ne keräävät alati syntyvää luonnonenergiavirtaa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google