Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja (koulutus kestää 3 vuotta) Satakunnassa Porin ja Rauman WinNova Sataedu Harjavalta - Yhteishaun lisäksi.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja (koulutus kestää 3 vuotta) Satakunnassa Porin ja Rauman WinNova Sataedu Harjavalta - Yhteishaun lisäksi."— Esityksen transkriptio:

1 Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja (koulutus kestää 3 vuotta) Satakunnassa Porin ja Rauman WinNova Sataedu Harjavalta - Yhteishaun lisäksi on maksullinen soveltuvuuskoe ja haastattelu.

2 Soveltuvuuskokeesta saa maksimissaan 10 pistettä. Testissä selvitetään luetun tekstin sisällön ymmärtämistä sekä peruslaskutaitoa. Psykologin haastattelussa selvitetään opiskelun motiivia sekä persoonallisuuden soveltuvuutta sosiaalialalle. Soveltuvuuskoe on voimassa vuoden. Mikäli ei läpäise, niin seuraavana vuonna voi yrittää uudestaan. Soveltuvuuskoe on maksullinen n. 50€ SOVELTUVUUSKOE

3 Koepäivä on klo 8.00-16.00 (voi saada enintään 10 pistettä) Pääsykokeeseen valitaan 9. luokan joulutodistuksen numeroiden perusteella. Joustavasta voi olla hyötyä, jos valinta on kiinni todistuksen pisteistä SISÄLTÖ: 3.5h kestävä äidinkielen koe. Luetaan kertomus ja sisällöstä vastataan kysymyksiin. Matematiikka. Päässälaskuja, päättelytehtäviä ja peruslaskut + - jako ja kero. Persoonallisuusosio. Siinä on kysymyksiä, joihin vastataan (esim. omat vahvuudet ja –heikkoudet, mitä teet kun hermostut, mistä hermostut jne) Haastattelu. Psykologin ja opettajien haastattelu

4 WinNovassa voi suorittaa sosiaali- ja terveysalan perustutkinnon, lähihoitaja, seuraavissa koulutusohjelmissa Ensihoito Kuntoutus Lasten ja nuorten hoito ja kasvatus Mielenterveys ja päihdetyö Sairaanhoito ja huolenpito Vammaistyö Vanhustyö (Hammashoidon koulutusohjelma on Turussa)

5 Perustutkinto muodostuu Yhteisistä ammatillisista opinnoista (50 ov) Koulutusohjelmaopinnoista (40 ov) Yhteisistä opinnoista (20 ov) Vapaasti valittavista opinnoista (10 ov) Työssäoppimista on yhteensä 29 ov Video osoitteessa http://www.jao.fi/?Deptid=16479

6 Ensihoidon koulutusohjelma Ensihoidon koulutusohjelmaopinnot ja tuleva työ edellyttävät stressinsietokykyä ja hyvää fyysistä kuntoa sekä kykyä tehdä päätöksiä ja toimia nopeasti muuttuvissa tilanteissa. Koulutusohjelman pääsyedellytyksenä on B-ajokortti. Koulutusohjelmaopinnot (30 ov) suoritetaan viimeisen opiskeluvuoden aikana. Tyypillisimmät jatko-opinnot sairaanhoitaja (AMK) ensihoitaja (AMK) palomies-sairaankuljettaja

7 Kuntoutuksen koulutusohjelmaopinnot Opit: - Hankkimaan tietoa asiakkaan toimintakyvystä ja arvioimaan sitä. - Suunnittelemaan ja toteuttamaan asiakkaan kuntoutustoimintaa. -Ohjaamaan ja neuvomaan asiakasta ja hänen omaisiaan kuntoutuksen toimintajärjestelmässä. Jatko-Opinnot: Kuntoutuksen ohjaaja Puhevammaisten tulkin erikoisammattitutkinto Hierojan ammatti- ja erikoisammattitutkinto Sairaanhoitaja (AMK) Fysioterapeutti (AMK) Toimintaterapeutti (AMK)

8 Lasten ja nuorten hoidon ja kasvatuksen koulutusohjelmaopinnot Opit: - Lasten ja nuorten kasvatusta, ohjausta ja hoitamista. - Asioita lapsen ja nuoren kehityksestä. - Eri-ikäisten lasten ja nuorten toiminnan suunnittelua ja ohjausta. - Virikeaineita lasten ja nuorten sairauksia, niiden hoitamista sekä kuntoutusta. Työskentelet: - Päiväkodissa ja perhepäivähoidossa - Lasten ja nuorten perussairaanhoidossa sairaaloissa ja kodeissa -Koululaisten iltapäivähoidossa ja koulunkäyntiavustajana Jatko-opinnot: -Lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinto -Puhevammaisten tulkin erikoisammattitutkinto -Sairaanhoitaja (AMK) - Kätilö (AMK) -Terveydenhoitaja (AMK) -Sosionomi (AMK) - Lastentarhanopettaja

9 Mielenterveys- ja päihdetyön koulutusohjelmaopinnot Opit: - Asioita psyykkisistä häiriöistä ja sairauksista ja päihteistä. - Teet mielenterveys- ja päihdeasiakkaiden kuntoutussuunnitelmia. - Käytät mielenterveys- ja päihdetyön kuntoutusmenetelmiä. -Tunnistat omat voimavarasi ja ymmärtät, että olet oman työsi instrumentti. Työpaikat: Mielenterveys- ja päihdetyön kuntoutumisyköt Asumispalveluyksiköt ja päivätoimintakeskukset Koti- ja perhehoito, pienkodit ja järjestöt. Psykiatriset sairaalat ja terveyskeskukset. Jatko-opinnot: Päihdetyön ammattitutkinto Lasten ja nuorten erityisohjaajan ammattitutkinto Psykiatrisen hoidon erikoisammattitutkinto Sairaanhoitaja (AMK) Sosionomi (AMK) Poliisin perustutkinto, poliisialipäällystön tutkinto ja poliisipäällystön tutkinto (AMK)

10 Sairaanhoidon ja huolenpidon koulutusohjelmaopinnot Toimit lähihoitajana: Terveyskeskusten vastaanotoilla tai vuodeosastoilla. Erikoissairaanhoidon osastoilla. Palvelukeskuksissa ja hoitokodeissa. Kotihoidon alueella. Jatko-opinnot: Vanhustyön erikoisammattitutkinto Psykiatrisen hoidon erikoisammattitutkinto Sairaanhoitaja (AMK) Kätilö (AMK) Terveydenhoitaja (AMK) Sosionomi (AMK)

11 Vanhustyön koulutusohjelmaopinnot Opit: asioita vanhenemisesta, vanhusten sairauksista sekä niiden vaikutuksesta toimintakykyyn suunnittelemaan, toteuttamaan ja arvioimaan vanhuksen hyvää hoitoa yhdessä muiden ammattiryhmien kanssa huomioiden vanhuksen toimintakyvyn ja voimavarat käyttämään ja soveltamaan vanhustyön menetelmiä suunnittelemaan ja toteuttamaan virike- ja kuntouttavaa toimintaa ikääntyville Työpaikat: kotihoidossa: kotipalvelu ja kotisairaanhoito vanhustyön kuntoutumisyksiköissä asumispalveluissa ja pienkodeissa, myös itsenäisenä yrittäjänä palvelukeskuksissa ja päivätoimintakeskuksissa terveyskeskuksissa, sairaaloissa ja vanhainkodeissa Jatko-opinnot: vanhustyön erikoisammattitutkinto sairaanhoitaja (AMK) terveydenhoitaja (AMK) sosionomi (AMK)


Lataa ppt "Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto, Lähihoitaja (koulutus kestää 3 vuotta) Satakunnassa Porin ja Rauman WinNova Sataedu Harjavalta - Yhteishaun lisäksi."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google