Lataa esitys
Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota
JulkaistuElla Mikkonen Muutettu yli 7 vuotta sitten
1
Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan edullisia, helppoja ja terveellisiä välipaloja.
2
Miksi välipaloja? Miettikää hetki ryhmissä, miksi syötte ja ostatte välipaloja? Millaisia välipaloja syötte?
3
Millainen on hyvä välipala? Miettikää hetki ryhmissä, millainen välipala täyttää hyvän välipalan kriteerit? -Käyttäkää apuna oppikirjaa ja muuta materiaalia. Kootkaa ajatuksenne paperille/vihkoon.
4
Mitä välipalat maksavat Kiinnitätkö huomiota siihen, kuinka paljon käytät rahaa välipaloihin? -Päivässä? -Viikossa? -Kuukaudessa? -Vuodessa?
5
Valinnoillasi voit säästää terveyttä ja rahaa Yksi ostos viikossa tekee vuodessa: Noutokahvi 208 euroa, karkkipussi 133 euroa, energiajuoma 91 euroa. -Entäpä, jos ostoksia on seitsemän viikossa? Valmistuotteiden sokerin määrä?sokerin Terveellinen pikavälipala on usein myös hinnaltaan edullisempi. -Yksi omena viikossa tekee 16 euroa vuodessa
6
Mitä siis välipalaksi? Kotona Energiajuoma Raejuusto-hedelmäsalaatti Rukiinen marjasmoothie Viileä voimapuuro Suosi perusraaka-aineita (hedelmät, hiutaleet, marjat, piimä). Näin tiedät, mitä syöt. Koululaukkuun Hedelmät ja kasvikset ovat terveellisempiä ja monesti edullisempiakin kuin makeiset -Appelsiini, banaani, kiivi, mandariini, marjat, omena, porkkana, päärynä, viinirypäleet Suosi myös viljatuotteita ja pähkinöitä: itse tehty energiapatukka liikuntapäiviin Vesipullo!
7
Työskentely ryhmissä Tehkää ryhmillenne välipalaa: 1.Tutustukaa ruokaohjeisiin ja varatkaa tarvittavat raaka-aineet ja työvälineet valmiiksi. 2.Valmistakaa valitsemanne välipalat. Nautinnollisia välipalahetkiä!
8
Välipalakeskustelua Miltä maistuu? Ravitsemuksen näkökulma? Millaisiin tilanteisiin? Välipala osana jokapäiväistä ateriarytmiä: -Säännölliset ateriat pitävät vireystilan tasaisena. Hyvä ateriaväli on 3-4 tuntia. -Ateriarunkona ovat aamupala, lounas ja päivällinen. Monipuolinen välipala täydentää päivän pääaterioita. -Riittävän syömisen lisäksi on tärkeää huolehtia säännöllisestä juomisesta: 1-1,5 litraa päivässä, lisäksi 0,5-1 litraa jokaista liikuttua tuntia kohden. Liiku ja lepää riittävästi.
9
Muista ympäristö Kokkaa ekologisesti: -Suosi kauden kasviksia ja marjoja. Hyödynnä myös luonnonantimet. -Kotimaiset viljat ovat ympäristö- ystävällisiä. -Käytä mikroa ruoan valmistamiseen ja lämmittämiseen. -Älä heitä ruokaa roskiin, vaan hyödynnä tähteet. Pidä ympäristö siistinä: -Älä heitä roskia maahan. -Muista kierrätys: jätteiden lajittelu
10
Kotitehtävä Pidä välipalapäiväkirjaa viikon ajan -Merkitse päiväkirjaan päivittäin: Mitä välipaloja söit Ostettujen välipalojen hinnat (voit arvioida itse valmistettujen välipalojen hintaa) Vinkki: Voit pitää päiväkirjaa myös kännykällä!
Samankaltaiset esitykset
© 2024 SlidePlayer.fi Inc.
All rights reserved.