Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

KOTOUTUMINEN, TURVAPAIKANHAKIJAT JA MARTAT Uudenmaan Marttojen vapaaehtoiskoulutus 23.1.2016.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "KOTOUTUMINEN, TURVAPAIKANHAKIJAT JA MARTAT Uudenmaan Marttojen vapaaehtoiskoulutus 23.1.2016."— Esityksen transkriptio:

1 KOTOUTUMINEN, TURVAPAIKANHAKIJAT JA MARTAT Uudenmaan Marttojen vapaaehtoiskoulutus 23.1.2016

2 TYÖMINISTERIÖLLE ANTAMAMME KOTOUTTAMISLUPAUS 1 Lupaamme tarjota ammatillista kotitalousneuvontaa kotoutumisen tueksi kotoutujien omia ruokaperinteitä kunnioittaen.

3 KOTOUTTAMIS- LUPAUS 2 Lupaamme tukea kotouttamistoiminnasta kiinnostuneiden marttojen vapaaehtoistoimintaa vahvistamalla heidän osaamistaan omilla toiminta-aloillamme.

4 KOTOUTTAMISLUPAUS 3 Lupaamme edistää marttayhdistyksissä kaikille tulijoille avointa ilmapiiriä sekä kaikessa toiminnassamme ja viestinnässämme asiallista ja faktoihin perustuvaa keskustelua.

5 ASIALLINEN, FAKTOIHIN PERUSTUVA KESKUSTELU Mielipide-erot ja niiden hyväksyminen ovat osa marttajärjestön toimintaa ja kaikkea inhimillistä toimintaa. Esimerkiksi käsitykset sosiaali- tai maahanmuuttopolitiikasta ovat jokaisen omia emmekä edes pyri siihen, että olisimme kaikesta samaa mieltä. Kyky kunnioittaa heitä, jotka ovat toista mieltä Kyky puhua ihmisarvoa kunnioittaen myös niistä ihmisistä, joiden kaikkea toimintaa emme hyväksy Ihmisen kohteleminen ennen kaikkea yksilönä, leimojen lyömisen välttäminen

6 MARTTOJEN TOIMINTAA Käsityö, käden taidot Ruuanvalmistus ja leipominen Luonnossa liikkuminen ja retket Muu liikunta Mikä muu tekeminen?

7 AINEISTOT TYÖN TUEKSI Maahanmuuttajien kanssa voi käyttää niitä aineistoja mitä muutenkin käytämme vapaaehtoistoiminnassa. Aineisto (resepti, käsityöohje) toimii ohjaajan muistin tukena. Kuvitettu aineisto havainnollistaa tehtävän työn myös osallistujalle. Esimerkiksi käsityöohjeita löytyy nettisivuiltamme sekä kuvitettuina että pelkkinä teksteinä. Jos pääset muokkaamaan itse printattavaa ohjetta, käytä isoa fonttia ja jätä tilaa omille muistiinpanoille.

8 UUDET AINEISTOT Vuonna 2016 alkaa vastaanottokeskuksissa Makuja!- hanke 8 piirin alueella. Hankkeessa tuotetaan myös selkokielinen reseptiaineisto, joka tulee kaikkien piirien ammattilaisten ja vapaaehtoisten käyttöön. Reseptien tekstit ovat suomeksi ja englanniksi. Olemme hakeneet v. 2016 myös Marttojen mukana – hanketta, jossa Uudenmaan Martat on yksi toimijoista. Jos hankerahoitus saadaan, on mahdollista toteuttaa myös käsityöohjeita kuvitettuina jne. sekä maksaa materiaalikuluja kotoutujien kanssa tehtävässä yhteistyössä.

9 TAVOITTEENA Uuden oppiminen Virkistyminen, mielekäs ajanviete Hyvät etniset suhteet, ryhmien välinen vuorovaikutus Mitä muuta?

10 KOULUTUS JA TUKI MITÄ KOULUTUSTA TARVITSETTE? SPR:n Tulijan tukena – peruskurssi Marttajärjestön vapaaehtoiskoulutukset MITÄ MUUTA TUKEA TARVITSETTE? Vinkkejä toiminnan käynnistämiseen: kenen kanssa omalla alueella voi aloittaa neuvottelut? Mistä sopiva ryhmä löytyy? Tarvitaanko tulkkiapua? Verkostoituminen muiden yhdistysten kanssa

11 KIITOS


Lataa ppt "KOTOUTUMINEN, TURVAPAIKANHAKIJAT JA MARTAT Uudenmaan Marttojen vapaaehtoiskoulutus 23.1.2016."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google