Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan."— Esityksen transkriptio:

1 Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan edullisia, helppoja ja terveellisiä välipaloja.

2 Miksi välipaloja? Miettikää hetki ryhmissä, miksi syötte ja ostatte välipaloja? Millaisia välipaloja syötte?

3 Millainen on hyvä välipala? Miettikää hetki ryhmissä, millainen välipala täyttää hyvän välipalan kriteerit? -Käyttäkää apuna oppikirjaa ja muuta materiaalia. Kootkaa ajatuksenne paperille/vihkoon.

4 Mitä välipalat maksavat Kiinnitätkö huomiota siihen, kuinka paljon käytät rahaa välipaloihin? -Päivässä? -Viikossa? -Kuukaudessa? -Vuodessa?

5 Valinnoillasi voit säästää terveyttä ja rahaa Yksi ostos viikossa tekee vuodessa: Noutokahvi 208 euroa, karkkipussi 133 euroa, energiajuoma 91 euroa. -Entäpä, jos ostoksia on seitsemän viikossa? Valmistuotteiden sokerin määrä?sokerin Terveellinen pikavälipala on usein myös hinnaltaan edullisempi. -Yksi omena viikossa tekee 16 euroa vuodessa

6 Mitä siis välipalaksi? Kotona Energiajuoma Raejuusto-hedelmäsalaatti Rukiinen marjasmoothie Viileä voimapuuro Suosi perusraaka-aineita (hedelmät, hiutaleet, marjat, piimä). Näin tiedät, mitä syöt. Koululaukkuun Hedelmät ja kasvikset ovat terveellisempiä ja monesti edullisempiakin kuin makeiset -Appelsiini, banaani, kiivi, mandariini, marjat, omena, porkkana, päärynä, viinirypäleet Suosi myös viljatuotteita ja pähkinöitä: itse tehty energiapatukka liikuntapäiviin Vesipullo!

7 Työskentely ryhmissä Tehkää ryhmillenne välipalaa: 1.Tutustukaa ruokaohjeisiin ja varatkaa tarvittavat raaka-aineet ja työvälineet valmiiksi. 2.Valmistakaa valitsemanne välipalat. Nautinnollisia välipalahetkiä!

8 Välipalakeskustelua  Miltä maistuu?  Ravitsemuksen näkökulma?  Millaisiin tilanteisiin? Välipala osana jokapäiväistä ateriarytmiä: -Säännölliset ateriat pitävät vireystilan tasaisena. Hyvä ateriaväli on 3-4 tuntia. -Ateriarunkona ovat aamupala, lounas ja päivällinen. Monipuolinen välipala täydentää päivän pääaterioita. -Riittävän syömisen lisäksi on tärkeää huolehtia säännöllisestä juomisesta: 1-1,5 litraa päivässä, lisäksi 0,5-1 litraa jokaista liikuttua tuntia kohden. Liiku ja lepää riittävästi.

9 Muista ympäristö Kokkaa ekologisesti: -Suosi kauden kasviksia ja marjoja. Hyödynnä myös luonnonantimet. -Kotimaiset viljat ovat ympäristö- ystävällisiä. -Käytä mikroa ruoan valmistamiseen ja lämmittämiseen. -Älä heitä ruokaa roskiin, vaan hyödynnä tähteet. Pidä ympäristö siistinä: -Älä heitä roskia maahan. -Muista kierrätys: jätteiden lajittelu

10 Kotitehtävä Pidä välipalapäiväkirjaa viikon ajan -Merkitse päiväkirjaan päivittäin: Mitä välipaloja söit Ostettujen välipalojen hinnat (voit arvioida itse valmistettujen välipalojen hintaa) Vinkki: Voit pitää päiväkirjaa myös kännykällä!


Lataa ppt "Mitä välipalaksi? Tavoitteet: Pohtia omia välipalatottumuksia ja vaihtaa ajatuksia muiden kanssa. Ymmärtää, millainen on hyvä välipala. Oppia itse valmistamaan."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google