Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Satujen maailmassa Sadut ovat olleet aikaisemmin hyvinkin raakoja, ja ne oli tarkoitettu aikuisemmille lukijoille tai lasten opettaviksi pelotuksiksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Satujen maailmassa Sadut ovat olleet aikaisemmin hyvinkin raakoja, ja ne oli tarkoitettu aikuisemmille lukijoille tai lasten opettaviksi pelotuksiksi."— Esityksen transkriptio:

1 Satujen maailmassa Sadut ovat olleet aikaisemmin hyvinkin raakoja, ja ne oli tarkoitettu aikuisemmille lukijoille tai lasten opettaviksi pelotuksiksi. Perinteisessä sadussa hyvä voittaa pahan, mies on tarinan ratkaiseva sankari ja nainen heikko ja apua tarvitseva hahmo. Faabeleissa eli eläinsaduissa monista eläimistä on syntynyt allegorioita eli vertauskuvia esim. pöllö, aasi, leijona

2 Luova satu Kerätkää taululle eri satuja Kerratkaa satujen juoni ja pohtikaa hahmojen yhteneväisyyksiä ja eroja Kirjoittakaa yhteinen satu niin, että yksi aloittaa, ja muut jatkavat satua lause kerrallaan eteenpäin. Muistakaa onnellinen loppu.

3 Satujen variointia Miten erilaiset hahmot puhuvat? Miten kiltteys, pahuus tai kauneus tuodaan ilmi tekstissä? Kaunis kieli? Yleiskieli? Huudahdussanat? Kirosanat? Kuuntele satu Maailman virttynein villapaita http://www.satunetti.fi/ ja kirjoita ylös huomioita sanojen sävystä ja tekstistä. Onko sadun kieli perinteisen sadun kieltä? http://www.satunetti.fi/

4 Varioi satu Valitse kaksi tuttua satuhahmoa Kirjoita dialogi, jossa muutat hahmojen puhetyyliä esim. murteelliseksi, nuorisokieleksi, poliitikon jargoniksi ym.

5 Tarinankerronta Valitse tuttu satu ja muokkaa siitä uusi versio tai juonen jatko niin, että alkuperäinen satu on vielä tunnistettavissa. 1.Kirjoita alkuperäisen sadun juonen pääkohdat muistiin. 2.Kirjoita mitä elementtejä aiot siinä muuttaa ja miten (esim. henkilöhahmot, tyyli, juonenkäänteet, genre). 3.Kirjoita muokattu satu.


Lataa ppt "Satujen maailmassa Sadut ovat olleet aikaisemmin hyvinkin raakoja, ja ne oli tarkoitettu aikuisemmille lukijoille tai lasten opettaviksi pelotuksiksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google